Varkenoord ballen

Jeugd

Overzicht Academy: Feyenoord O13 wint mini-Klassieker van Ajax

Feyenoord Onder 13 heeft afgelopen zaterdag op Varkenoord de mini-Klassieker tegen Ajax gewonnen. In een doelpuntrijk duel werd het in de slotminuut 4-3 voor het team van trainer Martijn den Haan. Ook Onder 21, Onder 18, Onder 16 en Onder 14 gingen er met de winst vandoor. De verslagen lees je hieronder.

Onder 21 pakt volle winst in Almere
De uitwedstrijd tegen Almere City FC heeft voor Feyenoord Onder 21 drie punten opgeleverd. De formatie van trainer Melvin Boel won in Flevoland met overtuigende cijfers: 0-3. Het breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor een speler van de thuisclub. Kort hierna kopte Nesto Groen zijn ploeg op voorsprong en werd het in de slotfase nog mooier toen Noah Naujoks en invaller Leo Sauer voor een ruime eindstand zorgden.

Almere City FC Onder 21 - Feyenoord Onder 21 0-3
Scoreverloop
58’ 0-1 Groen
83’ 0-2 Naujoks
86’ 0-3 Sauer

Opstelling Feyenoord Onder 21
Kroesen, Van Veldhoven (63. Baars), Valk, Hokke, Kleijn (75. Van der Zeeuw), Milambo, Taabouni, Naujoks, Slory (63. Sauer), Groen (78. Karim), ’t Zand (75. Amyn)

Onder 18 verslaat De Graafschap
Feyenoord Onder 18 heeft dankzij een verdiende overwinning op De Graafschap drie punten aan haar totaal kunnen bijschrijven. Ondanks een veldoverwicht duurde het uiteindelijk tot de zestigste minuut voordat het team van trainer Henk Brugge loon naar werken kreeg. Een afgemeten voorzet van Delano van der Heijden werd door Djomar Giersthove bij de tweede paal binnengekopt. Van der Heijden besliste uiteindelijk het duel door op sublieme wijze de bal in het doel te stiften.

Feyenoord Onder 18 - De Graafschap Onder 18 2-0
61’ 1-0 Giersthove
82’ 2-0 Van der Heijden

Opstelling Feyenoord Onder 18
Haksteeg, Clarinda, Giersthove, De Blok, Breinburg, Rais (62. Skyum), Redmond (84. Sarigul), Plug, El Moussaoui (55. Rust), Van der Heijden, Sliti

Onder 17 in extremis naar punt bij ADO Den Haag
Feyenoord Onder 17 heeft op bezoek bij ADO Den Haag op de valreep nog een gelijkspel uit het vuur gesleept. Na een doelpuntloze eerste helft viel er na rust meer te beleven in het Haagse Zuiderpark. Nadat de thuisploeg op voorsprong was gekomen bracht Shaqueel van Persie vanaf de stip de stand weer in evenwicht. Toen ADO Den Haag in de laatste minuut opnieuw aan de leiding kwam leek het team van trainer Davey van den Berg met lege handen achter te blijven. Diep in blessuretijd redde Lucas Diniz Lima echter alsnog een punt voor zijn ploeg.

ADO Den Haag Onder 17 - Feyenoord Onder 17 2-2
56’ 1-0 Baro Rodriques
72’ 1-1 Van Persie (pen.)
89’ 2-1 Baro Rodriques
90+4’ 2-2 Diniz Lima

Opstelling Feyenoord Onder 17
Ka, Hiwat, Otte, Sebbar, Moses (46. Gardenier), Diniz Lima, Cruz, Rambocus (46. Kraaijeveld), Van Persie, Sneijer (70. Ulutas), Fuaad

Onder 16 behaalt eerste driepunter bij FC Den Bosch
De eerste overwinning van het seizoen is voor Feyenoord Onder 16 een feit. Na een nipte nederlaag tegen Sparta Rotterdam en gelijkspelen tegen Ajax en PSV, lukte het de formatie van trainers Brian Pinas en Robin van Persie in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch wel om de volle winst te pakken. Kelvin Neijenhuis zorgde na ruim een half uur spelen voor de 0-1. Na de pauze kwamen de Brabanders op gelijke hoogte, maar was het Ayoub Ouarghi die zijn team toch nog naar de winst schoot.

FC Den Bosch Onder 16 - Feyenoord Onder 16 1-2
33’ 0-1 Neijenhuis
46’ 1-1 Van Gansewinkel
61’ 1-2 Ouarghi

Opstelling Feyenoord Onder 16
Zon, Van den Elshout, Spier, Wessels (60. Schens), Mparaganda, Mojanaga, Boulahrouz (60. Seintje), El Harmouz, Neijenhuis (41. Treffers), Ouarghi, Gompel (69. Basfielt)

Onder 15 met tien man onderuit tegen sc Heerenveen
Feyenoord Onder 15 heeft in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen haar eerste nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Na een uur spelen kreeg doelman Stijn Thomassen de rode kaart voorgehouden en moest het team van trainer David Toxopeus verder met een man minder. De toegekende strafschop werd door de Friezen vervolgens verzilverd. Deze achterstand kwam Onder 15 niet meer te boven. In de slotminuten verdubbelde sc Heerenveen zelfs de marge en was het duel definitief gespeeld.

Feyenoord Onder 15 - sc Heerenveen Onder 15 0-2
61’ 0-1 Israel
78’ 0-2 Donker

Opstelling Feyenoord Onder 15
Thomassen (61. De Mol), Nobel (41. Kargbo), Palmberg, Roovers, Damen (41. Soewarto), Rueck (41. Bakkali), Hoepel, Akachar (41. Nahany), Valentijn, Onunta, Nirk

Onder 14 maakt er zeven tegen FC Dordrecht
Feyenoord Onder 14 kende zaterdag geen enkele moeite met de leeftijdsgenoten van FC Dordrecht. De ploeg van trainer Erik van der Ven maakte er op Varkenoord een waar doelpuntenfestijn van. Waar Feyenoord Onder 14 in de eerste helft ‘slechts’ twee keer het net kon laten bollen, schoot het na rust helemaal met scherp. Na afloop stond er dan ook een zeer overtuigende 7-0 eindstand op het scorebord.

Feyenoord Onder 14 - FC Dordrecht Onder 14 7-0
14’ 1-0 Wilbrenninck-van Cuilenborg
31’ 2-0 Puati
36’ 3-0 Puati
49’ 4-0 Akkermans
52’ 5-0 Liemena
62’ 6-0 Pieterse
65’ 7-0 Eigen doelpunt

Opstelling Feyenoord Onder 14
Huizer, Zwartjes, Pieterse, Faik, Janssen, Aserie, Tuur, Akkermans, Wilbrenninck-van Cuilenborg, Puati, Hornstra

Mini-Klassieker prooi voor Feyenoord Onder 13
Feyenoord Onder 13 heeft de mini-Klassieker tegen Ajax op haar naam geschreven. In een spannende wedstrijd kwam het team van trainer Martijn den Haan in de tweede helft knap terug van een achterstand en trok het in de eindfase alsnog aan het langste eind. Invaller Dior Adams werd uiteindelijk de gevierde man door een vrije trap in de laatste minuut achter de Amsterdamse doelman te schieten.

Feyenoord Onder 13 – Ajax Onder 13 4-3
9’ 1-0 Verhoeven
33’ 1-1 Adams
48’ 1-2 Van Loon
53’ 2-2 Adams (pen.)