Tekst en foto: Feyenoord.nl

Jeugd

Overzicht Academy: Feyenoord O15 legt overtuigend beslag op najaarstitel

Stan

Feyenoord Onder 15 is het eerste Academy-team dat dit seizoen de najaarstitel in de wacht heeft gesleept. Na een ruime overwinning op AZ Onder 15 kon de vlag in top. Onder 17 en Onder 16 wonnen tevens hun wedstrijd en maken komende woensdag kans om het kampioenschap binnen te behalen. De verslagen lees je hieronder.

Onder 21 verliest met ruime cijfers
Feyenoord Onder 21 heeft een flinke nederlaag geleden tegen FC Twente/Heracles Academie. Op Varkenoord werd er met 1-4 verloren. Gjivai Zechiël redde in de slotfase de eer. Lees hier het hele wedstrijdverslag.

Feyenoord Onder 21 – FC Twente/Heracles Academie Onder 21 1-4 (0-4)
Scoreverloop:
15’ 0-1 Marhoum
33’ 0-2 Besselink
39’ 0-3 Sybrandy
45’ 0-4 Sybrandy (pen.)
90+1’ 1-4 Zechiël

Opstelling Feyenoord Onder 21
Van Sas, Elmensdorp (46’ Plug), Valk, Hokke (72’ De Blok), Candelaria, Zaal, Zechiël, Kleijn (46’ Slory), Arnaud, Groen (46’ Redmond/63’ Van der Sluijs), Rais.

Onder 17 behaalt belangrijke zege op PSV
Feyenoord Onder 17 heeft zichzelf een uiterst goede dienst bewezen door de lastige uitwedstrijd tegen PSV Onder 17 winnend af te sluiten. De manschappen van trainer Davey van den Berg kwamen opslag van rust op voorsprong via Ayoub Ouarghi. In de tweede helft verdubbelde Tobias van den Elshout de marge en was het slotakkoord voor Nassim El Harmouz: 0-3. Door de zege kan Onder 17 aanstaande woensdag tegen de leeftijdsgenoten van Ajax het najaarskampioenschap binnenhalen.

PSV Onder 17 – Feyenoord Onder 17 0-3 (0-1)
45’ 0-1 Ouarghi
53’ 0-2 Van den Elshout
85’ 0-3 El Harmouz

Opstelling Feyenoord Onder 17
Zon, Ettienne, Schens, Wessels (80’ Erat), Mparaganda, El Harmouz, Ouarghi, Agboluaje, Neijenhuis (89’ Treffers), Van den Elshout, Ulutas (60’ Rambocus).

Onder 16 in blessuretijd langs Sparta Rotterdam

Feyenoord Onder 16 heeft na de spectaculaire mini-Klassieker tegen Ajax Onder 16 van afgelopen woensdag wederom een achterstand in de slotfase omgebogen. De ploeg van trainer Erik van der Ven herhaalde dit huzarenstukje afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam. Elf minuten voor tijd stond de thuisploeg nog op een 2-1 voorsprong, maar diep in blessuretijd zorgde de ingevallen Ilias Azaouagh alsnog voor de winnende treffer en drie hele belangrijke punten in de jacht op de najaarstitel.

Sparta Rotterdam Onder 16 - Feyenoord Onder 16 2-3 (0-1)
5’ 0-1 Nobel
64’ 1-1 Bell
69’ 2-1 Inocencio
72’ 2-2 Nahany
80+2’ 2-3 Azaouagh

Opstelling Feyenoord Onder 16
Thomassen, Valentijn, Wijks, Roovers, Soewarto, Khan, Hoepel (58’ Nahany), Nobel (50’ Nirk), Onunta, Amoah, Laarman (50’ Azaouagh).

Onder 15 najaarskampioen na winst op AZ

Feyenoord Onder 15 is zaterdag op overtuigende wijze najaarskampioen geworden. Op Varkenoord werd AZ Onder 15 met 3-0 verslagen. Het team van trainer David Toxopeus behaalde hiermee de elfde zege van de competitie. Halverwege de eerste helft werd de ban gebroken door een eigen doelpunt van de Alkmaarders. de thuisploeg.Musa Kargbo zorgde met zijn treffer voor de 2-0 ruststand. Diezelfde Kargbo besliste kort na rust de wedstrijd overbodig door voor de 3-0 eindstand te zorgen.

Feyenoord Onder 15 – AZ Onder 15 3-0 (2-0)
22’ 1-0 Ahmed (e.d)
35’ 2-0 Kargbo
46’ 3-0 Kargbo

Opstelling Feyenoord Onder 15
Huizer, Silva Dias (65’ Damen), Puati, Plantinga, Baks, Faik, (41’ Pieterse) , Hornstra (63’ Akkermans), Kargbo, Wilbrenninck-van Cuilenborg (65’ Leimena), Zarouk (63’ Ramos).

Onder 14 onderuit in mini-Klassieker
Ondanks een indrukwekkende comeback heeft Feyenoord Onder 14 in de mini-Klassieker met Ajax Onder 14 een nederlaag moeten incasseren. De ploeg van oefenmeester Miguel Dingjan liep al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan en moest toezien hoe de bezoekers al in de eerste helft vier keer trefzeker waren. Na rust vocht Feyenoord Onder 14 zich knap terug, maar kon het uiteindelijk niet verder komen dan drie doelpunten: 3-4.

Feyenoord Onder 14 – Ajax Onder 14 3-4 (0-4)
4’ 0-1 Ajax
22’ 0-2 Ajax
26’ 0-3 Ajax
35’ 0-4 Ajax
55’ 1-4 Verhoeven
60’ 2-4 Nedd
61’ 3-4 Tuur

Opstelling Feyenoord Onder 14
Van Gool, Kwarten, Pengel, Adams, Elfayda, Zwartjes, Hetmanov, Kramp, Hidraoui, Miri, Tuur.

Zure nederlaag voor Onder 13
Op bezoek bij directe concurrent AZ Onder 13 heeft Feyenoord Onder 13 een even zure als dure nederlaag geleden. In een gelijk opgaande topper kregen beide ploegen enkele kansen op de openingstreffer. Zo leek de wedstrijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar in de laatste minuut trokken de Alkmaarders toch nog aan het langste eind door een vrijetrap binnen te koppen. Zodoende blijft de strijd om de najaarstitel tot de laatste speelronde spannend, maar heeft Onder 13 het niet meer in eigen hand.

AZ Onder 13 – Feyenoord Onder 13 1-0 (0-0)
69’ 1-0 Nsemi

Opstelling Feyenoord Onder 13
Neijssen, Saebu, Albertus, Broere, Youlal, Aparicio, Wijntuin, Lopes, Rijsenburg, Albertus, Delgado.

Vrouwenvoetbal:

MO16 speelt opnieuw doelpuntloos gelijk
Feyenoord MO16 heeft net als vorige week genoegen moeten nemen een gelijkspel. Op bezoek bij RVVH Onder 15 lukte het beide teams niet om tot scoren te komen en eindigde de wedstrijd zoals-ie begon: 0-0.

RVVH Onder 15 – Feyenoord MO16 0-0