feyenoord-o18-psv-o18-0-1-beker-jim-breeman-sports-photography-75

Jim Breeman Sports Photography

Jeugd

Overzicht Academy • Feyenoord O18 onderuit in mini-Klassieker

Karst

Tijdens het Koningsdagweekend stonden er drie wedstrijden op de planning voor de Feyenoord Academy. Feyenoord Onder 18 ging onderuit in de mini-Klassieker tegen Ajax O18. Onder 16 lijdt een nederlaag tegen AZ en Jong Feyenoord (v) verliest de uitwedstrijd bij Jong PSV (v). De verslagen lees je hieronder.

Vanwege Koningsdag bleef het programma voor Feyenoord Academy dit weekend beperkt tot slechts een handvol wedstrijden. De verslagen lees je hieronder.

Onder 18 onderuit in mini-Klassieker
Het weekend begon voor Feyenoord Onder 18 op vrijdag met de mini-Klassieker tegen Ajax. Op Varkenoord stond het duel tussen de nummer 1 en nummer 2 van de voorjaarscompetitie op het programma. Het team van trainers Robin van Persie en Brian Pinas kwam een snelle achterstand niet te boven en verloor met 1-3.

Feyenoord Onder 18 -  Ajax Onder 18 1-3 (0-1)
Scoreverloop:
7’ 0-1 Konadu
61’ 0-2 Faberski
68’ 0-3 Konadu
90+2’ 1-3 Neijenhuis

Opstelling Feyenoord Onder 18
Ka, Read, Giersthove (46’ Redmond), Plug, Breinburg, El Harmouz, Rudisill (63’ Ettienne), Alemayehu (46’ Sneijer), Sliti (90+1’ Otte), Rust (73’ Neijenhuis), Slory

Onder 16 verliest van AZ
Feyenoord Onder 16 begon met een nederlaag aan het weekend. Op vrijdag ging de formatie van Erik van der Ven met 1-3 onderuit tegen AZ. In de eerste helft kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong, waarna deze in de tweede helft werd uitgebreid. Izu Onunta redde kort voor tijd de eer.

Feyenoord Onder 16 - AZ Onder 16 1-3 (0-2)
12’ 0-1 Hellings
30’ 0-2 Hart Perez
67’ 0-3 Hellings
73’ 1-3 Onunta

Opstelling Feyenoord Onder 16
De Mol, Valentijn, Wijks, Roovers, Soeqarto, Khan (46’ Azaouagh) , Hoepel (56’ Nahany), Bakkali (56’ Nobel), Onunta, Amoah, Laarman (68’ Nirk)

Vrouwenvoetbal:
Nederlaag voor Jong Feyenoord (v)
Jong Feyenoord (v) is op bezoek bij koploper Jong PSV (v) met 2-0 onderuit gegaan. Op PSV Campus de Herdgang hield de ploeg van Adam den Boer lang stand, maar in de tweede helft was het in een tijdsbestek van enkele minuten tweemaal raak voor de Eindhovenaren.

Jong PSV (v) - Jong Feyenoord (v) 2-0 (0-0)