jbr-sports-photography-feyenoord-psv-2-1-35

Jeugd

Overzicht Academy: Goed weekend voor Academy-teams

De meeste teams van Feyenoord Academy kunnen terugkijken op een uitstekende speelronde. Feyenoord Onder 17 verkeert in een uitstekende vorm en won tegen PEC Zwolle voor de vierde keer op rij. Onder 15 blijft dankzij een ruime overwinning op sc Heerenveen Onder 15 het prima doen en is lijstaanvoerder. De verslagen lees je hieronder.

Dominant Onder 21 wint bij Willem II
Feyenoord Onder 21 heeft een dik verdiende overwinning geboekt op Willem II Onder 21. Op Sportpark Prinsenhoeve werd met 0-2 gewonnen. De ploeg van trainer Melvin Boel bepaalde de gehele negentig minuten knap het spelbeeld. Ilyas El Moussaoui en Shiloh ’t Zand maakten de goals.

Willem II Onder 21 - Feyenoord Onder 21 0-2
Scoreverloop
36’ 0-1 El Moussaoui
90’ 0-2 ‘t Zand

Opstelling Feyenoord Onder 21
Kroesen; Benita, Baars, Van der Zeeuw, Kleijn, Zechiël, ’t Zand, Amyn (60’ Rais), Slory, El Moussaoui (75’ Valk), Sauer (75’ Touré)

Onder 18 zegeviert bij ADO Den Haag
Nadat Feyenoord Onder 18 midweeks in blessuretijd onderuit was gegaan tegen PSV Onder 18 wist de ploeg van trainer Henk Brugge zich enkele dagen te revancheren op bezoek bij ADO Den Haag Onder 18. In de Hofstad kwam Feyenoord Onder 18 tweemaal terug van een achterstand en wist het uiteindelijk met 2-4 te winnen.

ADO Den Haag Onder 18 - Feyenoord Onder 18 2-4
2’ 1-0 Hendriks
24’ 1-1 Rust
50’ 2-1 Hendriks
55’ 2-2 Redmond
60’ 2-3 Giersthove
90’ 2-4 Rust

Opstelling Feyenoord Onder 18
Haksteeg, Arnaud, Giersthove, De Blok, Breinburg (66. Elmensdorp), Pusic, Sliti, Plug, Rust, Sarigül, Redmond

Onder 17 verslaat ook PEC Zwolle
Feyenoord Onder 17 zette in het thuisduel met PEC Zwolle Onder 17 de stijgende lijn voort. Kort voor het rustsignaal bracht Zino Sneijer zijn ploeg op voorsprong, waarna Shaqueel van Persie in de tweede helft met twee treffer de overwinning veilig stelde. De 3-0 zege op PEC Zwolle betekende voor het team van trainer Davey van den Berg de vierde winstpartij op rij.

Feyenoord Onder 17 - PEC Zwolle Onder 17 3-0
45’ 1-0 Sneijer
65’ 2-0 Van Persie
82’ 3-0 Van Persie

Opstelling Feyenoord Onder 17
Husselin, Cruz (76’ Soetekouw), Otte, Gardenier, Moses, Diniz Lima, Ulutas (76’ Zijp), Sneijer, Van Persie, Rambocus (26’ Kraaijeveld), Janssen (76’ Thomas)

Onder 16 pakt volle buit tegen FC Den Bosch
Een week na de ruime nederlaag tegen PSV Onder 16 heeft Feyenoord Onder 16 zich tegen FC Den Bosch prima weten te herstellen. Op Varkenoord werd de thuiswedstrijd tegen de Brabanders een prooi voor de ploeg trainers Robin van Persie en Brian Pinas. Nadat de stand bij rust nog in evenwicht was, wist Feyenoord Onder 16 in de tweede helft de overwinning over de streep te trekken.

Feyenoord Onder 16 - FC Den Bosch Onder 16 3-1
37’ 1-0 Van den Elshout
40’ 1-1 Hoekstra
61’ 2-1 Wessels
68’ 3-1 Broos (e.d.)

Opstelling Feyenoord Onder 16
Zon, Mojanaga, Schens, Erat (69’ Spier), Agboluaje (41’ Wessels), Van den Elshout, Boulahrouz, Mparaganda (41’ Treffers), Neijenhuis, Ouarghi, Gompel (65’ Seintje)

Koploper Onder 15 maakt geen fout
Nadat de topper tegen directe concurrent AZ Onder 15 midweeks onbeslist bleef, heeft Feyenoord Onder 15 zaterdag weer een overwinning geboekt. Op bezoek bij sc Heerenveen werd revanche genomen op de thuisnederlaag van begin oktober en stond er na afloop een 0-3 eindstand op het scorebord. Aanstaande zaterdag staat op Varkenoord de kraker tegen AZ Onder 15 op het programma.

sc Heerenveen Onder 15 - Feyenoord Onder 15 0-3
24’ 0-1 Hoepel
27’ 0-2 Hoepel
45’ 0-3 Amoah

Opstelling Feyenoord Onder 15
Thomassen, Basfielt, Palmberg, Nobel, Soewarto (51’ Bakkali), Koka (51’ Akachar), Hoepel (64’ Melfor), Rueck (55’Khan), Kargbo, Amoah (51’ Nirk), Onunta (55’ Nahany)

Onder 14 revancheert zich bij FC Dordrecht
Feyenoord Onder 14 blijft dankzij een 1-3 overwinning op FC Dordrecht Onder 14 meedoen in de strijd om de tweede plek van de competitie. Waar het gat met koploper Ajax vijf punten bedraagt, staat de formatie van trainer Erik van der Ven slechts een punt achter op nummer twee PSV. De laatste twee speelrondes staan uitgerekend gepland tegen PSV Onder 14 en Ajax Onder 14.

FC Dordrecht Onder 14 - Feyenoord Onder 14 1-3
2’ 0-1 Leimena
37’ 1-1
39’ 1-2 Zouan
54’ 1-3 Wilbrenninck-Van Cuilenborg

Opstelling Feyenoord Onder 14
Huizer, Zwartjes (59’ Janssen), Pieterse (36’ Zouan), Faik, Damen (59’ Nouamani), Aserie, Silva Dias (59’ Zarouk), Hornstra, Wilbrenninck-Van Cuilenborg, Leimena, Tuur (52’ Wartes)

Onder 13 hard onderuit bij Ajax
Het is Feyenoord Onder 13 niet gelukt om een goed resultaat te behalen in de mini-Klassieker tegen Ajax Onder 13. In de hoofdstad bleken de laatste tien minuten van de eerste helft desastreus te zijn doordat de pupillen van trainer Martijn den Haan liefst zes tegentreffers om de oren kreeg. Ondanks een knappe comeback in de tweede helft was de eerste nederlaag van het seizoen een feit.

Ajax Onder 13 - Feyenoord Onder 13 7-4