feyenoord-o16-sparta-o16-3-0-jim-breeman-sports-photography-2

Jeugd

Overzicht Academy: Midweekse speelronde; O21 naar bekerfinale

Twan

Vijf teams van Feyenoord Academy hebben een midweekse Matchday achter de rug. Feyenoord Onder 21 plaatste zich voor de bekerfinale, terwijl Feyenoord Onder 18 en Feyenoord Onder 17 belangrijke zeges boekten in de titelrace. Hieronder een overzicht.

Onder 21 overtuigend naar bekerfinale
Feyenoord O21 heeft in de halve finale van de KNVB Bekerfinale weinig moeite gehad met PEC Zwolle O21. De ploeg van Melvin Boel stond na een half uur spelen al met 3-0 voor, waarna de voorsprong in de tweede helft werd uitgebreid: 5-0. Lees meer.

Feyenoord Onder 21 – PEC Zwolle Onder 21 5-0 (3-0)
Scoreverloop:
17’ 1-0 Groen
19’ 2-0 Milambo
29’ 3-0 Slory
71’ 4-0 Slory
83’ 5-0 Rust

Opstelling Feyenoord Onder 21
Berger, Read, Valk, De Blok, Candelaria, Zaal, Milambo (46’ Alemayehu), Hokke (66’ Kleijn), Slory (78’ Van der Heijden), Groen (66’ Rust), Sauer (78’ Arnaud).

Onder 18 nipt langs FC Groningen
Feyenoord Onder 18 blijft koploper dankzij een overwinning op FC Groningen Onder 18. In het hoge noorden was de formatie van trainers Robin van Persie en Brian Pinas met 1-2 te sterk. De winnende treffer viel in de slotfase en werd geproduceerd door Paulo Rudisill.

FC Groningen Onder 18 – Feyenoord Onder 18 1-2 (1-1)
20’ 0-1 Sliti
37’ 1-1 Leicester
81’ 1-2 Rudisill

Opstelling Feyenoord Onder 18
Ka, Ettienne, Giersthove, Plug (90’ Agboluaje), Breinburg, El Harmouz, Redmond (70’ Ulutas), Rudisill, Neijenhuis, Ouarghi (70’ Sneijer), Sliti.

Onder 17 verslaat FC Utrecht
Op bezoek bij FC Utrecht Onder 17 slaagde Feyenoord Onder 17 erin om de drie punten veilig te stellen. Het team van Davey van den Berg moest diep gaan. Na een achterstand was het invaller Matthew Amoah die zich diep in de tweede helft kroonde tot matchwinner: 2-3.

FC Utrecht Onder 17 – Feyenoord Onder 17 2-3 (2-1)
18’ 1-0 Karargyris
21’ 1-1 Rambocus (pen.)
41’ 2-1 Menzo
68’ 2-2 Rambocus (pen.)
81’ 2-3 Amoah

Opstelling Feyenoord Onder 17
Zon, Wijks (81’ Spier), Schens, Wessels, Mparaganda, Rambocus, Boulahrouz (81’ Hoepel), Khan, Onunta, Van der Ent (69’ Laarman), Gompel (58’ Amoah).

Onder 14 verliest mini-Klassieker
De uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Ajax heeft voor Feyenoord Onder 14 niet het gewenste eindresultaat opgeleverd. Ondanks dat er meer in had gezeten verloor het team van trainer Miguel Dingjan met 3-1.

Ajax Onder 14 – Feyenoord Onder 14 3-1 (1-0)
12’ 1-0 Ajax
50’ 2-0 Ajax
55’ 2-1 Nedd
57’ 3-1 Ajax

Opstelling Feyenoord Onder 14
Van Gool, Zwartjes, Demirezen, El Fayda, Dos Santos, Miri, Hetmanov, Kramp, Nedd, Verhoeven, Tuur.

Onder 13 onderuit tegen NAC Breda
Feyenoord Onder 13 heeft een verrassende nederlaag geleden tegen NAC Breda Onder 13. Op Varkenoord begon de formatie van trainer Martijn den Haan goed aan het duel, maar keek het halverwege wel tegen een achterstand aan. Ondanks de gelijkmaker na rust kreeg het in de laatste minuut alsnog de deksel op de neus: 2-3.

Feyenoord Onder 13 – NAC Breda Onder 13 2-3 (1-2)