Varkenoord ballen

Jeugd

Overzicht Academy: mini-Klassieker prooi voor Feyenoord O15

Feyenoord Onder 15 heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Ajax gewonnen. De formatie van trainer David Toxopeus was in Amsterdam de bovenliggende partij en won verdiend met 1-3. Feyenoord Onder 16 speelde in de mini-Klassieker tegen Ajax Onder 16 met 2-2 gelijk. De verslagen lees je hieronder.

Onder 18 in slotminuten onderuit bij AZ
Feyenoord Onder 18 trok op bezoek bij AZ Onder 18 aan het kortste eind. De ploeg van trainer Henk Brugge leek langere tijd met een goed resultaat uit Wijdewormer te vertrekken maar moest in de laatste minuten toestaan dat de thuisploeg een achterstand omboog en er met de winst vandoor ging. Een rode kaart in de slotfase voor de Rotterdammers bleek uiteindelijk het kantelpunt in de wedstrijd te zijn.

AZ Onder 18 - Feyenoord Onder 18 2-1
Scoreverloop
61’ 0-1 Rust
86’ 1-1 Smit
90’ 2-1 Ait Ali Oulhaj

Opstelling Feyenoord Onder 18
Berger, Clarinda, Giersthove (Van Tol), De Blok, Breinburg, Rais (Smith), Redmond, Plug, Rust, Van der Heijden (Sarigul), Sliti

Nederlaag voor Onder 17 tegen PSV
Het is Feyenoord Onder 17 zaterdagmiddag niet gelukt om met punten uit Eindhoven terug te keren. Tegen PSV Onder 17 incasseerde het team van Davey van den Berg zowel enkele minuten vóór als ná rust een tegentreffer en kwam in het vervolg van de wedstrijd deze opgelopen achterstand niet meer te boven.

PSV Onder 17 - Feyenoord Onder 17 2-0
42' 0-1 Bouhoudane
47' 0-2 Dommerholt

Opstelling Feyenoord Onder 17
Haksteeg, Hiwat, Otte (68. Van Zijp), Sebbar (68. Rambocus), Moses (78. Janssen), Diniz Lima, Cruz, Kraaijeveld, Ezeb, Sneijer (68. Soetekouw), Fuaad

Gelijkspel voor Feyenoord Onder 16 in mini-Klassieker
De thuiswedstrijd voor Feyenoord Onder 16 tegen Ajax Onder 16 is in een doelpuntrijk gelijkspel geëindigd. Het team van trainers Brian Pinas en Robin van Persie wist in de eerste helft een opgelopen achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong, maar kon na rust niet voorkomen dat de Amsterdammers de stand weer gelijktrokken. Ondanks een levendige slotfase eindigde de mini-Klassieker op Varkenoord onbeslist.

Feyenoord Onder 16 - Ajax Onder 16 2-2
21’ 0-1 Pereira da Gama
33’ 1-1 Seintje
36’ 2-1 Onstein (e.d.)
61’ 2-2 Puljhun

Opstelling Feyenoord Onder 16
Zon, Van den Elshout, Spier, Erat, Mparaganda, Mojanaga, Boulahrouz (72. Schens), El Harmouz, Seintje (66. Treffers), Ouarghi, Gompel

Onder 15 overtuigend voorbij Ajax Onder 15
Op bezoek bij Ajax Onder 15 heeft Feyenoord Onder 15 een uitstekende prestatie geleverd. De ploeg van oefenmeester David Toxopeus speelde in de hoofdstad een goede wedstrijd en kwam al in de eerste helft op een riante 0-3 voorsprong. Vooral het tweede doelpunt van Jerayson Hoepel was er een om in te lijsten. Na een tegentreffer vlak voor rust had in de tweede helft de score voor de Rotterdammers nog hoger kunnen uitvallen. Aan de overkant behoedde Feyenoord-doelman Stenn de Mol zijn team met enkele knappe reddingen voor meer tegentreffers.

Ajax Onder 15 - Feyenoord Onder 15 1-3
4’ 0-1 Kargbo
11’ 0-2 Hoepel
23’ 0-3 Roovers
28’ 1-3 Alvarez Perez

Opstelling Feyenoord Onder 15
De Mol, Valentijn (66. Melfor), Palmberg, Roovers, Soewarto (59. Nobel), Koka (56. Rueck), Nahany (41. Nirk), Khan, Kargbo, Onunta, Hoepel

Onder 14 wint ook van FC Twente/Heracles
Feyenoord Onder 14 heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente/Heracles zijn tweede overwinning van het seizoen behaald. Na vorige week al De Graafschap met overtuigende cijfers te hebben verslagen werd deze winstpartij op Varkenoord vervolgd met een 3-1 zege op FC Twente/Heracles.

Feyenoord Onder 14 - FC Twente/Heracles Onder 14 3-1