varkenoord

Jeugd

Overzicht Academy: Onder 13 wint maar grijpt naast wintertitel

In een weekend waarin voor de meeste Academy-teams weinig tot niets meer op het spel stond vielen er slechts twee winstpartijen te noteren. Feyenoord Onder 15 won de stadsderby tegen Sparta Rotterdam Onder 15 met 2-4. Onder 13 pakte in het thuisduel met de leeftijdsgenoten van FC Utrecht op de valreep drie punten. De verslagen lees je hieronder.

Sterke comeback levert Onder 21 gelijkspel op
Feyenoord Onder 21 wist zaterdagmiddag op de valreep nog een punt te pakken bij ADO Den Haag Onder 21. De ploeg van trainer Melvin Boel keek twaalf minuten voor tijd nog tegen een 3-0 achterstand aan, maar wist zich via een even opmerkelijke als knappe comeback toch nog naar een 3-3 gelijkspel te spelen. Diep in blessuretijd bracht verdediger Jayden Candelaria beide ploegen weer in evenwicht.

ADO Den Haag Onder 21 – Feyenoord Onder 21 3-3 (1-0)
Scoreverloop:
9’ 1-0 Struick
46’ 2-0 Esajas
78’ 3-0 Esajas
79’ 3-1 Groen
90’ 3-2 Van der Heijden (pen.)
90+4’ 3-3 Candelaria

Opstelling Feyenoord Onder 21
Berger, Arnaud (78’ Elmensdorp), Valk, De Blok, Candelaria, Slory (61’ Zaal), Van der Sluijs, Zechiël (78’ Pusic), Kleijn (61’ Rais), Sauer (46’ Van der Heijden), Groen.

Ruime nederlaag voor Onder 18
Feyenoord Onder 18 heeft een 3-0 nederlaag geleden in de uitwedstrijd met PSV Onder 18. In de eerste helft was er voor de manschappen van trainers Robin van Persie nog weinig aan de hand en werd de rust met een 0-0 stand bereikt, maar in de tweede helft ging het helemaal mis. In het resterende deel slaagde Feyenoord er niet meer in om zich terug het duel in te knokken.

PSV Onder 18 – Feyenoord Onder 18 3-0 (0-0)
49’ 1-0 Kluit
51’ 2-0 Kluit
60’ 3-0 Van den Boogaard

Opstelling Feyenoord Onder 18
Haksteeg, Read (60’ Ettienne), Giersthove, Plug, Agboluaje, Sneijer, Cruz, El Harmouz (82’ Schens), Van Persie (46’ Van den Elshout), Ouarghi (46’ Neijenhuis), Sliti (71’ Ezeb).

Onder 17 verliest doelpuntrijk duel van FC Eindhoven
Daags na het veroverde najaarskampioenschap ging Feyenoord Onder 17 in de laatste wedstrijd voor de winterstop onderuit tegen FC Eindhoven Onder 17. Bij het team van trainer Davey van den Berg mochten diverse spelers van Feyenoord Onder 16 hun debuut maken.

Feyenoord Onder 17 – FC Eindhoven Onder 17 3-4 (1-2)
9’ 0-1 Wouters
29’ 1-1 Van der Ent
34’ 1-2 Hoek
58’ 2-2 Onunta
63’ 3-2 Amoah
77’ 3-3 Hoek
81’ 3-4 Muller

Opstelling Feyenoord Onder 17
Vloemans, Valentijn (46’ Laarman), Spier (21’ Soewarto), Erat, Mparaganda, Khan (46’ Amoah), Treffers, Rambocus (46’ Hoepel), Onunta, Van der Ent, Boulahrouz (61’ Bakkali).

Onder 15 wint ook van Sparta Rotterdam
Met het kampioenschap op zak heeft Feyenoord Onder 15 ook de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie gewonnen. De formatie van trainer David Toxopeus won zaterdagavond de stadsderby van de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam met 2-4.

Sparta Rotterdam Onder 15 – Feyenoord Onder 15 2-4 (1-2)
7’ 0-1 Puati
12’ 0-2 Kargbo
18’ 1-2 Bousane
42’ 1-3 Puati
42’ 1-4 Aserie
67’ 2-4 Bousane

Opstelling Feyenoord Onder 15
Van Bennekom, Wilbrenninck-van Cuilenborg (62’ Ramos), Faik, Pieterse, Damen (41’ Zarouk), Ramos (41’ Baks), Leimena, Akkermans (41’ Aserie), Kargbo, Puati, Akachar (41’ Hornstra).

Onder 14 sluit kalenderjaar af met nederlaag
Tijdens de laatste speelronde van de najaarscompetitie heeft Feyenoord Onder 14 haar meerdere in Vitesse Onder 14 moeten erkennen. Op Papendal verloor het team van trainer Miguel Dingjan met het kleinst mogelijke verschil: 1-0. Het winnende doelpunt kwam vlak voor het rustsignaal op het scorebord. Ondanks dat de Onder 14 vol op jacht ging naar de gelijkmaker, kwam er in de stand geen verandering meer.

Vitesse Onder 14 – Feyenoord Onder 14 1-0 (1-0)
35’ 1-0 Vitesse

Opstelling Feyenoord Onder 14
Frenken, Kwarten, Demirezen, Elfayda, Broere, Zwartjes, Richard, Miri, Hidraoui, Kramp, Tuur.

Onder 13 wint maar grijpt naast wintertitel
Feyenoord Onder 13 heeft ondanks de overwinning in de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie naast het winterkampioenschap gegrepen. Zelf won het team van trainer Martijn den Haan met 1-0  van FC Utrecht, waarna later op de middag directe concurrent AZ een misstap moest begaan tegen Ajax. Zover kwam het echter niet, waardoor AZ er met de titel vandoor ging.

Feyenoord Onder 13 – FC Utrecht Onder 13 1-0 (0-0)
63’ 1-0 Lopes

Opstelling Feyenoord Onder 13
Van Druten, Saebu, Albertus, Broere, Youlal, Aparicio, Wijntuin, Lopes, Rijsenburg, Albertus, Delgado.

Vrouwenvoetbal:

Verliespartij voor Jong Feyenoord (v)
Al op vrijdagavond stond voor Jong Feyenoord (v) de regioderby met Jong ADO Den Haag (v) op het programma. Vlak voor het rustsignaal kwamen de bezoekers op voorsprong. In de tweede helft werd de marge al snel verdubbeld en leek de wedstrijd al vroeg gespeeld. In de slotfase bracht de ingevallen Imara Schutte de spanning nog enigszins terug door de aansluitingstreffer te maken, maar de gelijkmaker bleef uit.

Jong Feyenoord (v) – Jong ADO Den Haag (v) 1-2 (0-1)
44’ 0-1 Remmers
54’ 0-2 Viehoff
83’ 1-2 Schutte

Opstelling Jong Feyenoord (v)
Nelis, Vrij, Nguyen, Heijblom, Heshof, Mulder, Pijnenburg (68’ Schutte), Oudejans, Heij, Balkhir (59’ Cherif), De Punder (78’ Braun).

MO16 in slotfase onderuit tegen SC Feyenoord
Feyenoord MO16 heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop verloren van SC Feyenoord O15-2. In de eerste helft creëerde het team van trainer Lyanca Verrijp een aantal goede kansen. Zo schoot Otylia El Belati haar team bijna op voorsprong, maar stond de lat dit in de weg. In de tweede helft kon de winst beide kanten opvallen, maar trokken de bezoekers uiteindelijk, dankzij twee late treffers, aan het langste eind.

Feyenoord MO16 – SC Feyenoord O15 0-2 (0-0)
67’ 0-1 SC Feyenoord
70+3’ 0-2 SC Feyenoord