Bevestigd
lilian-de-leeuw-stadion-directeur-van-feyenoord

Nieuws

Twijfelend vertrouwen VASF-bestuur in stadion directeur

Dennis

Het bestuur van Vereniging Aandeelhouders Stadion Feijenoord (VASF) twijfelt openlijk aan de koers van stadiondirecteur Lilian de Leeuw, zo bleek tijdens de recent gehouden aandeelhoudersvergadering van de VASF.

De VASF kent bijna 600 leden, tezamen goed voor 1.600 stadionaandelen, en heeft daarmee circa 35% van de Kuip in handen. Weliswaar een minderheidsbelang, maar wel een omvang waarmee de belangenclub een serieuze gesprekspartner is voor de stadiondirectie.

Het VASF bestuur heeft aangegeven weinig vertrouwen te hebben in Lilian de Leeuw, die begin dit jaar is gestart als nieuwe stadion directeur onder de functietitel Venue Director. Volgens het bestuur ligt haar ervaring bij het ontwikkelen en uitbaten van andere type evenementen dan het runnen van een voetbalstadion. Voor haar aanstelling maakte De Leeuw naam in de evenementenbranche bij Jaarbeurs. 

De aandeelhoudersvereniging betwijfeld of de directeur met haar plannen het stadion naar een gezonde toekomst kan leiden. Het zou met name gaan om de specifieke kennis die nodig is om een voetbal gerelateerde venue verder te brengen. Ook de communicatie laat volgens de VASF te wensen over. De samenwerking met haar voorganger Jan van Merwijk liep volgens ingewijden totaal anders. 

Vandaag vind de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) van Stadion Feijenoord N.V. plaats. Dit biedt alle aandeelhouders, waaronder de VASF, de kans om De Leeuw rechtstreeks te bevragen over het te voeren beleid. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Een hoog ons kent ons-gehalte deze kritische kritiek. Aangezien er nauwelijks vergelijkbare voetbalstadions te vinden zijn in Nederland, zal een nieuwe directeur altijd in een iets andere omgeving dan de Kuip ervaring hebben. In dat licht is de jaarbeurs nog niet zo'n slechte herkomst.
Hoe Lilian de Leeuw exact functioneert, is nog niet echt te bepalen. Laat deze vrouw gewoon haar werk doen en maak een balans op als de mogelijk en nodig is. Kritiek uit frustratie is doorgaans weinig relevant
De vorige directeur die een miljoenenstrop achterliet vonden ze wel lekker om mee babbelen? Manmanmam
Ik vertrouw die vereniging niet, ouwe jongens krentenbrood zit me net iets te veel in die cultuur van soort clubjes rondom Feyenoord
Belachelijk kop weer: Twijfelend vertrouwen. Wat is dat? Je bedoelt: Twijfels over... o.i.d. Nog steeds te lui om artikelen even te laten checken door Chatgpt.
Even haar LinkedIn bekeken en ze heeft jarenlang bij Schiphol gewerkt. Onderstaande ervaring past volgens mij prima bij de Kuip:

In de 24uurs operatie van Schiphol heb ik voor het projectenbureau (PLUS) prachtige projecten mogen realiseren met als specialisme complexe renovatieprojecten
Sja ook zo'n ouwe jongens krenten brood clubje. Ondertussen al 100 keer de investering eruit, maar toch mee meer meer.