feyenoord-o18-psv-o18-0-1-beker-jim-breeman-sports-photography-32

Jim Breeman Sports Photography

Jeugd

Overzicht Academy: Onder 18 boekt knappe uitzege op PSV

Stan

Feyenoord Onder 18 heeft een topweek achter de rug. Na de midweekse zege op AZ was het team zaterdag in Eindhoven te sterk voor PSV. De verslagen van de dit weekend gespeelde wedstrijden lees je hieronder.

Onder 21 wint ook tweede duel
Feyenoord Onder 21 heeft de goede start van de voorjaarscompetitie een passend vervolg gegeven. Op Varkenoord werd er met 3-2 gewonnen van Go Ahead Eagles O21. Nesto Groen was tweemaal trefzeker vanaf de stip, terwijl Antoni Milambo de mooiste van de middag maakte.

Feyenoord Onder 21 – Go Ahead Eagles Onder 21 3-2 (2-1)
Scoreverloop:
36’ 1-0 Milambo
40’ 1-1 Saathof
45+3’ 2-1 Groen (pen.)
56’ 2-2 Steinfelder
72’ 3-2 Groen (pen.)

Opstelling Feyenoord Onder 21
Van Sas, Arnaud, Valk, De Blok (78’ Netten), Kleijn (72’ Candelaria), Zechiël (86’ Zaal), Hokke, Milambo (46’ Van der Sluijs), Slory (72’ Rais), Groen, Sauer.

Knappe start voor Onder 18
Feyenoord Onder 18 heeft een goede week achter de rug. Waar midweeks nog met 0-2 werd gewonnen van AZ Onder 18 won het team afgelopen weekend het topduel bij de leeftijdsgenoten van PSV met 2-3. In Eindhoven kwamen de manschappen van trainer Robin van Persie en Brian Pinas al na een kwartier spelen op een 0-3 voorsprong. Via een ongelukkig eigen doelpunt werd de marge verkleind naar twee. In de slotfase werd de aansluitingstreffer nog gemaakt, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

PSV Onder 18 – Feyenoord Onder 18 2-3 (1-3)
2’ 0-1 Sliti
6’ 0-2 Van Persie
16’ 0-3 Sliti
20’ 1-3 Van Persie
81’ 2-3 Kuhn (pen.)

Opstelling Feyenoord Onder 18
Ka, Breinburg, Elmensdorp, Gardenier (46’ Schens), Plug, Sneijer, Ettienne (90+3. Fuaad), El Harmouz, Van Persie (34’ Diniz Lima), Ouarghi (46’ Cruz), Sliti (84’ Moses).

Onder 17 onderuit bij FC Volendam

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdagmiddag een ruime nederlaag moeten slikken bij FC Volendam Onder 17. Na een snelle achterstand wist Kelvin Neijenhuis beide ploegen weer in evenwicht te brengen. Hierna lukte het de ploeg van trainer Davey van den Berg niet om door te drukken en kreeg het kort voor rust een nieuwe tegentreffer te verwerken. Halverwege de tweede helft liepen de oranjehemden verder uit en werd vlak voor tijd de eindstand nog groter: 4-1.

FC Volendam Onder 17 – Feyenoord Onder 16 4-1 (2-1)
3’ 1-0 Perseit
23’ 1-1 Neijenhuis
44’ 2-1 Perseit
67’ 3-1 Benaamar
89’ 4-1 Perseit

Opstelling Feyenoord Onder 17
Zon, Wijks, Spier (65’ Gompel), Wessels, Agboluaje, Rambocus, Treffers (40’ Boulahrouz), Van den Elshout, Neijenhuis (71’ Van der Ent), Onunta, Ulutas.

Onder 16 puntloos tegen Sparta Rotterdam

Feyenoord Onder 16 heeft de eerste nederlaag van de voorjaarscompetitie moeten incasseren. Op bezoek bij Sparta Rotterdam ging het in Rotterdamse derby met het kleinst mogelijke verschil onderuit.

Sparta Rotterdam Onder 16 – Feyenoord Onder 16 1-0 (1-0)
10’ 1-0 Bell

Opstelling Feyenoord Onder 16
Thomassen, Valentijn, Basfielt (60’ Akachar), Roovers, Soewarto, Khan, Hoepel, Bakkali (41’ Rueck), Azaouagh (65’ Nobel), Laarman, Nirk (41’ Nahany).

Onder 15 neemt punt mee uit Amsterdam

In een doelpuntrijke en zeer vermakelijke mini-Klassieker heeft Feyenoord Onder 15 met 3-3 gelijk gespeeld tegen Ajax Onder 15. Na een half uur keek de ploeg van trainer David Toxopeus tegen een 1-0 achterstand aan, maar nog voor rust werd dit omgebogen naar een 1-2 voorsprong. In de tweede helft kwamen de Amsterdammers sterk terug en moest Feyenoord weer opnieuw beginnen. Uiteindelijk zorgde Boaz Plantinga voor de einstand: 3-3.

Ajax Onder 15 – Feyenoord Onder 15 3-3 (1-2)
30’ 1-0 Simeon
32’ 1-1 Faik (pen.)
36’ 1-2 Faik
43’ 2-2 Simeon
62’ 3-2 Simeon
67’ 3-3 Plantinga

Opstelling Feyenoord Onder 15
Van Bennekom, Silva Dias, Pieterse, Plantinga, Baks, Faik, Wilbrenninck-van Cuilenborg (47’ Aserie), Akkermans (62’ Hornstra), Kargbo, Puati, Zarouk.

Onder 14 verliest Rotterdamse derby

Het is Feyenoord Onder 14 niet gelukt om de overtuigende overwinning van vorige week op De Graafschap Onder 14 (8-0) een positief vervolg te geven. In de Rotterdamse derby met Sparta Rotterdam verloor het team van trainer Miguel Dingjan met 0-3. Na een 0-1 achterstand bij rust werd de score in de tweede helft vergroot naar 0-3.

Feyenoord Onder 14 – Sparta Rotterdam Onder 14 0-3 (0-1)
0-1 Sparta Rotterdam
0-2 Sparta Rotterdam
0-3 Sparta Rotterdam

Opstelling Feyenoord Onder 14
Van Gool, Broere, Adams, Elfayda, Dos Santos, Zwartjes, Hetmanov, Verhoeven, Nedd, Koopmans, Lubeya.

Ruime winstpartij voor Onder 13
Feyenoord Onder 13 heeft ook haar tweede wedstrijd in de voorjaarscompetitie in winst omgezet. Op bezoek bij NAC Breda keek het team van trainer Martijn den Haan bij rust nog tegen een 1-1 stand aan, maar wist het in de tweede helft de krachtsverschillen uit te drukken in de score. Via onder meer drie doelpunten van Quincy Seck werd het uiteindelijk 1-6.

NAC Breda Onder 13 – Feyenoord Onder 13 1-6 (5-0)
10’ 0-1 NAC
16’ 1-1 Delgado
38’ 1-2 Albertus
40’ 1-3 Seck
44’ 1-4 Seck
60’ 1-5 Delgado
70’ 1-6 Seck

Opstelling Feyenoord Onder 13
Van Druten, Costa, Albertus, El Hani, Youlal, Aparicio, Wijntuin, Lopes, Seck, Albertus, Delgado.

Vrouwenvoetbal:

Jong Feyenoord (v) verliest bij FC Utrecht
Op bezoek bij FC Utrecht is Jong Feyenoord (v) tegen een ruime nederlaag aangelopen. Het team van oefenmeester Adam den Boer kreeg in de Domstad kort voor het rustsignaal twee treffers om de oren. Na deze teleurstelling ging het in de tweede helft opzoek naar de aansluitingstreffer. Ondanks diverse mogelijkheden hierop viel het doelpunt enkele minuten voor tijd aan de overkant.

Jong FC Utrecht (v) – Jong Feyenoord (v) 3-0 (2-0)
40’ 1-0 Renfurm (pen.)
45’ 2-0 Van de Velde
87’ 3-0 Hader

Opstelling Jong Feyenoord (v)
Nelis, Nguyen, Heijblom, Rietveld, Haesakkers, Heshof, Mulder, Balkhir, Cherif, Schutte, De Punder.

MO16 geeft voorsprong uit handen
Tegen een fysiek sterk Excelsior’20 kwam Feyenoord MO16 in de eerste helft op voorsprong via een benutte strafschop. Kort na rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, waarna de ploeg van trainer Lyanca Verrijp zich via Jette Wessels snel herstelde. In de slotfase sloegen de Schiedammers binnen korte tijd twee keer toe en lieten de MO16 met lege handen achter.

Feyenoord MO16 – Excelsior’20 O15 2-3 (1-0)
20’ 1-0 Belati
47’ 1-1 Excelsior’20
48’ 2-1 Wessels
67’ 2-2 Excelsior’20
68’ 2-3 Excelsior’20