paixao1

VK Sportphoto

Nieuws

Paixão: "Het was een voorlopig hoogtepunt in mijn carrière"

Nigel

Igor Paixão is nu volop bezig aan zijn tweede seizoen bij Feyenoord. De jonge Braziliaan beleefde een fantastisch eerste seizoen met de landstitel als hoogtepunt. In een interview met Feyenoord Magazine bespreekt de Braziliaan zijn overstap naar Feyenoord, de band met Danilo en hoe zijn debuutseizoen in Rotterdam was. 

De 23- jarige Paixão maakte in de zomer van 2022 de overstap van het Braziliaanse Coritiba naar Feyenoord. Dat was een grote verandering in het leven van Igor Paixão. "De overgang vanuit Brazilië was niet makkelijk. Alles was anders! De taal, het eten, de dagindeling hier. Iedereen gaat om vijf, zes uur naar huis, alles gaat dicht, haha. En ik kon me nergens verstaanbaar maken." Bovendien sprak de 23-jarige Feyenoorder geen woord Engels, wat zijn overgang nog moeilijker maakte. "Ik denk dat ik een maand of drie nodig gehad heb om te wennen. En nu voel ik me inmiddels helemaal thuis."

Maar Paixão was niet helemaal alleen in Rotterdam. In de transferzomer van 2022 maakte nog een Braziliaan de overstap naar Feyenoord: Danilo. Maar die was al even gewend aan Nederland. Hij heeft heel veel betekend voor Paixão zijn eerste maanden bij Feyenoord. "Hij kende Nederland, sprak de taal. Hij voelde echt als een broer voor me. Wat hij voor mij en mijn familie gedaan heeft, is bijna niet te beschrijven. Ik ben hem enorm dankbaar." Het was dan ook enorm jammer voor Igor Paixão dat Danilo vertrok naar het Schotse Rangers FC. "Ik mis hem, natuurlijk. Maar het leven gaat zoals het gaat, zo is voetbal ook. Ieder gaat zijn eigen weg." 

Het eerste seizoen van Igor Paixão zal voor altijd in zijn geheugen gegrift blijven. Landskampioen worden met Feyenoord en scoren in de kampioenswedstrijd. 14 mei 2023 had niet mooier kunnen zijn voor de Braziliaan. "Mijn gevoel op dat moment is bijna niet uit te leggen. Alles kwam samen. Kampioen in mijn eerste seizoen… Zeker in het begin was het niet makkelijk. Maar daarna heb ik steeds beter mijn draai kunnen vinden en het team kunnen helpen."De 23-jarige Braziliaan had zeker een belangrijk aandeel in het kampioensseizoen met cruciale doelpunten tegen Ajax en Sparta. "De landstitel was een voorlopig hoogtepunt in mijn carrière. Ik zeg voorlopig hè. Dit seizoen zijn we opnieuw sterk en willen we ook weer prijzen winnen." 

Delen

Reacties

Ik hoop dat hij zondag beter speelt dan afgelopen dinsdag
Of nog beter; spelen als een krant en er 3 in schieten…