Jerdy Schouten

VK Sportphoto

Nieuws

Schouten: "Had je het aan familieleden gevraagd, dan hadden ze op Feyenoord gehoopt"

Stan

Gisteren maakte Jerdy Schouten in het verloren duel met Arsenal namens PSV zijn debuut in de Champions League. Als het aan zijn familie had gelegen had de middenvelder echter een dag eerder in De Kuip op het veld gestaan, zo vertelt Schouten tegenover Voetbal International.  

Het had niet veel gescheeld, of Schouten was nu Feyenoorder geweest. "Ik heb in de winterperiode inderdaad met Arne Slot gesproken", verklapt de PSV-aankoop. Zijn familie zag een overstap naar Rotterdam wel zitten. "Als je aan een aantal familieleden had gevraagd waar ik naar toe zou moeten gaan, dan hadden ze op Feyenoord gehoopt." 

De naam Schouten is dan ook een bekende naam in de historie van de landskampioen. Henk Schouten speelde tussen 1955 en 1963 194 duels voor Feyenoord, waarin hij 125 keer tot scoren kwam. "Mijn oudoom heeft er natuurlijk een fantastische tijd gehad. Maar uiteindelijk ging dat niet." 

Het was PSV dat met de controleur van Bologna aan de haal ging, nadat ook Feyenoord en Ajax interesse hadden in zijn diensten. De gehele vaderlandse top zag Schouten dus als versterking en dat laat hem niet koud. "Dat de topdrie me wilde, streelt zeker. Zes jaar geleden zat ik bij Telstar terwijl ik niet wist of het ooit nog wat zou worden met mij als prof. En dan nu de gehele Nederlandse top die me wilde. Als kind droom je ervan om in de topdrie te voetballen."

Delen

Reacties

Aardige speler, maar om daar 12 miljoen voor neer te leggen is nogal veel. Dat kon PSV wel doen omdat die sangare weg ging voor hoop geld.
Feyenoord heeft de kans gehad toen hij nog bij Excelsior speelde, toen deden ze het niet.
Later is beleid verandert en heeft men Wieffer gehaald, dat bleek voltreffer, dit jaar van den Belt gehaald van een kleine club, of die het gaat redden is de vraag. Vroeger gingen dit spelers naar een Utrecht en daarna kocht Feyenoord van Utrecht. Van den Belt is misschien beter voor hem om na winterstop te verhuren.
Ik vind em ook niet echt beter dan Wieffer of Zerrouki zelfs. Wieffer heeft soms echt bijzondere acties; passes, rushes, dribbles en voortzetting. Schouten houdt het simpel en is misschien iets beter onder druk/in de kleine ruimte. Maar volgens mij is Wieffer de meer bijzondere speler.
Schouten heeft wel echt meer ervaring. Had liever hem gezien dan Zerrouki maarjah..
Eigen schuld dikke bult.

Nu dus catagorie Til, Dest, Veerman. Allemaal net niet.
Nou veerman had ik best graag er bij willen hebben hoor.