feyenoord-club-brugge-2-1-vriendschappelijk-jim-breeman-sports-photography-46

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Paixão: "Ik heb hem gevraagd om te blijven"

Stan

In zijn eerste jaar in Nederland liet Igor Paixão met belangrijke doelpunten en vernuftige acties zien waarom Feyenoord hem naar De Kuip haalde. In gesprek met de NOS spreekt de behendige Braziliaan de hoop uit in het nieuwe seizoen, waarin hij het zonder zijn boezemvriend Danilo zal moeten doen, nog belangrijker te worden van de Rotterdammers.

"Nee, ik heb nog niet met hem gesproken", doelt Paixão op een gesprek met Arne Slot over het nieuwe voetbalseizoen. In zijn eerste jaar in Nederland toonde de buitenspeler meteen zijn kwaliteiten met onder andere een goal in de kampioenswedstrijd en een fantastische treffer tegen Ajax. "Het was een geweldig doelpunt. Dat ik een geweldig doelpunt scoorde in mijn eerste Klassieker maakte me blij."

De Braziliaan is vastberaden de stijgende lijn ook komend jaar door te zetten. "Voor mijn tweede seizoen hier denk ik dat ik heel hard ga werken. Om niet alleen mentaal maar ook fysiek sterk te worden. De ploeg is heel hard aan het werk om goed voor de dag te komen en ik wil het team helpen."

Danilo
Helaas voor Paixão zal hij het dit seizoen zonder zijn landgenoot en vriend Danilo moeten doen. De spits, die onlangs een transfer maakte naar het Schotse Rangers FC, zorgde ervoor dat de Feyenoord-aanwinst zich thuis voelde in Nederland. "Danilo is voor mij als een broer, dat zal mijn hele leven zo blijven. Hij heeft me heel hartelijk verwelkomd toen ik bij Feyenoord kwam. Vooral omdat ik toen nog geen Engels kon. Zijn familie was ook aardig voor me."

Een vertrek van Danilo, die op het moment van het interview nog speler van Feyenoord is, heeft volgens Paixão geen invloed op de band die de twee Brazilianen hebben. “Dat is iets wat hij zelf moet beslissen. Hij moet dat met het thuisfront beslissen. Ik heb hem gevraagd om te blijven. Hij zei dat hij dat met zijn familie beslist. Ik zal altijd voor hem juichen. Ik blijf hem dankbaar voor zijn hulp bij Feyenoord."

Delen

Reacties

Mag wel fysiek wat sterker worden inderdaad. Geweldige voetballer, maar heeft van die Diemers trekjes. Altijd een half uur op de grond liggen, pijngrens van een dreumes.
We zoeken nog een Braziliaan en een linksbuiten.
Neymar of Vinicius zouden de rol van Danilo prima kunnen vertolken.
Ja en het schijnt dat Kvaratskelia van Napoli lekker kan koken, is gelijk de linksbuiten positie ingevuld ook, win win win win win win win situatie!😎
Braziliaans koken bedoelde ik, irritant dat je je bericht niet kan bewerken, verder niks negatiefs over 1908, maar dit is meer als een dingetje,
Vraag anders of er nog andere landgenoten onze kan op willen komen : Nascimento / Giovane