Primeur Bevestigd
kuip-omgebouwd-tot-vesting-voor-supercup-nabij-varkenoord

Nieuws

Maatregelen getroffen bij De Kuip richting duel om JC Schaal

Van de redactie

Het seizoen staat op het punt om officieel te beginnen met de wedstrijd voor de Johan Cruijf Schaal tussen landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar PSV uit Eindhoven. In het kader van veiligheid worden er rondom De Kuip extra maatregelen genomen om de wedstrijd van morgen in goede banen te leiden. 

Bij het stadion van de Rotterdammers staat inmiddels een groot aantal hekken, zo is te zien op foto’s. Gisterochtend en -middag is men begonnen met deze opbouwwerkzaamheden van de veiligheidsmaatregelen rond De Kuip, die naar verwachting de rest van de dag zullen duren. 

Met het oog op de vele recente misstanden wat betreft voetbalsupporters in Nederland zal de KNVB ook rondom het traditionele Supercup-duel geen risico’s willen nemen. De voetbalbond voelt zich daarom gedwongen ijzeren hekken bij het stadion van Feyenoord te plaatsen. Op deze manier zullen de bezoekers uit Eindhoven die met een buscombinatie de wedstrijd bezoeken veilig naar het stadion begeleid worden, wat mogelijke opstootjes moet voorkomen. Zo kan iedereen genieten van het mooie affiche dat in De Kuip wordt afgewerkt.  

Het treffen van extra maatregelen door de KNVB is mogelijk een gevolg van het besluit van Feyenoord om het uitvak voor aanhangers van PSV te vergroten. Voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal krijgen 3000 aanhangers van de club uit de lichtstad de gelegenheid om de wedstrijd te bezoeken. De supporters zullen plaats nemen op de tweede ring van de groene sector. De aftrap is morgenavond om 20:00.

kuip-omgebouwd-tot-vesting-voor-supercup
kuip-omgebouwd-tot-vesting-voor-supercup-nabij-varkenoord

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Rotterdam, moordstad nummer 1
waar supporters prioriteit krijgen.
Dit is dus 1 van de tekortkomingen van de bereikbaarheid in de Oude Kuip.
Dat is pure onzin wat je hier verkondigd, het is een wedstrijd georganiseerd door DE KNVB ,dat deze niet de handigste oplossingen nemen is duidelijk ..Feit 1 Stadion Feyenoord De Kuip heeft een NS STATION ..
FEIT NUMMER 2 Het Phillips stadion in Eindhoven heeft een NS STATION..
REDERNATIE KNVB : Combi Bussen ..
Snapt u her probleem?
Met treinen zijn grotere aantallen supporters te vervoeren en veel sneller dan per Bus ,en hiervoor is een veilige supporters tunnel ..daar hoeft niet de hele stadionweg voor verbouwd te worden.
Heeft dus geenzins te maken met een oud stadion echter slechts met de gemaakte beslissingen van het zittende knvb bestuur en beveiliging ..
Beetje suggestieve berichtgeving, die hekken staan er omdat er 2x zoveel psv supporters komen dan normaal. Hierdoor moeten er dus ook meer bussen parkeren, terwijl dat normaal tussen de hekken bij de sluis kan.
Precies dit. ben wel benieuwd hoe ze dit gaan doen. Lijkt me dat je daar al bus niet makkelijk kan keren dus lijken ze de ene kant erin te gaan en aan de andere kant eruit. als de uitweg richting varkenoord is kan dat nog wel eens voor een ontstopping zorgen aangezien daar vele auto's staan geparkeerd. visce versa ook natuurlijk.
Ene kant in, andere kant uit. Maar wss moeten ze eerst nogneen half uur/uur in t stadion blijven zitten, om denontstopping te voorkomen
Maak er maar een uur van. Eerst naar onze huldiging kijken.

Maar idd. Lijkt me het meest logische!
Volgens mij keren de bussen tijdens de wedstrijd
Kunnen beter beveiliging neer zetten bij de toiletten daar pisvee supporters die de laatste x hebben gesloopt.
Daar hebben lui die zich supporter noemen voor gezorgd en het zal nog wel jaren duren voor we weer zonder deze maatregelen naar een wedstrijd kunnen.
Dit gaat echt averechts werken.. Sinds wanneer zijn er opstootjes met de tegenstander in de kuip mogelijk in een goed gecontroleerd normale match day situatie. Dit is alleen muurtje bouwen zodat je extra anoniem spullen kan gooien naar de juten
Er is een groter deel van het stadion beschikbaar voor uitsupporters dan normaal, dus ze hebben de afgeschermde zone waar de bussen met supporters in aankomen vergroot. Ik snap de gedachte wel, maar het heeft op deze manier de uitstraling van een bunker.

Is rellen tussen PSV en Feyenoord supporters sowieso een ding? Ik kan me tegen AZ afgelopen seizoen herinneren dat er gewoon een rij uitsupporters op de Coen Moulijnweg stond te wachten voor de entree, en daar gebeurde ook niets.
Wat doe je nou moeilijk je hebt er geen last van als je uberhaupt gaat morgen
Dat soort reacties ook, ga je schamen!