opendag-jim-breeman-sports-photography-154

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Timber: "Niet te veel praten en op het veld laten zien wat we kunnen"

Stan

Een jaar geleden keerde Quinten Timber als recordaankoop terug bij de club waar hij een groot deel van zijn jeugdopleiding genoot. In zijn eerste seizoen bij Feyenoord werd er beslag gelegd op de landstitel, maar moest de multifunctionele middenvelder zelf geregeld geblesseerd toekijken. In gesprek met Voetbal International blikt Timber terug, maar kijkt hij ook vooruit op wat komen gaat.

"Een mooi jaar, het is toch bijzonder als je terugkomt en meteen kampioen wordt", zegt Timber over zijn terugkeer bij Feyenoord. "Helaas waren er ook blessures, maar ik ben dankbaar dat ik aan het einde nog heb kunnen meespelen voor de titel. Het was een jaar met ups en downs, maar ik moet zeggen dat ik ook tijdens mijn revalidatie goede tijden heb gehad. Ik heb veel geleerd over mijn lichaam, dat zijn dingen die je weer meeneemt naar het volgende seizoen."

Dat de blessures ervoor zorgde dat Timber zijn basisplaats halverwege het seizoen moest afstaan aan Mats Wieffer zorgt bij de middenvelder niet voor jaloezie. "Nee, totaal niet eigenlijk. Mats doet het heel erg goed, maar dat heeft niets met mij te maken, snap je? Mensen leggen snel die link met mij, omdat hij op mijn positie speelde, maar dat hoort erbij. ik was gewoon heel blij voor Mats en het team dat ze het goed deden. Bij een topclub als Feyenoord hoort concurrentie, dat maakt je beter, part of the job."

Positie
Waar Timber vorig jaar vooral als controlerende middenvelder werd ingezet probeert Slot hem in de huidige voorbereiding uit op de 10-positie. "Ik ben daar sowieso niet heel lastig in. Ik vind alle posities op het middenveld leuk, ik wil gewoon zo veel mogelijk spelen en belangrijk zijn voor het team. Ik wil mezelf weer onomstreden maken, daar werk ik hard voor."

De aanvoerder van Jong Oranje, weet wat er beter moet om dat te bereiken. "Het probleem bij mij is dat ik mijn kwaliteiten niet vaak genoeg laat zien. En niet constant genoeg. Ik weet van mijn medespelers dat ze me graag inspelen en graag aan de bal hebben. Dan is het ook een kwestie van: doorhebben wat er nodig is op dat moment in de wedstrijd."

Ondanks de blessures en de hernieuwde concurrentie op middenveld is Timber ervan overtuigd dat hij zich in de basis kan spelen. "Dat vertrouwen is er altijd geweest. Dat had ik twee jaar geleden ook toen ik naar Utrecht ging en vorig jaar toen ik bij Feyenoord kwam. Toen ging het over mijn transfersom, maar daar ben je als speler en als team totaal niet mee bezig. Ik was gewoon gretig om me te laten zien, nu heb ik diezelfde gretigheid om nog méér te laten zien."

Komend seizoen
Bij Feyenoord zijn ze vooral met de eigen prestaties bezig, laat Timber weten. "Ik kijk niet echt naar andere teams, moet ik zeggen. Je ziet natuurlijk wel wat er gebeurt, maar ik ben daar niet echt mee bezig. We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden op wat er komen gaat. Op de competitie, op de Champions League. Natuurlijk zijn er bepaalde verwachtingen van buitenaf, maar dat is niet iets waar wij heel erg mee bezig zijn. Wat wij vorig jaar hebben gedaan, is eigenlijk gewoon hard werken. Veel van elkaar eisen en steeds beter willen worden als team. Dat willen we dit jaar ook weer doen."

De middenvelder kijkt daarbij in het bijzonder uit naar de Europese wedstrijden. "Dat is nog iets moois, wat eraan zit te komen. We kijken allemaal uit naar de loting, ik ben heel benieuwd en heb er vooral heel veel zin in. In de Europa League spelen was al mooi, maar Champions League-avonden in De Kuip… Dat wordt heel bijzonder."

Naast het spelen in het miljoenenbal, kan Feyenoord komend seizoen voor het eerst sinds zestig jaar de titel prolongeren. "Kijk, dat mensen over kampioenschappen gaan praten, snap ik. Ik vind ook dat dat hoort bij een topclub als Feyenoord. Maar wij moeten niet te veel praten en gewoon op het veld laten zien wat we kunnen. We hebben toch ook weer heel wat andere spelers, maar natuurlijk willen we gewoon weer hetzelfde doen als vorig jaar met dit team. Want we hebben kwaliteit, dat is één ding wat zeker is."

Delen

Reacties

Grote spiegel cadeau geven voor z’n verjaardag.
Vind anders dat hij aardig veel praat en te weinig laat zien..
Tis jammer dat je niet weet wat je moet doen met de bal als je die krijgt. Een middenvelder moet constant weten waar wie staat.
En daar heb jij moeite mee.
Aannemen en spel verleggen daar ben je te traag voor.
Als ik jou zou ik mikken op een plaatsje naar achteren.
Een middenvelder nee daar gaat het spel jou te snel voor
Praat dan niet en houdt gewoon je bek want voorlopig laat je al een heel seizoen niets zien.

Lekker verkopen deze
Blijft een speler van Feyenoord, dus to support

De meeste van ons kunnen een bal nog geen 5 meter vooruit duwen, laat staan de juiste richting uit trappen
Speelde tegen Villarreal best wel een goede wedstrijd op ‘10’ (al speelde Slot toen eigenlijk met twee 8’s en de punt naar achteren). Ik denk dat hij nog wel kan gaan verrassen dit seizoen en z’n waarde gaat hebben tijdens het volle programma. Hij geeft Slot de mogelijkheid om z’n middenveld wat anders in te richten en kan rond de 16 wel wat forceren met z’n onvoorspelbaarheid en was tegen Villarreal ook belangrijk in het druk zetten. Of het genoeg is voor de basis gaan we zien. Rechtsback zie ik in tegenstelling tot anderen juist helemaal niet voor me omdat ik hem verdedigend niet betrouwbaar genoeg vind (daarom werkte het ook niet met hem op 6).
Ik heb wel vertrouwen in Timber, gewoon een wat minder jaar gehad, zal in begin op de bank beginnen, maar komen zoveel wedstrijden.
Persoonlijk denk ik dat bv een Zerrouki het moeilijk gaat krijgen dit jaar. Moet wel zeggen dat ik niet zo enthousiast was over transfer van Twente. Maar meningen verschillen en wie weet speelt die wel meteen geweldig.
Het zou me niet verbazen als de positie van Zerrouki op de duur overneemt en Wieffer teruggaat naar '6'. Met Stengs er dan voor heb je een voetballend middenveld met scorend vermogen.
Als ik het goed begrijp zitten hier de kenners die het beter weten dan de technische staf van Feyenoord 🤔
Wordt je nou niet moe van die opmerking steeds? Jij en enkele anderen vinden dat deelnemers aan een topic (discussie forum) geen eigen mening mogen hebben en vooral niet zelf mogen denken. Immers de technische staf weet het beter en dus moeten we die klakkeloos volgen. Terug naar een verleden waarin de ondergeschikte gewoon moest doen wat hem gezegd werd en vooral niet zelf een mening mocht hebben. Naar een doctoraal regime als in China of zelfs nazistisch Duitsland. Snorremans wist het beter dus moest je gewoon zelf niet denken en zijn bevelen uitvoeren. Toegegeven beetje drastische vergelijkingen, maar de vrijheid van zelf nadenken en een eigen mening vormen is niet de ene keer wel en de andere keer niet. Niet als jij fan bent van die ´ bekritiseerde leidinggevende ‘ niet en wanneer jij het niet met hem eens bent wel.
Een eigen mening, hoe dom ook, moet altijd mogen en zou alleen inhoudelijk bediscussieerd moeten worden.
Gewoon niet goed genoeg! Bij een mogelijkheid gewoon afscheid van nemen , zou anders een hele dure bankzitter worden.
Ik denk zomaar dat Quinten het heel moeilijk gaat krijgen om een basisplaats af te dwingen.
Wacht maar. Heb nog veel meer open deuren voor je.
Zie hem graag als inverted back maar dat wil meneer zelf niet
Snap niet dat mensen dat zeggen, puur omdat de staff dat zou willen. Hij laat keer op keer zien hoe hij verdedigend terug sloft. Laat hem dan alsjeblieft helemaal niet als verdediger spelen. Slot wil hem nu niet voor niks op 10 proberen, toch meer verdedigend ingestelde spelers achter hem.
Nee omdat ik hij inzicht en handelingssnelheid tekort komt. En dat is het moeilijkste om aan te leren
En jij wilt van iemand die inzicht en handelingssnelheid tekort komt een inverted back maken? Een positie die in het hedendaagse voetbal bijna het belangrijkst aan het worden is in de opbouw?
Mag zeker wel eens wat gaan laten zien want nog barweinig gezien van je goos... hoop dit jaar talent kan laten zien.
Is ook tijd geblesseerd geweest hè...
Zou goed voor hem zijn dat hij nu ritme op kan doen door regelmatig te spelen...
Maar ik ben bang dat hij het voorlopig met invalbeurten mag gaan doen...
Of Slot moet ineens besluiten om meer te gaan rouleren...