Igor Paixão | VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

Paixão: "Of ik naar Liverpool ga? Ik weet van niets, ik wacht gewoon af"

Stan

Igor Paixão kan terugkijken op het een goed tweede seizoen bij Feyenoord, waarin hij onder andere trefzeker was in beide Klassiekers en de bekerfinale. Komend jaar zal hij zich onder Brian Priske verder moeten ontwikkelen, al is een vertrek uit Rotterdam-Zuid niet uitgesloten voor de 24-jarige aanvaller. Het Braziliaanse GeGlobo sprak met de Feyenoorder. 

Paixão heeft zeker geen spijt van zijn overstap naar Feyenoord in de zomer van 2022 "Twee gelukkige seizoenen, alles verliep zoals we hadden gepland. Het kon niet fout gaan." Toch had hij bij zijn komst de nodige aanpassingsproblemen. "Ik heb geleden in het eerste seizoen, maar het was de moeite waard, want het eindigde met een titel. In het tweede seizoen was ik al beter aangepast en behaalden we nog een prijs, inclusief een doelpunt in de finale van de KNVB Beker. Ik kreeg meer ervaring, meer kracht, begreep wat de trainer vroeg, paste me aan op het veld en bereikte de speelstijl die hij wilde overbrengen."

In die positieve ontwikkeling van de Braziliaan speelde Arne Slot een grote rol. "Hij hielp mij ook bij mijn komst en mijn ontwikkeling, en ik had het gevoel dat ik hem hielp. Het is goed dat alles goed is gegaan. Hij heeft uitstekend werk geleverd met ons team. Ik moet hem alleen maar bedanken en hem succes wensen bij Liverpool. Hij zal gemist worden."

Of Paixão zijn oude trainer in de toekomst volgt richting Liverpool? "Ik zie het veel voorbijkomen op social media. Veel mensen taggen me en vragen: ga je naar Liverpool? Ik weet van niets, ik wacht gewoon af. Maar het Nederlandse voetbal is echt leuk. De intensiteit is het grote verschil." De buitenspeler krijgt dan ook vaak de boodschap dat hij in De Kuip moet blijven. "De supporters willen niet dat ik Feyenoord verlaat, maar dat hangt niet van mij af. Samen met mijn zaakwaarnemers en de directie zullen we de beste weg vooruit bepalen."

De buitenspeler heeft het in ieder geval nog erg naar zijn zin in Rotterdam. Bij Feyenoord speelt hij ook jaar weer in de Champions League, iets wat hem het afgelopen seizoen goed beviel. "Ik kon daarmee een droom vervullen en niet alleen naar de hymne op televisie luisteren, maar het zelf beleven. Het was onwerkelijk voor mij en mijn gezin om daar aanwezig te zijn. In het echt is het anders en erg spannend. We speelden tegen Celtic, Lazio en Atlético de Madrid. Het waren wedstrijden van hoog niveau. Laten we nu eens kijken in welke groep we dit jaar zullen belanden."

Delen

Reacties

Liverpool gaat het zeker niet worden,zie hem wel in Portugal eindigen.maar eerst nog mooi jaartje bij Feyenoord draaien
'Of Paixão zijn oude trainer in de toekomst volgt richting Liverpool? "Ik zie het veel voorbijkomen op social media. Veel mensen taggen me en vragen: ga je naar Liverpool? Ik weet van niets, ik wacht gewoon af. '

Daarom schept Slot altijd even duidelijkheid over de suggestieve vragen van anderen. 'Dat zijn jouw woorden.'
Kan ik op X Max Verstappen vragen of hij voor Lada gaat rijden, maakt nog niet dat het een artikel waard is op wat voor medium dan ook.
Geweldenaar. Paixao scoort wanneer hij wil. Ajax, Roma uit, bekerfinale. Deze man speelt niet altijd goed, maar hij is enorm belangrijk geweest.
Geen vaste stek onder Slot bij Feyenoord, dus zeker niet bij Liverpool.
Laat hem eerst maar eens wat constanter worden. Het is 2 seizoen erg wisselvallig geweest. Liverpool is natuurlijk veel te hoog gegrepen
Zeer onderschatte voetballer. Igor stond er de 2e seizoenshelft met een hoop belangrijke goals. Ik drop hem hier nog een keer. Aangezien Carranza goed functioneerde in een twee spitsen systeem als aanspeelpunt bij zijn vorige club, denk ik dat Paxiao een heel goed koppeltje met onze nieuwe aanwinst kan vormen voorin. De kleine Braziliaan scoort voornamelijk echte spitsengoals (zie de bekerfinale of de goal tegen AS Roma thuis). En veel kansen heeft hij daar niet voor nodig.

Op de flanken zal je het dan wat anders moeten inrichten. Vanaf links naar binnen toe zouden Ivanusec, Sauer of Sebaoui wel goed kunnen invullen. Op rechts zal je wel een speler moeten opstellen die makkelijk op snelheid een man kan passeren.
ik zal het hem dan maar vertellen: Igor je gaat niet naar liverpool