Trauner Oostenrijk (Proshots)

ProShots

Nieuws

Trauner weer op trainingsveld en zet in op mogelijk duel tegen Oranje

Stan

Gernot Trauner verscheen maandag weer op de training van Oostenrijk, dat zich voorbereidt op de achtste finale tegen Turkije van dinsdagavond. Dat duel zal Trauner vanwege fitheidsproblemen moeten laten schieten, al kan bondscoach Ralf Rangnick in een mogelijke kwartfinale waarschijnlijk weer over de de verdediger beschikken. 

Trauner kwam op het EK tot dusver twee wedstrijden in actie. Hij viel in het in het verloren duel met Frankrijk en had een basisplaats tijdens de 3-1 overwinning op Polen. In die laatste pot was hij met het hoofd verantwoordelijk voor de openingstreffer, maar moest hij zich vanwege een kwetsuur ook na een uur laten wisselen. De blessure bleek van dergelijke aard dat het laatste groepsduel van de Oostenrijkers tegen Oranje aan Trauners neus voorbij ging. Dit weekend bleek dat ook de achtste finale tegen Turkije te vroeg komt voor de mandekker. 

Vandaag was de Feyenoord-aanvoerder weer op het trainingsveld te zien en dus is de hoop dat het toernooi voor hem nog niet voorbij is. Mocht Oostenrijk dinsdag namelijk afrekenen met Turkije, dan is Trauner mogelijk op tijd fit voor de wedstrijd in de kwartfinale. Daar wacht mogelijk alsnog een confrontatie met Oranje en voor De Apotheker een weerzien met Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow. Daarvoor moet het Nederlands elftal dinsdag dan ook van Roemenië winnen. 

De wedstrijd Oostenrijk - Turkije wordt dinsdagavond om 21:00 gespeeld in de Red Bull Arena. Nederlands speelt eerder op de dag om 18:00 in München tegen Roemenië.

Delen