finale-toto-knvb-beker-feyenoord-nec-nijmegen-jim-breeman-sports-photography-57

Jim Breeman Sport Photography

Nieuws

Partijen wijzen naar elkaar over vuurwerk in bekerfinale

Van de redactie

De eindstrijd om de KNVB Beker tussen Feyenoord en N.E.C. moest twee keer tijdelijk worden gestaakt vanwege het grootschalig afsteken van vuurwerk. Bij een van de gevallen vatte een spandoek in de gracht vlam, gevolgd door veel rookontwikkeling. Bij de evaluatie van de bekerfinale nemen alle partijen deels verantwoordelijkheid, maar wijzen ze ook naar elkaar over hoe de aanwezigheid van het vuurwerk voorkomen had kunnen worden.

De KNVB is officieel de organisator van de finale en huurt daarvoor De Kuip. De voetbalbond zegt met het inzetten van eigen stewards en die van het stadion zoveel mogelijk toeschouwers te hebben gefouilleerd. Bovendien is het stadion enige dagen voorafgaand aan de finaledag bewaakt en geïnspecteerd op de aanwezigheid van reeds binnen gesmokkeld vuurwerk. "Toch is er vuurwerk het stadion ingekomen. Hoe is niet te zeggen, het kan bijvoorbeeld doordat personen dit in intieme plaatsen van hun lichaam verstoppen, waar je - volgens de regels - niet grondig mag fouilleren. Dat is dus de stewards niet te verwijten", aldus de voetbalbond.

De KNVB meent daarmee de nodige maatregel te hebben genomen en zegt dat de clubs altijd verantwoordelijk zijn voor hun eigen supporters. Verliezend finalist N.E.C. wil niet ingaan op de stellingname van de KNVB. "Het al heel lang is bekend dat er bijvoorbeeld niet bij intieme delen gefouilleerd mag worden. Honderd procent controle is dan dus ook lastig", aldus een Nijmeegse woordvoerder. Feyenoord wil helemaal niet ingaan op de beweringen van de voetbalbond en verwijst voor een reactie naar het stadion.

Echter, ook Stadion Feijenoord, zoals het stadion officieel heet, pakt geen volledige verantwoordelijkheid. Als verhuurder stelt het een ondersteunende partij te zijn. "We zullen de KNVB natuurlijk steunen in hun streven om wedstrijden als deze zo goed mogelijk te laten verlopen, zoals we dat al heel lang doen", aldus een woordvoerder.

Delen

Reacties

Zelfs hier wijst men naar de anderen die zouden hier schuld aan hebben... Lekker bezig mensen.

En ja tuurlijk het is toch sfeerverhogend en toch zooooooooo leuk en mooi allemaal. Nee dat is het dus niet

Kap nou eens met dat achterlijke vuurwerk
Ik dacht hier al eens gelezen te hebben dat tegen vergoeding veel mee naar binnen kan. Kan dat ook een oorzaak zijn?
Lekker organisatie de KNVB.
Overal boetes uitdelen voor vuurwerk maar nu ze zelf verantwoordelijk zijn hebben ze er alles aan gedaan en ligt het allemaal maar aan de clubs zelfs.
Typisch Nederlands, wij (KNVB) hebben onze best gedaan maar er was toch veel vuurwerk dus dan ligt de verantwoordelijkheid bij de clubs (Feyenoord-NEC)
Er is maar één iemand verantwoordelijk en dat zijn die de personen die het vuurwerk meenemen.
Oh ja, capuchonnetjes met gezichtbedekking zijn zo goed als zeker niet te identificeren. Pak die gasten tijdens de wedstrijd op want je kan ze volgen via de camera's en ze er één voor één uitpakken met hulp van de ME
Tsja, gewoon allemaal door de xray scanner zoals op het vliegveld. Of bepaald vuurwerk wel toestaan, maar afgestoken door personeel van de kuip