dsc00325

Nieuws

“Er zitten in de raadzaal mensen die echt een hekel aan Feyenoord hebben”

Van de redactie

Ellen Verkoelen, fractievoorzitter en raadslid in de gemeente Rotterdam voor de partij JOU (voorheen 50PLus), heeft met verbazing gekeken naar de deal tussen de gemeente en Stadion Feijenoord. De gemeente betaald een krappe 12 miljoen euro en De Kuip stopt op haar beurt in 2026 met het geven van concerten. De deal is beklonken zonder betrokkenheid van de voetbalclub. “Er zitten in de raadzaal mensen die echt een hekel aan Feyenoord hebben”, zo zegt zij in Dagblad010.

Met de overeenkomst heeft de gemeente Rotterdam de handen vrij voor woningbouw in de omgeving van De Kuip, terwijl het stadion de immense schuld als gevolg van de gestrande nieuwbouwplannen kan aflossen. De opgetuigde constructie volstaat dan ook precies om de woekerlening bij Goldman Sachs af te lossen en het stadion overeind te houden.

Feyenoord gepasseerd
Het een-tweetje valt volgens Verkoelen niet in goede aarde bij Feyenoord. “Het stadsbestuur passeert hiermee de betaald voetbaltak, die in tegenstelling tot de N.V. Stadion de zaken wel ten goede heeft gekeerd. Die 40 miljoen die de gemeente jaren geleden als lokmiddel in het stadion wilde steken, blijkt met een gedegen voetbalbeleid de waarde van slechts twee contractspelers te zijn.” Dat de club niet is betrokken bij de gesprekken, vind Verkoelen dan ook onterecht. “De betaald voetbaltak van Feyenoord kan inmiddels allang z’n eigen boontjes doppen. De N.V. Stadion niet. Die hikt vanwege haar overmoed en tunnelvisie nog steeds aan tegen een miljoenenschuld en weet dat de bank Goldman Sachs in feite de eigenaar van de Kuip is.”

Rancune naar Feyenoord
Het gemeenteraadslid vermoed rancune bij de gemeente richting Feyenoord. Nadat de Raad van State oordeelde dat Feyenoord City een onhaalbaar plan was, trok algemeen directeur Dennis te Kloese de stekker uit het project. Dat is hem op de burelen van het stadhuis niet in dank afgenomen. “Ze weigeren dan ook om zaken te doen met de betaald voetbaltak die De Kuip wil kopen”, aldus Verkoelen.

Delen

Reacties

Op de tribune en hier in de comments zitten ze ook hoor.
Als er één is in de gemeenteraad die zich altijd heeft gekeerd tegen financiële steun voor nieuwbouw en aan de BVO dan is het mw Verkoelen. Samen met die kerel van de Partij voor de Dieren. Verder legt zij altijd heel veel beslag op de beschikbare tijd in raadsvergaderingen. Laat die mw haar mond maar houden. Zij kiest altijd voor de zogenaamde kleine man en altijd tegen de overbetaalde voetballers, het kapitaal.
In dit geval heb ik niet het idee dat ze tegen Feyenoord is want zij is het niet mee eens met die vreemde afspraak van de gemeente met de Kuip
Hopen dan dat zij haar naam snel eer aan doet..
Graag de volgende keer spellingscheck door je artikel jagen!
Nog een leuke vrouwtjesmier gezien, de laatste tijd?
Gratis tip voor de redactie. Rijnmond schrijft zeer deskundige artikelen over het stadiondossier die een wat completer en objectiever beeld geven van de werkelijkheid dan wat deze populiste roeptoetert om zieltjes te winnen.
Rijnmond wordt misbruikt door club. Kunnen daardoor als mediapartner niet meer objectief zijn. Het was de club die een nieuw stadion wilde maar geen geld had dus moest stadion de onderzoekkosten voorschietten.
Ik snap dat Rijnmond soms artikelen schrijft over onderwerpen die bepaalde mensen in de achterban liever niet bekend zouden zien worden, maar dat wil niet zeggen dat ze dan ineens niet meer objectief zijn.
Feyenoord de BVO moet doorgaan met het huidige beleid om zo een aanzienlijk EV op te bouwen, zodat je wellicht het leeuwendeel van een nieuwbouwstadion zelf kan financieren.
Wat een gezeik ook allemaal. Waarom gewoon niet met zijn allen de schouders er onder zetten om iets moois in Rotterdam te realiseren?

Nu lees ik bij de concurrent ook weer dat er mogelijke belangenverstrengeling is omdat de financieel directeur van de projectontwikkelaar in de RvC zit van het stadion. Ze leren het ook echt nooit...
Laat dat mogelijk maar weg. Al tijden bekend dat de bouwwereld flinke invloed heeft (gehad) op tal van politieke besluiten in Rotterdam.
Snap de gemeente ook wel mbt rancune, maar vroeg of laat zal er toch met alle partijen samengezeten moeten worden voor de toekomst.
Lijkt me dat te Kloese duidelijk is geweest en dat het destijds een te dure grap ging worden. Toen had de gemeente er best meer dan die schamele 40 MEuro erin kunnen pompen.
De gemeente heeft alleen maar meegewerkt aan de plannen van de club. Eerst moest stadion op Varkenoord. Dus hielp de gemeente. Toen wilde Fey, lees Gudde en de rvc, naar de Maasoever. Dus kocht de gemeente op verzoek van de club grond op. Ja logisch dat gemeente dan teleurgesteld is. Ze hadden zelfs 3 medewerkers uitgeleend. Carl Berg, Roel Vollebregt en die man met lang haar.
Ik vraag me af of Feyenoord naar de rechter zal stappen. Er is nú achter hun rug een vies spelletje gespeeld.
De waarheid is eigenlijk dat de grote projectontwikkelaars de gemeente al deccenia in hun zak hebben...
Helaas weet Dennis ook niet wanneer een d of een t te gebruiken. Het leidt af van de inhoud en dat is erg jammer.