finale-toto-knvb-beker-feyenoord-nec-nijmegen-jim-breeman-sports-photography-56

Jim Breeman Sport Photography

Nieuws

KNVB gaat daders vuurwerk in bekerfinale opsporen

Van de redactie

De KNVB is voornemens om de supporters die tijdens de bekerfinale vuurwerk afstaken op te sporen en te straffen met stadionverboden. Dat laat een woordvoerder van de voetbalbond weten.

Tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en N.E.C. werd er veelvuldig vuurwerk afgestoken door beide supportersscharen. De wedstrijd werd daardoor twee keer tijdelijk onderbroken. In een van de gevallen ontstond er brand achter het doel waar de Feyenoordaanhang zich bevond. In de gracht vatte een spandoek vlam. De KNVB laat via een woordvoerder weten dat het met behulp van videobeelden de daders gaat proberen te identificeren. Zij kunnen een stadionverbod van achttien tot zestig maanden verwachten, evenals een boete die kan oplopen van 100 tot 450 euro.

De KNVB is organisator van de bekerfinale en daardoor eindverantwoordelijk voor het verloop van het event. De voetbalbond benadrukt echter dat de clubs verantwoordelijk zijn voor de eigen supporters en hoe zij zich gedragen. "Stewards van de clubs en het stadion hebben de supporters van de clubs gefouilleerd en ook zijn speciaal getrainde honden ingezet voor de controle. Dit is gebeurd onder toeziend oog van de politie zodat de stewards zonder intimidatie en escalaties hun werk konden doen", aldus de woordvoerder.

De aanwezigheid van veel vuurwerk was opvallend. Toch was er volgens de KNVB alles aan gedaan om het spul buiten de stadionpoorten te houden. Zo is De Kuip in de nachten voorafgaand aan de eindstrijd bewaakt, zodat er geen vuurwerk naar binnen kon worden gesmokkeld. De bond zegt dat supporters inventief zijn gebleken en andere manieren hebben gevonden.

Delen

Reacties

Je kan het ook simpel houden. Vuurwerk afsteken is per direct heel vak leegruimen en klaar met wedstrijd kijken.

Weet zeker dat het dan snel klaar is met het vuurwerk.
Knappe stewards die zo’n vak eventjes ontruimen. Dan maar de ME? Werkt vaak averechts, met allerlei onschuldige mensen die vaak klappen krijgen omdat ze geen kant op kunnen.

De fouillering is zo lek als een mandje, het toegangssysteem zwaar verouderd.

Ik ben niet per definitie tegen fakkels, bij opkomst geeft het prachtige beelden. Dat gezegd hebbende; kap nou eens met het afsteken tijdens de wedstrijd. De enige reden waarom dit gebeurd is omdat trieste ultra groepjes in the picture willen staan. Kijk ons eens stoer doen. Met je generieke zwarte jasje en zonnebril. Het is letterlijk bij elke club hetzelfde; de liedjes, de spandoeken (sectie stadionverbod….jezus wat triest), de kleding, de vlaggen non stop zwaaien.

Fijne zondag nog!
En gaan ze de mensen die al dat vuurwerk naar binnen hebben laten gaan ook opsporen.
De KNVB organiseerde deze finale.
Kunnen we komende dagen nog iets verwachten? Buiten de officiële aankondiging van Slot natuurlijk.
Straf stelt geen zak voor,dus dit is totaal onzinnig
Ik snap sowieso niet dat mensen met gezichtsbedekking niet direct worden verwijderd en een levenslang stadionverbod krijgen. Als je het nodig vindt jouw gezicht te verbergen, dan heb je niet veel goeds in de zin. In ider geval niet iets waarmee je jouw club ondersteund.
Met iq-test moet je ze er zo uitpikken?
Wel mooi dat de KNVB meteen verantwoordelijkheid af probeer te schuiven op de clubs. Als club had je, als organisator, een flinke boete gekregen.
Succes KNVB met opsporen. Ook wel eens fijn dat als je zelf verantwoordelijk bent en het probleem ondervind. Dan zie je dat het niet alleen aan de clubs ligt die er normaal gesproken ook altijd alles aan proberen te doen om het te voorkomen.

De vermeldde boetes zijn toch ook maar een schijntje voor een feyenoorder die er alles voor over heeft. Maak er 25kEuro van en dan wil ik het nog wel eens zien wie er ballen heeft om er 1 (of meerdere) aan te steken.
Boetes zijn niet klein hoor.. bekende van mij 2 jaar stadion verbod en uiteindelijk zo'n 3 duizend euro boete gekregen
Precies, straffen zijn sowieso in de hele maatschappij veel te laag. Er is totaal geen afschrik effect.
Bij straffen werkt hogere strafmaat nooit afschrikwekkend, dat is vele jaren keer op keer bewezen. De pakkans verhogen werkt wel, ook dat is al vele jaren bekend.
It's a shame that they don't buy into their stupidity and the fact that they stoped matches through a plastic cup and then that match, two, four minutes in, they catch up a few days later. Everyone laughs at their stupidity.