mario-been

Nieuws

“Vooral belangrijk dat iemand de werkwijze van Slot gaat continueren”

Van de redactie

Nu Arne Slot op het punt staat zijn droomtransfer naar Liverpool FC af te ronden, wordt inmiddels druk gespeculeerd wie de huidige succestrainer van Feyenoord moet gaan opvolgen. Mario Been adviseert Feyenoord vooral een trainer te zoeken die kan voortborduurde op de huidige voetbalfilosofie. 

“Het belangrijkste is dat Slot een bepaalde weg is ingeslagen met Feyenoord. Dat is een hele goede weg, als je kijkt naar de drie jaren die hij er nu zit. Van de Conference League finale naar een kampioenschap en het winnen van de beker”, zo zegt Been bij ESPN. “Ik denk dat je dan heel dicht bij zijn manier van trainen moet blijven.”

Ondanks de stempel die Slot in korte tijd op de club heeft gedrukt, heeft Been er vertrouwen in dat zijn vertrek kan worden opgevangen. “Het zou wel heel erg zijn als Feyenoord weer helemaal wegzakt en dat niemand meer weet wat ze moeten doen. Ik heb enorm veel vertrouwen in de directie, die daar ook de visie hebben neergelegd. Mensen zoals Dennis te Kloese (algemeen directeur Feyenoord, red.)."

Marino Pusic
Been kijkt voor een opvolger, met name naar de omgeving van Slot. “Dan komen de mensen die met hem hebben gewerkt in beeld als geschikte kandidaten. Allereerst kom je dan uit bij assistent Sipke Hulshoff, maar die schijnt mee te gaan naar Liverpool. Dus die haakt af. Marino Pusic heeft ook met hem gewerkt. Dat vind ik ook een uitstekende trainer om eventueel Slot op te volgen. Die is bekend met de manier van werken en kan dat voortzetten. Pusic heeft nu een half jaar Sjachtar Donetsk als ervaring erbij gekregen. Ik weet alleen niet hoe hij het daar naar zijn zin heeft. Het lijkt mij vooral belangrijk dat iemand de werkwijze van Slot gaat continueren.”

Grote schoenen
Wie er ook gaat komen, Been realiseert zich dat diegene grote schoenen heeft te vullen. “We kunnen niet anders dan constateren dat Slot enorm veel heeft neergezet bij Feyenoord. Zijn vertrek is natuurlijk een aderlating en tegelijkertijd is het een hele moeilijke opgave voor degene die gaat komen. Want de manier van spelen is enorm attractief en je moet überhaupt afwachten wat er komende zomer bij Feyenoord gaat gebeuren met het oog op vertrekkende spelers.”

Delen

Reacties

bij ESPN zitten 2 kwallen die anti Feijenoord zijn en het ALTIJD beter weten met dat GEZEIK van zullie waarom bieden ze die niet een contract aan ????
kuttekop PEREZ en zeiksnor KWAKMAN
Ik zou Sarina Wiegman heel erg interessant vinden!
Vraag is hoeveel Pusic krijgt bij Shaktar, en of hij wel terug wil naar Feyenoord, verder denk ik dat Jacob Neestrup met FC Kopenhagen Voetbal speelt dan overeenkomsten vertoont met Feyenoord.
Velen zijn voorstander van Pusic, maar wat Shakhtar vragen om zijn contract af te kopen, hij zal daar een geweldig salaris hebben. Wil hij zelf wel, hij wilde erg graag weg.
Verder toen Pusic bij Twente zat ging het niet zonder hoop conflicten.
Ik zie liever een andere trainer, maar we gaan zien waar ze mee gaan komen.
Neestrup heeft met Kopenhagen Slot al eens met 7-0 verslagen. En ze hebben daar met een minder team dan ons wel de tweede ronde CL weten te halen. Er zijn zeker managers die het nog beter kunnen doen en die die grote schoenen kunnen vullen.
Zie persoonlijk ook liever een buitenlandse trainer.
@FeyenoordTM weet je al iets over een nieuwe trainer? Verwacht je daar snel nieuws over of gaan ze daar nog een paar weken mee wachten??
Feyenoord is nog niet concreet voor een opvolger van hoofdtrainer Arne Slot, die naar Liverpool verkast. Dat kan de club pas worden wanneer er volgende week in teamverband overleggen hebben plaatsgevonden. Eerste afspraken daarover staan begin volgende werkweek gepland. Alle namen die nu de revue passeren in de media, zijn suggestief. Er loopt niets concreets en er heeft deze lente geen enkele vorm van toenadering plaatsgevonden, richting welke potentiële kandidaat dan ook. 🎖️

‘Continueren is makkelijker dan er komen’, aldus ingewijden. Vooralsnog geen enkele reden tot paniek, nadat de toenadering van Tottenham Hotspur in 2023 heel de club op scherp zette. Binnen #Feyenoord ligt er een heel recruitment plan klaar om de opvolger van Arne Slot te vinden.

Bron: 1908.nl op X
Hoop wel dat ze voor juni een trainer hebben. Eind juni begint de voorbereiding weer.
Ik ben beschikbaar, zit wel tit 12 mei nog in Zuid-Frankrijk.
Niet de weg van Slot, maar de weg van Arnesen, die dient daar de credits voor te krijgen.
Waarom altijd of die of die, ik denk dat beide voldoende credits verdienen.
Op zich eens. Alleen krijgt Slot continu credits (terecht) en wordt Arnesen altijd vergeten. En het is toch echt die laatste die Slot haalde en allerlei veranderingen binnen de club in gang zette.
Ik vind Pusic helemaal geen slecht idee. Werd bij Vandaag Inside ook al aangegeven. Vraag me alleen af wie Pusic dan weer haalt als assistent....
Hopelijk dan met Van Persie als assistent
Dat gaat v Persie denk ik niet doen.
RvP wil geen assistent zijn maar hoofdtrainert, dat heeft hij vanaf het begin uitgesproken.
Als ik op 1908 en fr12 kijk is Pusic bij de supporters duidelijk favoriet. Op alle namen zijn wisselende reacties behalve bij hem. Dan zegt iedereen puik plan. Maar vraag me af of hij na 6 maanden al wil
Alles komt goed en benieuwd wanneer hij gaat tekenen bij Liverpool