Primeur
img-20230421-wa0010

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Partijen wikken en wegen over toelaten Feyenoordsupporters in Rome

Dennis

Op donderdag 22 februari speelt Feyenoord in Rome de return van de tussenronde in de Europa League tegen AS Roma. Op de achtergrond zijn de clubs en autoriteiten druk aan het overleggen over het al dan niet toelaten van Feyenoordsupporters in Stadio Olimpico. 

Op dit moment liggen er meerdere varianten op tafel waarover wordt gesproken. Eén van de mogelijke uitkomsten is het beperkt toelaten van Rotterdamse fans. Het bezoekersvak in Stadio Olimpico biedt plaats aan 3.550 supporters, maar zal in ieder geval niet volledig beschikbaar worden gesteld. Een massale ontvangst van Feyenoordsupporters is daarmee sowieso niet aan de orde.

Ook de UEFA is zijdelings betrokken bij het overleg. De Europese voetbalbond heeft te kennen gegeven dat Feyenoordsupporters de mogelijkheid moeten hebben om de wedstrijd te bezoeken. Indien daar geen gehoor aan wordt gegeven, kan de UEFA beslissen de wedstrijd op neutraal terrein te laten spelen. Vooralsnog wordt er geen rekening gehouden met dit scenario en verwacht men dat de UEFA zich uiteindelijk zal neerleggen bij het standpunt van de autoriteiten.

Inmiddels is wel duidelijk dat de uiteindelijke beslissing een wederkerig effect zal kennen. Dit betekent dat er geen AS Roma supporters in Rotterdam welkom zijn, zodra wordt besloten geen Feyenoorders toe te laten in Rome. Naar verwachting wordt de knoop in de loop van volgende week doorgehakt.

Feyenoord en AS Roma staan op donderdag 15 februari allereerst tegenover elkaar in Rotterdam. De kaartverkoop voor de wedstrijd in De Kuip (aanvang 18:45 uur) is nog niet gestart.

Delen

Reacties

Ik denk dat we in de tijd dichterbij de stichting van rome staan dan een volgende awayday daar in die stad
Ik kan je natuurlijk wel op een briefje geven wat hiervan de uitslag wordt.
Je moet ook niet met 500 man in Rome zitten, dan ben je zwaar de sjaak. Duimen op de volledige 5% dus.