zerrouki

Zerrouki weet met Algerije niet te winnen van Angola

Ramiz Zerrouki is met zijn land Algerije de Afrika Cup met een gelijkspel begonnen tegen Angola. In het Stade Bouaké werd het uiteindelijk een 1-1 gelijkspel, nadat Algerije al vroeg op een voorsprong kwam. De middenvelder van Feyenoord startte niet in de basis, maar kwam halverwege de tweede helft in het veld voor Nabil Bentaleb.

Nadat Algerije al voortvarend aan het duel was begonnen kwam de ploeg van bondscoach Djamel Belmadi na achttien minuten voetbal op een 1-0 voorsprong via spits Baghdad Bounedjah. De spits van Algerije schoot tien minuten later met een prachtige omhaal de 2-0 binnen, maar stond buitenspel. Angola kwam in de eerste helft nauwelijks in het spel voor.

In de tweede helft kwam Algerije meer onder druk en kreeg Angola een terechte penalty in de 67ste minuut welke benut werd door spits Mabululu die hiermee de eindstand op 1-1 bepaalde. Vrijwel direct na de goal kwam Ramiz Zerrouki het veld in voor Nabil Bentaleb, die de penalty veroorzaakte. Het gelijkspel tegen de Angolezen is voor Algerije een valste start van het toernooi. Voor de winnaar van de Afrika Cup in 2019 zou het overleven van de groepsfase over het algemeen geen probleem moeten zijn. Zaterdag staat het tweede groepsduel voor Zerrouki en Algerije op het programma. Om 15:00 uur wordt er afgetrapt tegen Burkina Faso.

Bekijk hieronder de samenvatting van het duel.