Bevestigd
mourinho

VK Sportphoto

Europees

AS Roma ontslaat hoofdtrainer Mourinho

FeyenoordTM

AS Roma, opponent van Feyenoord in de tussenronde van de UEFA Europa League, heeft dinsdagmorgen hoofdtrainer José Mourinho ontslagen. Mourinho werd in mei 2021 aangekondigd als zestigste manager in de geschiedenis van de club en trof in zijn tijdperk bij de Romeinen meermaals Feyenoord als tegenstander in Europees verband.

De beslissing is uit hogerhand genomen na aanhoudende, teleurstellende resultaten van AS Roma. De club verloor zondagavond uit bij AC Milan met 3-1 en werd recentelijk uitgeschakeld in de Copa Italia tegen aartsrivaal Lazio Roma. Mourinho wist zijn team niet langer verder te brengen, wat er in geresulteerd heeft dat AS Roma momenteel negende staat in de Serie A.

"Wij danken José namens ons allemaal bij AS Roma voor de passie en inzet die hij heeft getoond sinds zijn komst naar de Giallorossi", communiceert de Italiaanse club op de officiële kanalen. “We zullen altijd goede herinneringen hebben aan zijn trainerschap, maar we geloven dat, in het beste belang van de Club, onmiddellijke verandering noodzakelijk is. Wij wensen José en zijn medewerkers het beste voor de toekomst.”

Zie ook:

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Hopelijk kijken ze straks niet naar ons doel, want dan blijven ze er in vliegen. Ook zonder de "special one"
Misschien iets voor ons na dit seizoen. We krijgen te makkelijk goals tegen. Mou weet van wanten 😄
Laat Feyenoord nou maar goed voor de dag komen tegen de eerst volgende tegenstander.
Wie de trainer van Roma dan is moet niets uitmaken, gewoon zorgen dat je er zelf staat.
Roma zal er ook dan boven op ketsen.
Zorg dat je goed voorbereid bent.

Ik lees elders dat Michiel Kramer in verband wordt gebracht met Feyenoord.
Klopt dit @FeyenoordTM ??
Kramer naar Feyenoord? Dat weet je zelf toch ook wel dat dat niet gaat gebeurden.
Op dit moment denk ik zelf nog niet aan as roma. Maar wel goed dat deze pipo weg is maar feyenoord heeft genoeg aan zich zelf nu. Laten we eerst weer een beetje beter voetballen en onze moeilijke wedstrijden in de eredivisie winnen en dan kijken we wel verder.
Als er een trainer komt die aanvallend voetbal gaat spelen maken we een goede kans, kameraden! Feyenoord is beter tegen ploegen die willen voetballen.
En is het geworden, begrijp ik inmiddels. Is zijn carrière als trainer begonnen onder Mancini. Als hij bij hem heeft afgekeken, verwacht ik een offensiever AS Roma.
Opgeruims staat netjes 👋👋👋
Ik weet niet of dit nou wel zo goed nieuws is, ze gaan nu anders voetballen onder een nieuwe coach terwijl het er op dit moment niet uitzag wat ze deden.. denk dat Feyenoord het nu lastiger zal gaan krijgen. We gaan het zien 🤷🏼‍♂️
Vind dit ergens toch jammer.
Kans op revanche is wel ontnomen

We zullen zien. Wordt een hele kluif in elk scenario