Betrouwbaar
Danielle de Rossi | Foto via @ChampionsLeague

Foto via @ChampionsLeague (X.com / Twitter)

Europees

'AS Roma heeft opvolger Mourinho al op het oog'

FeyenoordTM

AS Roma, opponent van Feyenoord in de tussenronde van de UEFA Europa League, ontsloeg dinsdagmorgen hoofdtrainer José Mourinho. De Serie A club heeft volgens transferspecialist Fabrizio Romano inmiddels een opvolger op het oog.

Feyenoord en AS Roma troffen elkaar in februari 2015 ook in een Europees tweeluik. Destijds stond Danielle de Rossi twee maal opgesteld op het middenveld van de Romeinen. De Rossi nam bij een wissel van clubicoon Franseco Totti de aanvoerdersband over in het Kuipduel en is nu ook beoogd om de ontslagen Mourinho op te volgen in Rome.

De eerste contacten met De Rossi zijn al gelegd en De Rossi zou ook open staan om de vrijgekomen vacature in te vullen. De droom van de Italiaan is om terug te keren bij AS Roma, en dat gegeven maakt de kans van slagen groot. De Rossi ging eerder aan de slag als techniektrainer bij La Squadra Azzurra, het Italiaanse nationale team. 

Hij was daarna tussen oktober 2022 en februari 2023 nog even de hoofdtrainer van SPAL. Als speler speelde De Rossi tussen 2002 en 2019 maarliefst zeventien jaar voor AS Roma, waarna hij nog een uitstapje naar Argentinië maakte. Boca Juniors nam de (waarschijnlijk) aanstaande coach medio 2019 transfervrij over. Een jaar later beëindigde hij zijn voetballoopbaan.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Zou wel mooi zijn voor een club als AS Roma, de Rossi is wel echt een legend