Nieuws
Passe-partouts thuisduels Champions League uitverkocht
Alle passe-partouts tickets voor de UEFA Champions League duels in De Kuip zijn vanmorgen uitverkocht. Voor de vier thuisduels tegen Bayer Leverkusen, RB Salzburg, Sparta Praag en Bayern München zijn geen passe-partouts meer te krijgen.
Nadat eerder deze week seizoenkaarthouders de kans kregen om hun plaats, of een andere terug te kopen, waren vanmorgen Kameraadjes en Legioenleden aan de beurt. Binnen drie uur waren de tickets uitverkocht. De ploeg van Brian Priske kan rekenen op de volle steun van Het Legioen.
De vier Champions League duels in De Kuip:
Speelronde 1: donderdag 19 september 18:45 • Feyenoord - Bayer Leverkusen
Speelronde 4: woensdag 6 november 21:00 • Feyenoord - RB Salzburg
Speelronde 6: woensdag 11 december 21:00 • Feyenoord - Sparta Praag
Speelronde 7: woensdag 22 januari 21:00 • Feyenoord - Bayern München
Reacties
In het komende jaarverslag zal er wellicht iets over gezegd gaan worden , dat het stadion en de BVO samen gaan lijkt me wel helder , het zal alleen een puzzel worden onder welke financiele voorwaarden en op welke termijn.
Als je een vergelijkbaar iets wilt bekijken is Anfield Road, dus niet Barnabeu of Nou Camp) dat is in 2016 verbouwd van 45.000 naar 54.000 en nu recent naar 61.000 toeschouwers.
Die laatste renovatie dus van 7.000 plekken betroffen enkel de hoofdtribune met veel zakelijke stoelen, boxen, dat kostte al bijna 100 miljoen.
Ik heb geen verstand van bouwen en kosten maar als je de Kuip wilt renoveren en meer inkomsten wilt hebben , ben je snel 300 miljoen kwijt denk.
Bij Liverpool zijn de inkomsten uit het stadion met ca. 40% gestegen na de verbouwingen.
Maar je hebt gewoon externe financiers nodig , als club kan je dat zelf nooit opbrengen ( zelfs Liverpool had externe financiers nodig ).
Dit jaar heb ik zelf geen seizoenkaart meer en hebben we afgesproken dat ik de CL-kaarten niet meer betaal, maar dat we van dat geld (kaarten en de kosten eromheen, reizen, parkeren, hapje en zo) een weekje op vakantie gaan,
Leuk want dan kunnen de meisjes ook mee,
Bizar dat het zoveel moet kosten om je volksclub te bezoeken, schandalig zelfs.
Zo'n duim boeit me weinig, maar toch vraag ik me soms af, wat drijft iemand?
Bizar dat het zoveel moet kosten om je volksclub te bezoeken, schandalig zelfs.
Hoeveel ben je bereid te betalen, dat zoeken ze uit nu, want er komt een moment dat mensen zeggen: tot hier en niet verder. Beter duur dan niet te koop zei moeder altijd en dan kocht ze het toch, omdat ze het wilde. Ik wil me niet meer laten uitmelken, het is te koop, maar ik hoef niet meer.
Watt is het volk? Als je aan de hand van je vader de eerste keer naar de Kuip mag en Coentje vlak langs je heen sprint, een haarfijne voorzet geeft, waarna de Kuip ontploft dan weet je het: dit is HET volk en daar wil ik bijzijn.
Supporters met hoeden en allemaal stralende ogen, trots en rode wangen van trots.
De laatste jaren ontploft de Kuip nog steeds en soms zelfs letterlijk...
Supporters met hoodies, bolle ogen en de wangen bedekt.
Nog steeds het volk, maar steeds vaker de kleine minderheid in het volk, die het verziekt.
Jammer en weer door,
Korte zijde staan: hfl 1,75
Omgerekend ongeveer €1,10 en €0,80.
Wel voor de competitie, maar europees een schijntje erbij. En dat voor het beste Feyenoord ooit.
Vraag en aanbod mechanisme.
Dan ben je echt diep gezonken.
Weet je wat het jaarsalaris van Coen Mpulijn was toen ie bij Feyenoord kwam, 2.200 gulden !
ik vind het van de gekke, dat je voor de prijs van 4 wedstrijden met je hele gezin een week op vakantie kunt
Ik ben vroeger heel veel seizoenen naar Feyenoord geweest maar nu vind ik het gewoon te duur. 1 wedstrijd kost al snel 100 euro voor de CL. Toen ik ging was het nog 20 euro in de CL.
Ik ben sinds de jaren 80 zo'n beetje elk jaar kaarthouder geweest, eerst met een collega en toen onze kinderen oud genoeg waren met zoons. Altijd aan de goed kant, tussen de diehard fans.
In de loop der tijd heb ik de harde kern zien veranderen in snuivers, pyro's en ik voelde me er soms zelfs niet meer veilig. Toen veranderd van Q naar QQ en daar jaren met plezier gezeten.
Natuurlijk is het duurder geworden, wat niet.
Pyro-fun is niet mijn fun, negatieve spreekkoren en aansteker gooien ook niet. Maar dat ik bijna een uur onderweg ben, slecht kan parkeren, slecht bier en zo trotseer om dan de wedstrijd gestaakt te zien worden dat levert veel ergernis op. Die netten zijn nodig, maar alleen het feit dat het moet daar baal ik al van.
Ik heb te lang mijn leven laten leiden door wedstrijden van Feyenoord. Nu zie ik het allemaal wel vanuit mijn luie stoel, waar ter wereld ik dan ook ben.
En inderdaad, voetbal is duur tegenwoordig. Dat boeit me weinig, maar moeder de vrouw zei verleden jaar al: van die passe partouts kunnen we allemaal een week weg. Dat gaan we nu dan ook met de Kerst.
Zoveel tekst, t zal wel niet mogen en ook misschien te kritisch volgens de gemiddelde lezer, maar ik wilde het toch even van me af tikken.
(Kom maar duimenzetters, geniet van jouw moment!)
Dat is 107 euro per wedstrijd.
In sommige gevallen 125 euro per wedstrijd.
Tweemaal op rij Champions League in de Kuip is natuurlijk een ongekende weelde. In 2017 moesten we er nog 15 jaar op wachten.
Wij Feyenoorders moeten genieten van het moment. Plaatsing voor een derde keer op rij is zeer beslist geen zekerheid.
Laten we er vier avonden een ongekend feest van maken en onze ploeg naar winst tegen FC Salzburg en Sparta Praag schreeuwen en minimaal een punt tegen de Duitse ploegen.
Die Champions League is pas het tweede seizoen op rij en pas de derde keer van de afgelopen 20 jaar. Dan is het ook nog eens een interessant nieuw format dat nieuwsgierigheid wekt. Uit oogpunt daarvan is nog geen verzadiging opgetreden.
En sportief en financieel voor Feyenoord prachtig om door te ontwikkelen , een snel rekensommetje geeft aan ongeveer 18,6 miljoen startgeld, 15,4 miljoen coefficientenpremie ( 960.000 per aandeel , plek 21 zou dan 16 x 960.000 zijn ) , 2 miljoen marketingpool geschat, is 36 miljoen.
Dan nog, dat is nieuw een uitkering op welke plek je bent geeindigd van de 36 na de eerste fase. ( nummer 36 krijgt 275.000 1 aandeel, en zo gaat dat omhoog, dus no. 35 krijgt 2 x 275.000 is 550.000 ) dus als het zou lukken op plek 24 te eindigen en je de ko fase haalt, komt er nog 13 x 275.000 bij is ruim 3,5 miljoen en 1 miljoen bonus.
Dan 4 thuiswedstrijden netto 10 miljoen ( gaat 9% btw af ).
Kom je op 50 miljoen, bruto welteverstaan, zullen nog wel wat kosten en premies van af gaan.
Maar denk toch dat Feyenoord ca. 40/45 miljoen netto over houdt.
Het zou helemaal mooi zijn als jouw ( en ook mijn ) wens uitkomt, want dan zal je aan wedstrijdpremies nog 2,1 miljoen per winst en 700.000 bij gelijkspel krijgen .
Kortom, bizarre bedragen , maar als het ene beetje meezit haal je 50 miljoen netto binnen en als het tegen zit 40.
Dat was altijd de marketingpool, op basis van hoeveel de rechten opbrengen per land en dat werd altijd pas een jaar later uitgekeerd.
Maar dat zal dan met de door jou genoemde formules zijn verwerkt.
Maar goed, op de totale inkomsten was dat voor Nederlandse clubs relatief weinig.
Dat is voordat er een bal is getrapt totaal bijna 34 miljoen.
Ooit waren we de rijkste club van Europa (rond 1970). In 1991 en 2011 was onze club bijna failliet en nu is Feyenoord eindelijk weer echt gezond met spek op de botten.