Primeur Bevestigd
hartjes

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

PEC Zwolle bezig met komst Lennard Hartjes

FeyenoordTM

Promovendus PEC Zwolle maakt zich hard voor de mogelijke komst van Lennard Hartjes. De middenvelder van Feyenoord staat nog tot medio 2025 onder contract in Rotterdam.

De ploeg van hoofdtrainer Dick Schreuder wil voor een definitieve transfer van de middenvelder gaan. Daarbij verlangt Feyenoord een transfersom voor de (grotendeels) zelf opgeleide jeugdspeler. PEC Zwolle en Feyenoord zijn in onderhandeling.

Hartjes begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Spijkenisse, waarna hij bij Sparta Rotterdam terecht kwam. Feyenoord plukte hem op 12-jarige leeftijd weg uit Spangen. Afgelopen zomer leende Feyenoord zijn middenvelder uit aan Roda JC, waar hij vierendertig duels voor uitkwam. Daarin scoorde hij drie goals en leverde hij één assist af.

Ook SC Cambuur heeft sluimerende belangstelling voor Hartjes. De 20-jarige middenvelder is voor de Leeuwarders intern een hoog aangeschreven kandidaat, maar officiële toenadering met Feyenoord bleef vooralsnog uit. De marktwaarde van Hartjes wordt door Transfermarkt ingeschat op 300.000 euro.

Update 12:19 • Gezien de financiële situatie waarin PEC Zwolle verkeert, lijkt de mogelijke deal uit te gaan draaien op een uitleenperiode. De Zwollenaren nemen daarbij wel het salaris van de middenvelder over.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Is Luis Guilherme van Palmeiras niet iets voor Feyenoord?
150.000 euro en 50% van de transferrechten zou een mooie deal zijn
Is Feyenoord nog bezig met Mannsverk?
Ik denk het niet alleen als hij de positie van kokcu kan overnemen. weet alleen niet of hij dat kan.
Nee hij is meer een verdedigend / controlerende speler zoals Wieffer en Zerrouki.
Niet de man van de doelpunten en voorzetten.
Ja daarom denk ik ook dat hij niet de juiste speler om kokcu te vervangen.
We hebben wieffer zereouki en v d belt dus denk het niet
Hartjes heeft in mijn ogen zeker wel potentie, terugkoopregelingen geven wel voorrang en dat werkt ook goed bij andere topclubs in Europa. Uithuren in de Eredivisie is wel belangrijk ja.
Prima zaak dat hij wordt verhuurd, in de eredivisie ook nog eens. Goede trainer daar, voor iedereen een goed zaak.
Dit zal voor Lennard Hartjes een goede stap zijn.
Dick Schreuder heeft een voetbalvisie die gelijkaardig is aan die van Arne Slot.
Prima voor Hartjes zijn ontwikkeling.
En Zwolle is een fijne stad om te wonen. 👍

Voor wat ik hoor vanuit PEC Zwolle komt er inderdaad een terugkoopclausule.
Details moeten nog ingevuld worden, maar het lijkt een beklonken deal.
Van wat jij hoort vanuit PEC Zwolle ?? De nieuwe Rutger...?
Nee, Rutger is bij Feyenoord goed ingevoerd en ik bij PEC Zwolle.
Wat niet wil zeggen dat ik altijd alles weet wat er reilt en zeilt.
Klopt, 4 minuten na plaatsing van mijn bericht is het artikel aangepast.
Intentie van PEC was/is om hem te kopen, maar zal dus waarschijnlijk huur worden.
Ik ben sowieso wel blij dat er een goede relatie bestaat tussen PEC en Feyenoord.
Niet doen Feyenoord krijg je spijt van
Want afgelopen seizoen hebben we hem ook zo gemist
Naar mijn mening kunnen ze die jonge spelers best verkopen voor een mooie prijs maar neem wel een terugkoopoptie of een mooi doorverkoop percentage op in de overeenkomst. Onze jeugdspelers die weggaan ontwikkelen zich over het algemeen goed en dat is zonde om te zien.
Geef eens een paar voorbeelden van jeugdspelers die zich ergens anders zo door ontwikkeld hebben dat je ze graag weer bij ons zou willen zien ?
Gustavo Hamer is het beste voorbeeld, Summerville
Dat zijn er 2 , waarvan je moet afwachten of ze nu bij ons nuttig zouden zijn. Daar tegen over staat een hele lange lijst met spelers die t niet gehaald hebben.
Burger ook doet het erg goed bij Basel
Ja in een competitie van het niveau kkd
Daar hebben we net Van den Belt opgevist.....
Kees nog ff afwachten wat die gaat doen hé.Wieffer ging goed maar normaal moet er n tussen stap komen.maar klopt vd belt komt daar uit
Ik bedoel meer dat het zonde is dat je ze makkelijk laat gaan en dat ze later een paar miljoen waard zijn. Ik zie bijvoorbeeld wel potentie in Hartjes maar nu komt ie nog tekort. En Dermane wordt vaak beschreven als een potentiële topper. We hoeven ze niet perse terug te kunnen kopen maar er nog wat op verdienen lijkt mij wel mogelijk.
De enige waarvan het echt jammer is dat hij vroegtijdig vertrok is Aké. Dat is de enige waarvan je 100% weet dat die een meerwaarde was geweest.
Dan heb je nog een paar twijfelgevallen als Janssen, Idrissi, Hamer, Summerville, Rekik en Bruma waarvan het de vraag is of zij meteen hadden kunnen aanpikken of zelfs beter waren geworden dan nu.

Ik ben het dus met je eens. De meesten redden het niet en als je op je twintigste niet eens bij de selectie blijft is de kans groot dat je ook gewoon kwaliteit mist. En er zijn uiteraard laatbloeiers maar da zijn toch echt uitzonderingen.
Als (grote) Engelse clubs aan jonge spelers gaan trekken heb je meestal het nakijken.
Bruma speelde bij PSV in de jaren dat De Vrij bij Feyenoord speelde dus de kas dat Bruma een vaste waarde bij Feyenoord zou zijn geworden is klein. Het is eerder vreemd dat Chelsea destijds De Vrij niet gehaald heeft.
Rekik had natuurlijk een prima koppel met De Vrij kunnen vormen maar ja die kon dus op zijn 17e naar Man. City.
Waar Feyenoord zuiniger op had kunnen zijn, zijn Hamer en Jansen. Die hebben zich later/inmiddels bewezen op een niveau dat doet vermoeden dat ze bij Feyenoord ook prima hadden kunnen spelen, Dat geldt ook wel voor Summerville en daar had een betere aanbieding het verschil kunnen maken. Maar zijn seizoen bij ADO was ook niet zo geweldig dat zijn latere prestaties te voorzien waren. Dit soort verkeerde inschattingen horen er gewoon bij. Bij platenfirma Decca was 61 jaar geleden iemand die de leiding adviseerde om het platencontract aan the Tremeloes te gunnen want die Beatles dat was niet zo veel.....
Die hebben t bij ons toch juist wel gehaald 🫣
Het ging toch om spelers die zich na verhuur zo ontwikkeld hebben dat ze daarna geslaagd zijn bij Feyenoord?!
Nee, over spelers die door ons zijn weggedaan, en daarna toch een succes werden.
Kalou had zich ongetwijfeld prima gered zonder verhuurd te worden. Iemand met die kwaliteiten had echt geen jaartje Excelsior nodig.
@FTM nog inkomende spelers voor de basis of dat soort primeurtjes comming?
Nou PEC.....dat is dan 850.000
Enige idee in welke richting we qua som moeten denken met een marktwaarde van 300.000?
Wanneer komt er weer een studio 1908 Rutger?
Als de hooikoorts voorbij is 😅
Dat duurt nog wel even als je pech hebt 🙈
Lijkt erop dat het een grote (uit)verkoop gaat worden van jonge spelers nu we ze in principe alleen nog maar naar Dordrecht uit kunnen lenen... Ook nog paar huurspelers die terug gaan... Misschien ook nog wel wat spelers verkopen die weinig kans hebben op een basisplaats waar interesse voor is van andere clubs... Kun je toch zo weer afscheid nemen van mannetje of 10/15... Lekker aan het doorselecteren...
Zwolle is komend seizoen ook wel een club om spelers aan te verhuren die bij Feyenoord niet veel minuten zullen maken, maar waar je nog wel toekomst in ziet. Die kun je dan testen op Eredivisieniveau in een zeer aanvallende ploeg. Benita en misschien ook Walemark (als die niet wordt verkocht) bijvoorbeeld.
Mag dat wel onder de voorwaarden van de alliantie met FC Dordrecht?!
Of is het alleen zo dat we ze niet naar andere KKD clubs uit mogen lenen...
Geen idee. Maar het zou wel een rare deal zijn als Feyenoord ze niet aan Eredivisieclubs mag uitlenen. Dat is een andere competitie.
Stond wel zoiets in dat interview met de voorzitter van Dordt dat die eerste keus hebben bij verhuren van spelers...
Wel eredivisie zoals Exc niet aan 1e div
Als we die Bozenik nou eens aan Excelsior zouden uitlenen... Of is die al weg?
Genoeg spelers voor zijn positie. Hartjes speelt Wieffer en Zerrouki niet uit de basis. Ik sluit me aan bij wat eerder wordt gezegd: niet veel voor vragen, wel mooi doorverkooppercentage en eventueel een terugkoopclausule.
En die Hartjes is met zijn 1,70 m en zijn fysiek, te klein voor een ploeg als Feyenoord...!! Maar in de KKD kan ie misschien zich nog verder ontwikkelen tot rechterrijtjes Eredivisie...
Toen slot kwam en Hartjes en Milambo zo’n goede voorbereiding draaide had ik erg goede hoop dat hij het eerste zou halen (zelfs als basisspeler). Maar hij blijkt nog niet goed genoeg te zijn, ik zou een flinke doorverkoop of terugkoop clausule opnemen in een eventuele transfer en dan lijkt het me een prima deal.
Milambo heeft in de jeugd een tijdje voordeel gehad van zijn fysiek, maar in de grote mensenwereld komt hij schromelijk te kort. Ook zijn handelssnelheid is zeer matig...!! KKD materiaal max....
Verkopen met flinke doorverkoop percentage + terugkoop clausule 🤝🏽
Gewoon een terugclausule erin en de 25% eigenaar van de speler blijven mag er wel in blijven. 😜
Lijkt mij goed om te doen. Komt tekort voorvoelt 1e? Doorverkoop bedingen.