pedersen-4

VK Sportphoto

De Feijenoorder

Pedersen: “Het is niet gemakkelijk om bijna je gehele team te vervangen"

Van de redactie

Marcus Pedersen kwam in 2021 over van Molde FK. In gesprek met Hand in Hand blikt de rechterverdediger terug op zijn komst naar Rotterdam. 

Toen Feyenoord in 2021 interesse toonde hoefde Pedersen niet lang na te denken. “Ik was er zeker van dat deze club de juiste keuze was voor mij. Als ik al uit Noorwegen zou vertrekken, dan wist ik dat Nederland een goede stap zou zijn. Van meerdere kanten hoorde ik dat en voor mezelf was het dus een gemakkelijke keuze. Ik kende Feyenoord als een grote club en had er al over gehoord. Ik wist dat Feyenoord tot de top van Nederland behoort.”

De rechtervleugelverdediger valt direct op door zijn snelheid en aanvallende opkomende kwaliteiten. “Mijn snelheid is mijn grootste kwaliteit, maar ook mijn conditie om steeds weer op te kunnen komen en proberen kansen te creëren. Ik ben denk ik goed in staat om verdedigende en aanvallende taken te vervullen tijdens één wedstrijd.”, aldus Pedersen over zijn sterke punten. Toch is de Noor ook kritisch op zichzelf. “Om mijn aanvallende spel beter te maken, werk ik hard aan het verbeteren van mijn voorzet en keuzes die ik daarin maak. Verdedigend werk ik hard aan mijn kopduels in de lucht. Dat kan ook nog beter.”

De progressie in zijn spel bleef ook niet onopgemerkt bij de bondscoach. In zijn eerste seizoen maakte Pedersen direct zijn debuut in het Noorse nationale elftal. Het maakt de speler trots. “Ik herinner me dat moment erg goed. Ik heb zelfs een tattoo laten zetten als aandenken! In Molde dacht ik nog niet aan debuteren in het nationale team. Toen ik bij Feyenoord kwam, heb ik in korte tijd zoveel geleerd, waardoor ik me snel kon ontwikkelen. Daardoor debuteerde ik sneller dan ik dacht. Feyenoord heeft daar echt in bijgedragen.”

Sinds het behalen van de Conference League finale heeft Pedersen veel spelers zien komen en gaan. “Het is niet gemakkelijk om bijna je gehele team te vervangen. Er is een groot verschil tussen afgelopen en dit jaar. Een compleet nieuw team. Je moet elkaar zowel binnen als buiten het veld leren kennen. In het voorseizoen zijn er veel spelers vertrokken en pas vlak voor en tijdens het begin van de competitie kwamen er nieuwe spelers bij.” Volgens de verdediger is het lastig zeggen waar het elftal momenteel staat. “Voor mijn gevoel kun je daar pas echt iets over zeggen na de eerste seizoenshelft, waar we dan staan in de landelijke en Europese competitie. Vanzelfsprekend hadden we vorig seizoen meer spelers die al langer met elkaar speelden. Maar we hebben nu een nieuwe, jonge groep met heel veel potentie. De sfeer is in ieder geval vergelijkbaar met vorig seizoen. Het voelt goed, zowel op het veld als in de kleedkamer. Als we niet twijfelen aan onszelf en ook niet gestrest raken, maar focussen op het team, dan kan dit op de wat langere termijn een erg goed Feyenoord worden.”

Met Geertruida heeft Pedersen een geduchte concurrent. Toch ziet hij dit niet als een nadeel. “Concurrentie is altijd goed. Wij kunnen allebei op verschillende posities spelen. Je wil natuurlijk elke wedstrijd spelen, maar je weet dat dat niet altijd kan. Het is goed om elkaar scherp te houden, en focus te houden op de training en in de wedstrijd. Ondanks de concurrentie in het team heb ik een geweldige tijd hier tot nu toe. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik de juiste keuze gemaakt heb, ik kan me hier goed ontwikkelen en kan nog enorm veel leren. En het seizoen is lang, er kan veel gebeuren.”

Zijn overgang van Molde FK was niet alleen speltechnisch een grote verandering, Pedersen stond ook ineens in een volle Kuip. “Toen ik hier kwam dacht ik aan het volle stadion met 50.000 supporters. Dat beangstigt je dan wel even als je hier mag spelen. Je vraagt je dan bijvoorbeeld af of supporters misschien boos reageren als je een foutje maakt. Maar dat was helemaal niet het geval. Feyenoordsupporters zijn heel loyaal naar de club en het team. Ze geven me een warm gevoel en ik denk dat ik daarom ook zo’n vliegende start heb kunnen maken afgelopen seizoen. Ik voel me erg welkom hier. Ik denk echt dat Feyenoord de allerbeste supporters van Nederland heeft.”

Hand in Hand is het magazine van supportersvereniging FSV De Feijenoorder. Leden ontvangen Hand in Hand aan huis. Word nu ook lid.  

hand-in-hand

Delen

Reacties

Zonder zijn aanvallende impulsen, komt er niet zoveel gevaar van onze rechterkant. Verdedigend laat hij nog net iets te vaak een steekje vallen, en aanvallend raakt hij nog net iets te vaak de bal kwijt, door hem simpel in te leveren. Maar het voordeel is dan weer, dat hij de longen en de snelheid van een paard heeft. Je komt hem als aanvaller dus vaak 2x tegen. Deze jongen is gewoon goed bezig.
Is er iemand hier die weet waar je de Hand in Hand als losse versie kan kopen? Is dat alleen in de regio Rijnmond bij de Primera en gelijksoortige winkelketens?
sympathieke jongen, moet wel nog op bepaalde vlakken grote stappen maken. Aannamen, voorzetten, positioneel etc. , maar een leuke speler om bij de selectie te hebben.