pedersen-4

VK Sportphoto

Nieuws

Pedersen: "Toen ik jong was speelde ik rechtsbuiten"

Dennis

Marcus Pedersen wil dit seizoen meedoen om de prijzen. Dat vertelt de verdediger in het programma Bij Andy in de auto, waar hij samen met zijn vriendin en hockeyspeelster Noor Omrani te gast was. 

“Veel mensen maakten zich zorgen omdat er veel spelers weg gingen en er veel nieuwe spelers werden aangetrokken”, zo vertelt Pedersen over de voorbereidingsperiode. “Maar wij hielden de focus op onszelf. We hebben nu een sterk team dit seizoen. We willen meedoen om de prijzen dit jaar”.

Pedersen voelt zich thuis aan de rechterkant. “Ik speel meestal als rechtsback, of rechter wingback. Maar toen ik jong was speelde ik ook rechtsbuiten”. De Noor bestrijkt in de praktijk de hele rechterkant en drijft tegenstanders daarmee regelmatig tot waanzin. “Iemand van FC Twente zei, je moet stoppen met rennen', aldus de verdediger. “Het was iemand uit de staf, ik weet niet wie het was.”

Als jeugdspeler was Pedersen fan van de toenmalige wereldspits Fernando Torres, die furore maakte bij Atletico Madrid en Liverpool. Net als zijn idool hoopt de verdediger nog eens in een grote competitie te spelen. “Mijn droom is Engeland, Spanje of Duitsland.”

 

 

Delen

Reacties

Ja, hij kan heel hard rennen, van positioneel verdedigen snapt 'ie niks. Met de kop naar beneden lekker rennen om dan vervolgens een kutpass te geven.
Slecht of niet, ook mede dankzij hem staan we waar we nu staan. 1e in de competitie, Europees overwintert & door in de knvb beker. Volgens mij zijn sommigen hier vergeten waar we vandaan komen.
Eens, met Geertruida oogt het wat meer stabiel. Maar met Pedersen op rb, blijven we ook gewoon de punten pakken. Hij laat toch elke week tegenstanders vaker dan hen lief is, achter zich aan rennen.
Inderdaad. Het azijn zeiken zit bij velen diep ingeworteld, er valt altijd wel weer wat te mopperen.
Zo was mijn reactie in ieder geval niet bedoeld. Ik denk dat Pedersen het naar zijn kwaliteiten invult. Dus veel en snel opstomen zonder bal, maar geen geweldige voorzet/voortzetting. En in balbezit vaak eerst achteruit kijken in plaats van de voorzetting vooruit. Ik denk wel dat het op dit moment de beste optie is.
Elke week onze zwakste broeder, voorzetten zijn allemaal Manolevjes, verdedigen staat meneer geregeld de buitenkant te dekken. En elke aanname is terug kappen en terug naar waar die vandaan kwam.
Naar mijn mening is hij toch naast zijn loopvermogen niet goed genoeg. verdedigend zeer zwak en aan de bal vaak de veilige optie (naar achteren spelen) kiezen.
Eens met @Lordlinzzen en @StrakkeKameraden , maar er is niet echt een alternatief. Geertruida doet het heel goed centraal, zou zonde zijn om die daar weg te halen. Benita liet o.a. laatst tegen NEC zien dat die het nivo (nog) niet heeft. Dit seizoen toch maar Pedersen en voor volgend seizoen Van Ewijk oppikken ? Kan makkelijk met de CL premie in de zak ;-)
Van ewijk kon men al eerder halen en ik zou daar nu niet veel geld voor uitgeven.
Pedersen heeft in ieder geval goede drive naar voren, zijn voorzet kan idd veel beter, maar had anders echt niet bij Feyenoord gespeeld.
Kasanwirjo zou nog rechtsback kunnen maar daar worden we waarschijnlijk ook niet direct beter van. Doodzonde dat Pedersen buiten zijn fenomenale loopvermogen zo beperkt is en zich ook nauwelijks ontwikkelt.