Juichende supporters in De Kuip

Nieuws

Feyenoord bezig aan indrukwekkende thuisreeks

Van de redactie

Feyenoord is bezig aan een indrukwekkende thuisreeks. De Rotterdammers hebben 279 dagen geen officiële wedstrijd in De Kuip verloren wanneer zaterdagavond AZ op bezoek komt.

De laatste club die met drie punten wist te vertrekken, was FC Twente. Op 15 mei 2022 wonnen de Tukkers de laatste competitiewedstrijd van het vorige seizoen (1-3), waarin niets meer op het spel stond. Sindsdien is De Kuip in verschillende competities een onneembare vesting gebleken(*).

In de Eredivisie won Feyenoord tot dusver zes thuisduels en speelde het vier keer gelijk, waaronder de topwedstrijden tegen PSV en Ajax. Ook in de Europa League werd niet verloren. Lazio Roma en Sturm Graz werden verslagen, terwijl FC Midtjylland ternauwernood met een punt vertrok. In het toernooi voor de KNVB Beker werden PEC Zwolle en N.E.C. verslagen, al gebeurde dat tegen de Nijmegenaren pas na strafschoppen.

Sinds FC Twente de volle buit pakte, heeft Feyenoord in totaal vijftien officiële wedstrijden in het eigen stadion gespeeld. Daarvan werden er tien winnend afgesloten en werd er vijf keer gelijk gespeeld.

Komende zaterdagavond volgt tegen AZ een nieuw officieel examen, waarin Feyenoord zal trachten de ongeslagen reeks in De Kuip voort te zetten en de koppositie in de Eredivisie te behouden.  

*) Oefenwedstrijden niet meegerekend, omdat daar enkel prestige op het spel staat.

Delen

Reacties

Mierernneuk-alert: 275 dagen, niet 277.

https://howlongagogo.com/date/2022/may/15

Alsnog een nette reeks.
"De Rotterdammers hebben 277 dagen geen officiële wedstrijd in de Kuip verloren wanneer zaterdagavond AZ op bezoek komt."

Vandaag (dinsdag) 275, dus zaterdag zelfs 279...