sc-heerenveen-feyenoord-1-2-jim-breeman-sports-photography-10

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

KNVB Beker • Heerenveen wenst geen Feyenoorders op thuisvakken

Van de redactie

Heerenveen heeft de kaartverkoop aangekondigd voor de wedstrijd tegen Feyenoord in de kwartfinale van de KNVB Beker. De Friezen hebben gekozen voor kaartverkoop waarbij een beperkte aankooprecht geldt.

Afgelopen zondag speelden beide ploegen tegen elkaar in competitieverband. Bij dat duel waren alleen seizoenkaarthouders van de Friese club welkom en werden er verder geen kaarten verkocht uit vrees dat deze in handen van Feyenoordsupporters zouden vallen. 

Voor de bekerwedstrijd kiest Heerenveen voor verkoop met een beperkt aankooprecht. Seizoenkaarthouders krijgen de mogelijkheid hun plek terug te kopen. Clubcardhouders kunnen eveneens een kaart kopen, mits zij dit seizoen minimaal één duel in het Abe Lenstra stadion hebben bezocht. De thuiswedstrijd tegen SC Cambuur telt daarbij opvallend genoeg niet mee. Heerenveen vermeldt verder expliciet dat tickets niet overdraagbaar zijn. Door de kaartverkoop op deze manier te organiseren hoopt Heerenveen te voorkomen de Feyenoordsupporters op de thuisvakken plaatsnemen.

Later wordt bekend hoeveel kaarten Feyenoord krijgt toegewezen voor deze bekerwedstrijd. Het uitvak biedt normaliter plaats aan 1.250 supporters, wat waarschijnlijk niet toereikend is om aan de vraag te voldoen. De beker leeft in Rotterdam, wat er voor zorgt dat velen deze kwartfinale willen bezoeken. Of Heerenveen bereid is om meer kaarten te verstrekken is vooralsnog onduidelijk. 

Delen

Reacties

Ik zat afgelopen zondag als Feyenoord supporter in het Abe Lenstra stadion maar wat een aanfluiting was, het stadion was iets meer dan de helft gevuld check mijn TikTok pagina voor het filmpje https://www.tiktok.com/@erikoostermann/video/7199258588563475718?lang=nl-NL
Als je zo'n mooi stadion hebt en zulke mooie supporters dan mag dit toch niet nog een keer gebeuren.
En dat wil Ferry de Haan als directeur. Feyenoorder toch?