michel-perridon-de-feijenoorder

Foto: FSV De Feijenoorder

De Feijenoorder

Perridon: “Het is niet aantrekkelijk om in Feyenoord te investeren”

Dennis

Michel Perridon is een bekende initiatiefnemer van de Vrienden van Feyenoord. In de nieuwste uitgave van Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder, spreekt hij zich uit over het investeringsklimaat in De Kuip.

Over de kansen van Feyenoord dit seizoen is de succesvolle ondernemer helder. “De vibe is goed, maar het is met dit budget gewoon heel moeilijk om serieus mee te doen voor de titel. Kijk eens naar wat Feyenoord te besteden heeft en zie de begroting van Ajax. Je moet dan wel heel veel geluk hebben, wil je dan kunnen aanhaken. Het zou zo fijn zijn als Feyenoord eens niet meer afhankelijk zou zijn van toeval.”

Om het bestedingsniveau te vergroten wordt er al jaren gezocht naar grote investeerders. Perridon denkt niet dat die snel worden gevonden. “Het is voor potentiële investeerders niet aantrekkelijk om geld in de club te steken. Er zijn namelijk krachtenvelden rondom de club die het heel moeilijk maken om met plezier te investeren. Bij Feyenoord heb je heel veel mensen die allemaal hun eigen agenda hebben en daar wordt het niet leuker en makkelijker op.”

Volgens Perridon zou een versimpeling van de Feyenoordorganisatie kunnen helpen. “Feyenoord is natuurlijk een club met een heel onoverzichtelijke structuur, waardoor er allerlei mensen zijn die hun eigen belang hebben. Dat maakt het moeilijk om de club te besturen en het schrikt geldschieters af.” 

Over de komt van een buitenlandse investeerder is hij sceptisch. “Ik word heel moe van altijd weer terugkerende indianenverhalen over buitenlandse oligarchen en andere suikerooms. Er komt nooit wat van terecht en het blijven altijd maar geruchten. Geld verdienen doe je door een goed langetermijnplan te maken, succes te behalen en structureel spelers te verkopen voor goed geld.”

Lees het hele interview met Michel Perridon in Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder. Leden krijgen het magazine maandelijks toegestuurd. Word hier lid. 

Delen

Reacties

Beste heer Perridon,

U hebt ook de keuze om de aandelen van de vrienden van FEYENOORD op te kopen. Is snap dat er heel wat ogen en haken aan zitten maar met een goede betrouwbare partner moet dat wel lukken toch?. Dan hebt u alles in uw hand om aan een beter toekomst van FEYENOORD te werken.
Beste Michel,
Ben jij en de Vrienden van Feyenoord ook geen onderdeel van die krachtenvelden? En daarmee ook geen onderdeel van ... uhhhh .... het probleem?

Als ik het artikel lees, bekruipt mij het gevoel dat je de macht wilt grijpen bij mijn mooie Feyenoord. Weet niet of ik dat wenselijk vind.

Hartelijke groet,
mrMB
Dat je rijk bent geworden door stekkertjes te verkopen zegt helemaal niets , zeker niet als je ook nog eens een mis, vervelend mannetje blijkt te zijn maar hier heeft Perridom wel een punt. Het is iets wat bv Emile Schelvis (die ik vele malen hoger heb zitten ) ook al jaren roept. Een goede structuur moet in 5 minuten uit te leggen zijn. Voor die van Fey heb je 2 dagen nodig (als je heel snel praat)
Ik heb trust ergo muis, werkt perfect dus perridom weet het!
Iets met spijker en kop, de man heeft groot gelijk, teveel poppetjes bij ons cluppie die wat te zeggen hebben.
Zeker iemand die af en toe eng gedrag vertoond. Maar hij heeft hierin wel gewoon gelijk!
“Geld verdienen doe je door een goed langetermijnplan te maken, succes te behalen en structureel spelers te verkopen voor goed geld.” This is the way!
De titel en eerste zin lijkt op eigenbelang of vriendje van de Vrienden? Bang dat zijn vriendjes worden uitgekocht?

Kan zijn dat ik ernaast zit, maar komt zo op mij over.
Ik denk dat je dat verkeerd ziet. De titel slaat, volgens mij op de complexe drie-eenheid van club, stadion en amateurtak. Al die poppetjes hebben verschillende belangen. Dat maakt het ondoorzichtig en onaantrekkelijk. Ik denk dat de VvF er geen problemen mee hebben om uitgekocht te worden. Doel was om de club te helpen overleven en het laten afbetalen als het kon. Dat kan nu (deels).
Nee, het slaat op de grote aandeelhouders, die hun eigen commissaris hebben. Zoals Sjaak Troost die er volgens weinig van snapt, en Van Bodegom die zich meer als bestuurder dan als commissaris gedraagt.
Ik denk dat je je idd vergist. De veronderstelde invloed van de VvF op zich is helemaal niet zo groot omdat ze onder alle omstandigheden een minderheidspositie hebben. Wat wel vreemd is, is dat bv Pim Blokland wat naar de achtergrond verdwijnt bij de VvF en dan vanwege een soort van erelidmaatschap via de achterdeur bij de Stichting Continuïteit Feyenoord op duikt.
Het is m.i. binnen deze club dat de verhoudingen tussen en posities van de samenstellende delen het meest onoverzichtelijk is. Het is bv ook heel vreemd dat er binnen deze organisatie die een meerderheidsbelang binnen Feyenoord heeft, en die dus ook altijd verantwoordelijkheid draagt voor de besluiten en het beleid, helemaal niemand consequenties heeft verbonden (of moeten verbinden) voor het Feyenoord City-debacle.
De kansen liggen voor t grijpen want de aaibaarheidsfactor is bijzonder groot bij de media en t publiek voor Feyenoord nu gewoon de neuzen dezelfde kant op en niet de dikke nek gaan uithangen , en we gaan er allemaal van profiteren investeerders en supporters hand in hand is ons lijflied .
Als je een bedrijf koopt ga je toch gewoon herstructureren? Je eigen mensen op belangrijke plekken zetten. Weg met al die groepen of personen. Feyenoord moet vooruit, ben blij met de weg die is ingeslagen vorig jaar, hopelijk kan dit project afgemaakt worden.
Nou, je praat er wel erg makkelijk over, zo werkt het in de praktijk niet. Ik heb jarenlang ervarung als projectmanager en of leider, maar voor het welslagen van een project is het van wezenlijk belang dat je alle belanghebbenden ( in projecttaal stakeholders ) in beeld hebt. Dat is essentieel voor het slagen van een project en niet zo zeer degenen die belang hebben bij het slagen van een project, maar vooral de stakeholders die belang hebben bij het mislukken ervan.
Van die laatste groep moet je er niet 1 vergeten, want die kan de heleboel laten mislukken.
Bij Feyenoord loopt heel veel door elkaar, directie, RvC, Stico, VvF, SC Feyenoord, stadion, aandeelhouders en dan zal ik er nog wel wat vergeten.
De tegenstanders die moet je meekrijgen en dat zal niet meevallen.
Is makkelijk zeggen nu maar waren er niet ook veel mensen op deze site vorige week die zeiden dat we snel af moeten van de VvF en dat ze gewoon uitgekocht moeten worden. Michel heeft zeker een punt.
Rotterdamse nuchterheid, gecombineerd met slimheid. Ideale combinatie!
En hij heeft gewoon groot gelijk!
Over geld verdienen: natuurlijk wordt er met geen woord gerept over een nieuw stadion wat een enorme stijging van het budget met zich meebrengt. Maar goed, het blijft de FSV waar nieuwbouw gelijk staat aan hooligans in je voortuin.
Is op dit moment ook geen onderwerp. Zowel een nieuw stadion als een renovatie zijn onbetaalbaar. We kunnen het er wel over blijven hebben, en een burgeroorlog in het legioen blijven voeren, maar voor nu is er geen andere optie dan in de Kuip blijven en daar het beste van maken.
Tot de tribunes echt van oudheid in elkaar zakken. Dat is wel iets waar niemand achter het doel werkelijk over durft na te denken. Als er gescoord zeker in grote wedstrijden en het beeld komt van bovenaan de commentatoren gaat het beeld helemaal op en neer. Dat lijkt mij erg ongezond.

Ja mogelijk is er nu geen budget en wil je geen burgeroorlog met een deel van "fans" maar er zijn ook mensen die liever een veilig stadion hebt waar de verschillende etages niet bewegen
Er is geen acuut risico op instorten van de Kuip. Dat een constructie beweegt is geen teken dat hij direct kapot gaat, er zit nog een behoorlijke factor verschil (25% ongeveer) tussen welke beweging van een constructie acceptabel is en wanneer hij echt kapot gaat.
De Kuip heeft zeker niet het eeuwige leven, maar het kijkt echt niet op een jaar of 5 wanneer we precies ingrijpen.
Ze hebben in 37 ook proef gesprongen of het hield maar dat waren allemaal kerels van 60-70 kilo tegenwoordig is het eerder 90-100 maar het lijkt wel erger te worden.
Ben niet zo'n fan van de kampen en structuren binnen de club (hoewel een medium als 1908 daar natuurlijk afhankelijk van is), maar als het figuren als Perridon (en van Herk) buiten de deur houdt komt er kennelijk toch nog iets goeds van.
"Uit eigen kracht voortgebracht."
Helder en een goed verhaal. Gelukkig is Feyenoord ook die weg in geslagen.
Helder, slaat de spijker op zijn kop.