juichen-vrouwen-team1

De Feijenoorder

VROUWEN · Mulder: "In de breedte zijn we echt sterker geworden”

Dennis

Feyenoord Vrouwen 1 debuteerde afgelopen seizoen in de eredivisie en eindigde verdienstelijk op de vijfde plek. In de nieuwste uitgave van magazine Hand in Hand, kijkt trainer Danny Mulder vooruit op het nieuwe seizoen.

De voorbereiding is twee weken onderweg en Mulder ziet een ploeg die gretig is. “Ik merk dat het enthousiasme net zo groot is als vorig jaar. De speelsters klagen niet, gaan er volle bak tegenaan. en dat is voor mij als trainer natuurlijk heerlijk. We hebben een aantal nieuwe meiden in de groep en zij zijn bezig hun plaats te vinden”

De professionalisering rondom Feyenoord Vrouwen 1 krijgt langzaam vorm. De driekopige staf is inmiddels fulltime in dienst en alle speelsters hebben nu een contract. Toch vind de trainer dat er nog een schepje bovenop moet om aansluiting te vinden met de topclubs. “Het zou beter zijn als mijn speelsters zich helemaal op voetbal kunnen concentreren. We zouden tijdens de trainingen ook meer de diepte in kunnen gaan. Bij Ajax, PSV en FC Twente is dat wel het geval. Mijn speelsters werken gewoon of gaan overdag naar hun studie. Sommige gaan om zes uur de deur uit, komen trainen in de namiddag en gaan ’s avonds om elf uur naar bed. Voor een topsporter is dat geen ideaal schema.”

Aangezien zijn team nog maar net in training is, vind Mulder het lastig te zeggen hoe ver ze zijn. Wel ziet hij dat het gemiddelde niveau omhoog is gegaan. “Het is nooit leuk om tegen speelsters te zeggen dat het ophoudt, maar voor de ontwikkeling van het spelniveau was het nodig om door te selecteren. Speelsters die weinig aan spelen toekwamen zijn weggegaan, terwijl we een aantal sterke nieuwkomers hebben binnengehaald. Verder hebben veel goede speelsters bijgetekend.” 

De vijfde plek van vorig seizoen is volgens Mulder het vertrekpunt. “Ik hoop natuurlijk op meer. We gaan ook voor meer. In de breedte zijn we echt sterker geworden.”

 

Lees het hele interview met Danny Mulder in Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder. Leden krijgen het magazine maandelijks toegestuurd. Word hier lid. 

Delen

Reacties

Vorig jaar zijn ze echt sterk begonnen voor een eerste jaar in de prof competitie. Ik hoop dat ze die lijn kunnen doortrekken en verder verbeteren!
De stap naar Twente, PSV en Abcoude zal nog iets te groot zijn, maar plek 4 moet toch zeker mogelijk zijn!