dilrosun

De Feijenoorder

Dilrosun: 'Ik wil een sleutelspeler van Feyenoord worden'

Dennis

Javairô Dilrosun geldt deze zomer als een van de grote aankopen. In gesprek met Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder, vertelt hij over zijn overstap en doelstellingen.

Dirosun twijfelde niet toen Feyenoord hem benaderde. “Ik heb Feyenoord vorig seizoen gevolgd tijdens de Conference League. Met hun aanvallende manier van voetballen hebben ze echt indruk gemaakt en uiteindelijk de finale gehaald. Ik geloof dat deze stijl mij wel ligt.” 

Tijdens zijn eerste weken maakte hij direct kennis met de intensiteit die de speelwijze vraagt. “Het is pittig. We willen de bal op de helft van de tegenstander hebben en dat betekent dat wij bij balverlies direct druk zetten. Dat kan alleen door veel energie in de wedstrijd te leggen, maar deze manier van spelen werpt echt zijn vruchten af. Dat heeft de club vorig seizoen bewezen en daar willen we dit seizoen op verder bouwen. In de voorbereiding zijn we druk bezig om zo fit mogelijk te worden zodat we dit wedstrijd op wedstrijd in het veld kunnen laten zien.”

Dilrosun speelde vanuit de jeugd van Mancherster City voor Hertha BSC en Girondins de Bordeaux en wordt – ondanks zijn 24 jaar – gerekend tot een speler die de kar moet gaan trekken. “Daar heb ik het ook met de trainer over gehad. Ik wil graag een van de sleutelspelers van dit Feyenoord worden. Dat eis ik ook van mezelf, en ik vind dat de technische staf en supporters dat van mij mogen verwachten. Met mijn acties en dreiging voor de goal wil ik dit seizoen een bepalende rol spelen. En met mijn ervaring kan ik ook van betekenis zijn voor deze ploeg.”

De buitenspeler geeft aan voor de prijzen te willen spelen. “Feyenoord is een van de grootste clubs van Nederland en de verwachting is altijd hoog. We willen graag meedoen om de bovenste plekken en het gat met Ajax en PSV verder verkleinen. En in de Europa League wacht ook een mooi avontuur. We willen er een mooi seizoen van maken, stappen maken als team en de supporters laten juichen op de tribune. En de komende jaren prijzen winnen met Feyenoord. Dat is waarom ik een meerjarig contract heb getekend bij deze club.”

Dilrosun heeft er zin in. “Er zijn goede spelers met veel kwaliteit erbij gekomen. Ik heb veel vertrouwen in de groep die er nu staat. En ik ben dankbaar om deel uit te maken van dit nieuwe Feyenoord.”

 

Lees het hele interview met Dilrosun in Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder. Leden krijgen het magazine maandelijks toegestuurd. Word hier lid. 

Delen

Reacties

Dan zal het toch echt wel een stapje efficiënter moeten dan afgelopen zaterdag....
fr fans jankmuil!

Het is hier af en toe net Showtime!
Als alle puzzelstukje zijn gevallen hebben we zometeen gevaar van twee flanken plus middenvelders me creatieve kwaliteiten. Hopelijk verliezen we niet teveel punten, voordat het beoogde team er eenmaal staat.
En vooral ook opnieuw scorend vermogen
met alle respect ik gun het je.
maar na jou nu 2x gezien betwijfel ik of jij het niveau bent wat Feyenoord nodig heeft.
Hij heeft juist mijn twijfels compleet weggenomen na twee sterke optredens.
Dat verdraaide glas van jou is ook altijd half leeg hè 😏
Ik kan je van letterlijk elke speler ter wereld 2 wedstrijden laten zien waarna je dezelfde conclusie zou trekken. Niet doen dus, veel te vroeg daarvoor. En daarbij vond ik Dilrosun afgelopen wedstrijden nu net een speler die juist liet zien iets extra’s te kunnen brengen.
Nee man, Dilrosun heeft deze 2 wedstrijden juist laten zien dat hij van meerwaarde is. Kan in mijn ogen alleen maar beter worden. Tegen Heerenveen viel mij op dat hij soms 3 of zelfs 4 verdedigers om zich heen had. Als Paixao erbij komt moeten de teams het verdelen en komen er vanzelf gaatjes. Hou het vertrouwen erin!
Waarom denk je niet dat hij het niveau heeft wat Feyenoord zoekt?
Was in mijn ogen in de eerste twee wedstrijden toch de een van de betere aanvallende spelers.
Af en toe naar je rechterbeen gaan i.p.v. alles via links, dan komt dat vast goed