piet-de-visser-videostill-nos

Videostill NOS.nl

Nieuws

Piet de Visser: "Jammer dat ik nooit voor Feyenoord heb gewerkt"

FeyenoordTM

Meesterscout Piet de Visser kon in het verleden aan de slag gaan voor Feyenoord. Toenmalig algemeen directeur Peter Stephan ondernam echter te weinig actie. Piet de Visser ging daardoor op een ander aanbod in.

"De onderhandelingen werden gevoerd met Guus Brox en Peter Stephan. Vooral Guus Brox wilde me erg graag bij Feyenoord aan de slag zien gaan. Ik zag het absoluut zitten. Bouwen aan een nieuwe ploeg was iets wat we voor ogen hadden", aldus De Visser in gesprek met ELF Voetbal.

"Van Peter Stephan moest ik wachten. In de tussentijd bleven andere clubs maar naar me bellen. Ik ging in op een voorstel van ADO Den Haag. Daar heb ik het achteraf nooit naar mijn zin gehad."

"Vooral het supportersgeweld stond me tegen in de Hofstad. In de dug-out vloog ooit een vuurpijl rakelings langs mijn hoofd. Ik verscheurde mijn contract. Terugkijkend is het jammer dat ik nooit voor Feyenoord heb gewerkt. Ik heb nooit een zaakwaarnemer gehad. Wellicht speelt dat een rol", aldus De Visser.

Medio 2021 haalde Feyenoord scout Micha Jansen weg bij Willem II. Jansen werd opgeleid door De Visser en is bijna 5 jaar in dienst geweest bij de meesterscout zelf.

De Visser is mede verantwoordelijk geweest voor de transfer van Leonardo de Vitor Santiago naar Feyenoord. De Braziliaan kwam in het jaar 2000 als jongeling over naar Nederland.

Delen

Reacties

Is altijd zo met die gasten die een voornaam als achternaam hebben.