fey-emmapijnenburg

Vrouwen

Pijnenburg over debuut: "voelt toch anders om in de basis te starten"

Dennis

Emma Pijnenburg maakte gisteren in de gewonnen stadsderby tegen Excelsior (2-1) haar basisdebuut voor Feyenoord V1. De van Jong Feyenoord overgehevelde aanvaller was na afloop blij met het resultaat en de vechtlust in het team.

“Ik ben blij dat we gewonnen hebben. We moesten er voor vechten tot het einde”, zo zegt zij tegen Feyenoord Media. “We hadden controle over de wedstrijd en vooral in de eerste helft meer balbezit.  De tweede helft was lastiger nadat Excelsior een paar wissels inbrachten. Vooral richting het einde verloren we de controle. We maken het nog spannend de laatste tien minuten. Zij scoren en dan wordt het een vechtwedstrijd.”

Pijnenburg zag keeper Oliwia Szymczak de ploeg in de slotfase op de been houden met enkele schitterende reddingen. “Ik ben ook room-mate met Oliwia, dus ik vind het hartstikke leuk voor haar dat ze het goed doet. Als tweede keeper is het moeilijk om er gelijk te staan. Ze had twee geweldige reddingen”.

De 19-jarige aanvaller werd door trainer Jessica Torny voor het eerst in het basiselftal opgenomen. Pijnenburg is blij met het vertrouwen. “M’n debuut in de competitie, ja. Ik heb al mogen invallen in de beker, maar het voelt toch anders om in de basis te starten en negentig minuten te spelen.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties