slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "De berichtgeving van De Telegraaf is wat voorbarig"

Van de redactie

Trainer Arne Slot laat Antoni Milambo in de basis starten tegen PSV vanmiddag. Over de fysieke gesteldheid van Calvin Stengs is voorafgaand aan de topper tegen PSV nog niet veel bekend. De oefenmeester van de Rotterdammers sprak voorafgaand aan het duel met ESPN over Stengs en zijn keuzes voor de basiself tegen de koploper.

Met Calvin Stengs gaat het in eerste instantie redelijk. Over de ernst van de blessure is nog niet alles duidelijk, zo geeft Slot voorafgaand aan het duel tegen PSV aan tegenover ESPN. "De berichtgeving van De Telegraaf daarover was wat voorbarig. Het eerste onderzoek was positief, maar er moeten nog wat onderzoeken volgen. De eerste aanzet is positief, maar dat betekent nog niet dat de uitslag uiteindelijk ook goed is." Of de kruisband niet gescheurd is, is dus nog niet helemaal zeker. "We kunnen het nog niet uitsluiten, maar die hoop hebben we wel."

Slot stelt enigszins verrassend Antoni Milambo op in de aanval. "Vandaag komen er hele andere dingen bij kijken dan de thuiswedstrijd. Loopvermogen, duels en de storm van PSV weerstaan. Het niet hebben van Calvin is natuurlijk jammer, maar ik denk dat je Calvin meer gaat missen in de kleinere wedstrijden. De vorige keer hebben we het met Bart Nieuwkoop gedaan. Beelen, Geertruida en Hancko kan ik nog niet met zekerheid zeggen of zij het einde van de wedstrijd gaan halen. Zij gaan met wat lichte pijntjes aan de wedstrijd beginnen."

Slot verklaart zijn keuze voor de jonge speler op de flank. "Als ik Bart rechtsbuiten laat starten weet ik ook niet of hij het negentig minuten vol kan houden." De rol van Milambo is duidelijk: "Hij moet niet op zijn vastgeplakt blijven staan. We moeten proberen een extra middenvelder te creëren. Je weet het bij PSV nooit of ze met drie spitsen spelen of met 'negen en tien' druk."

Delen