Primeur Bevestigd
Politie plaatst meters hoge hekken om De Kuip in een vesting te veranderen

Nieuws

Politie verandert De Kuip in een vesting voor de klassieker

De politie in Rotterdam is bezig om De Kuip om te bouwen tot een 'vesting' met hoge hekken. Het doel is om incidenten rondom De Klassieker te voorkomen. De keuze om deze veiligheidsmaatregelen te nemen volgt naar aanleiding van problemen vorig jaar rond de ontvangst van de Ajax-spelersbus. 

De hekken worden momenteel rondom het stadion geplaatst en zijn ongeveer twee meter hoog. Volgens de politie helpt dit om de supporters beter te scheiden en zo de kans op rellen te verkleinen. Ook zullen er veel meer politieagenten aanwezig zijn tijdens wedstrijd en worden er extra camera's geplaatst om eventuele bewegingen vroegtijdig op te sporen. Tevens zet de politie in op preventieve fouillering van supporters en een extra veiligheidscordon waar supporters om hun wedstrijdkaart gevraagd zal worden. 

Het ombouwen van De Kuip tot een vesting met hoge hekken is een controversiële beslissing en roept veel reacties op. Sommige mensen zeggen dat dit nodig is om de veiligheid van de supporters te garanderen, terwijl anderen vinden dat dit een overreactie is en dat het de druk rond de wedstrijd onnodig hoog maakt.

De politie benadrukt dat deze maatregel alleen van toepassing zijn tijdens deze wedstrijd waarbij een groot risico op rellen bestaat. Zij hopen dat de supporters hier begrip voor hebben. Ze voegen eraan toe dat ze open staan voor suggesties van supporters en andere belanghebbenden over hoe de veiligheid rondom voetbalwedstrijden verbeterd kan worden.

Vandaag zijn de voorbereidingen voor de ombouw van De Kuip begonnen: de eerste hekken worden op dit moment geplaatst. Het is wel duidelijk dat de politie in Rotterdam vastbesloten is om de veiligheid rondom voetbalwedstrijden te verbeteren, maar of deze maatregel effectief is, zal de tijd moeten uitwijzen. Deze maatregelen maken in elk geval duidelijk dat het besluit om De Klassieker zonder uitpubliek te spelen geen enkel effect heeft gerealiseerd in het normalisatietraject 'Toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal 2020'.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Zo goed als zeker Zo goed als zeker
Misschien Misschien
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

De maatregelen snap ik. Echter faciliteert de club Feyenoord aan de andere kant het opgefokte gedrag wel weer door het inzetten van die DJ's. Georganiseerd door (oud) harde kern leden.
Hardcore muziek icm de nodige lijntjes coke en bier, zullen de stemming niet bepaald vriendelijker maken in de Kuip.
Discutabel.
Heb ik dus voor jan *** stapeltjes bakstenen opgestapeld overal...
11 man opgepakt omdat ze fokking brand hebben gesticht in een sportschool. Waarvan mannen van 36 uit arnemuiden en uden, fucking andere kant van het land bekant. Ik heb veel lijpe shit meegemaakt bij Feyenoord, maar dit is echt een nieuw dieptepunt. wegwezen ermee.
Feyenoord is overal!!
Iedereen die zich niet gedraagt oppakken, met hun bek voor op de krant plaatsten, zodat iedereen ze kan zien, kijken of ze hun familie, bekenden en baas ( mits ze die hebben ) trots kunnen maken!


Va vlg seizoen toegangsbewijzen en seizoenkaarten met pasfoto en paspoortnummer! gedraagt je je niet, kaart inleveren!
En nooit meer een stadion in!

Zo en nu hopelijk winnen een zondag!
Voelt het lekker ja, die onderbuik?
Hij heeft gewoon goed gelijk Cubano. Jij bent gewoon zo’n k tokkie die het voor velen verpest jongen!
ZuidMaaktGeluid
Want als je de harde kern support ben je meteen een tokkie? So be it, ik sta niet voor indoctrinatie van de lgbt beweging en vooral niet als het via Feyenoord moet. De harde kern is tenslotte voor altijd en kan ne nooit verbieden.
Omdat niet mijn hele hebben en houden wil prijs geven voor een potje voetbal kijken ben ik een tokkie? Goed punt, sorry dat ik het verpest voor jou..
Vanochtend 11 leden harde kern opgepakt. Hopelijk volgen er meer. Hard straffen. Feyenoord onwaardig.
Zal er hier wel weer een artikel komen waarin alles weer afgezwakt word...
Als het überhaupt al gemeld word...
Ja, eens. Wordt hier telkens goed gepraat. Waarschijnlijk weten ze zelfs meerdere namen. Deze randdebielen moeten gewoon nooit meer welkom zijn bij Feyenoord. Hopelijk gaat de club eens harder optreden.
En waarvoor ook echt: brandstichting bij een sportschool. WTF man, dit is de lijpste shit die ik gelezen heb in tijden.

https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/20/07-elf-leden-harde-kern-feyenoord-aangehouden.html
Hard straffen? Je zit in nederland he. Die zijn zo buiten. En zijn hoogst waarschijnlijk niet onder de indruk van de 'straffen'
Ben benieuwd of slang Berghuis gaat spelen
Slang sloop zondag
sterke gebruikersnaam
Terecht weg met het tokkie tuig
Ze maken het op deze manier een self fulfilling prophecy. Kunnen ze daarna zeggen "zie nou wel". En uiteraard nog meer vrijheidsbeperkende maatregelen instellen.
Ze maken dat zeker niet. Blijkbaar hebben mensen als jij dat nodig. Supporters die het voor anderen verpesten horen nooit meer bij Feyenoord te komen. Mogen de naam Feyenoord supporter geen eens dragen. What’s in a name. Tokkies, randdebielen. Feyenoord moet voor de echte Feyenoorders zijn. En daar horen deze personen niet bij.
Net of je de hele weg vanaf de Brienoord tot de Kuip kunt afschermen 😇
"Volgens de politie helpt dit om de supporters beter te scheiden en zo de kans op rellen te verkleinen".

Zijn er ook uitsupporters bij dan? Dan heb ik namelijk iets gemist... Maar om Feyenoord supporters te scheiden lijkt me een beetje raar toch?
Als je er goed over nadenkt, is dat niet zo raar.
Het is helaas noodzakelijk. Hopelijk worden er camera's ingezet tegen spreekkoren. Degenen die zich schuldig maken aan spreekkoren een levenslang stadionverbod geven.
Je schrijft je naam Reza verkeerd, Razzia 🤮
spreekkoren is prima, zo lang het daar bij blijft. dan is het maar zingen en gebeurd niets. moet je anders elke wedstrijd als iemand wordt uitgescholden een stadionverbod geven? beetje lachwekkend
Dat komt door dat gestook op tv door Chris Woerts en Derksen, die hopen dat het uit de hand loopt want dan kunnen ze er weer over praten op tv met hun selectieve verontwaardiging,
Zullen alle viaducten op weg naar Rotterdam dan ook beveiligd zijn? 🤔
Helaas noodzakelijk...
Zoals ze in Engeland zeggen: "Better safe than sorry"...
Logisch... gewoon gedragen anders zitten we straks 10 potten zonder publiek en dan kunnen we de Coolsingel helemaal vergeten
Nou… De UEFA is zondag niet de baas hè, dat scheelt al aardig….
Ik vind dit gewoon provocatie. Ophitsen van het volk om vervolgens zie je wel te kunnen zeggen. Media en politie zijn bezig het vuurtje op te stoken.
Gewoon helemaal zelf naar gemaakt
Helemaal eens Bitterbal!
Misschien dan eens kappen met vuurwerk afsteken zooi als catheters gooien.
Precies. Alcoholverbod in de stadions zou ook enorm helpen.