john-de-wolf

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese en De Wolf eensgezind: "Supporters moeten zondag alleen met Feyenoord bezig zijn"

Van de redactie

Aanstaande zondag staat de Klassieker op het programma. In aanloop naar het duel is er in de media veel te doen rondom de clubs en supporters. Het Algemeen Dagblad ging in gesprek met assistent-trainer John de Wolf en algemeen directeur Dennis te Kloese over de Klassieker, supporters en veiligheid rondom het grootste duel van het land.

Voorafgaand aan het duel is het in de media vooral de naam van Steven Berghuis die rondgaat en de geplaatste netten rondom het veld van De Kuip. "We hebben het over een speler die hier ooit heeft gespeeld. En al een tijd in Amsterdam speelt. Moeten we ons daar nog druk over maken? Het is altijd een uitdaging om zo’n grote wedstrijd incidentvrij te organiseren. Daar doen we alles aan en zijn we al weken met heel veel mensen mee bezig. Als iedereen de energie steekt in het steunen van de eigen ploeg, dan zijn we daar al heel ver in. Dit verhaal moeten we niet groter maken dan het is. Onze supporters moeten zondag met Feyenoord bezig zijn en met niets anders. Die emotie maakt Feyenoord de mooiste club van Nederland," aldus Te Kloese.

De Wolf voegt daar aan toe. "Eens. Hij is uit mijn systeem. Zo werkt dat. De strijd moet worden geleverd op het veld. Dit wil je ook niet. Maar het is nu niet anders. En over de wedstrijd: een beetje opgefokt, dat mag best in mijn ogen. Maar wel tot een bepaalde hoogte, dus niet té."

Dennis te Kloese wil zondag vooral een sfeer proeven die het team vooruit helpt. "Een atmosfeer die ons negentig minuten lang vooruit stuwt. De lijn is dan soms dun, ik weet het. Maar we willen de essentie van de aanhang van Feyenoord ook niet weghalen. Arne Slot verwoordde het eerder deze week bij de nieuwjaarsreceptie heel goed, door te stellen dat ‘los van de resultaten en het spelen van de Conference League-finale de grootste prijs die we de afgelopen anderhalf jaar hebben gekregen is dat de supporters weer echt trots zijn op Feyenoord en op Rotterdam.’ Daarbij gaf hij aan dat hij het ‘ongelooflijk jammer’ zou vinden als na zondag die trots een stukje minder is door ongeregeldheden. Daar kan ik me alleen maar bij aansluiten. Iedereen weet wel wat een goede manier is toch?"

De Wolf sluit zich aan bij de woorden van de algemeen directeur. "Dat is het ook. Als ik het k-woord hoor zoals afgelopen zondag in Groningen uit ons eigen uitvak, dan moet ik bijna huilen. In mijn naaste omgeving heb ik twee mensen die daar tegen vechten. Dat doet pijn."

Voor het eerst in vier jaar is de Klassieker weer met publiek. En Feyenoord als koploper. "We zijn echt dolblij dat we weer mét publiek mogen spelen. De nummer 1 tegen de nummer 3, het gaat ook écht ergens om. Tegelijkertijd balen we natuurlijk dat we voor het eerst in de geschiedenis rond het hele veld netten moeten ophangen. We hopen dat iedereen zondag enthousiast is, maar we willen ook dat de emoties binnen de perken blijven," geeft Te Kloese aan. 

"De laatste twee keer tegen Ajax verloren we. In Rotterdam was de Kuip toen leeg. Inmiddels staan wij bovenaan en de Kuip zit helemaal vol. Ik kijk er enorm naar uit," sprak De Wolf.

Delen

Reacties

Die Berghuis heeft net 2 weken griep gehad, is echt nog niet wedstrijdfit. Kan hooguit een uurtje meedoen en zal geen potten gaan breken. Hopelijk die 100 doorgesnoven gekkies ook niet.
Het probleem is dat we heel veel normale supporters hebben maar ook een groep doorgesnoven randdebielen die het verpesten voor de rest. Deze moeten gewoon een levenslang stadionverbod krijgt. Daar doet Feyenoord te weinig aan.
Ik heb het idee dat het de degenen die het ergst bezig zijn met Berghuis het leven zuur te maken het helemaal niet gaat om Berghuis of de club maar het een mooi excuus om je ongelimiteerd te kunnen misdragen. Lekker de frustratie en agressie er uitgooien en je stoer voordoen in de groep. Wat is er mis met gewoon een flink fluitconcert als die aan de bal is. En een bloemetje sturen als Feyenoord kampioen wordt. Met die fooi voor hem kon Feyenoord toch maar mooi Aursnes, Trauner etc halen waardoor Feyenoord het voetbal van Slot kon gaan spelen. Daar kregen ze toch lekker het deksel op de neus in Amsterdam ;-)
Mooi gesproken!! 100% eens met hetgeen je schrijft.
Word doffe ellende ben ik bang. En Guzubujuk is niet te beroerd om wedstrijd te staken, dan kan je zelfs een 3-0 verlies in je schoenen geschoven worden.
Ik hoop dat het goed gaat🙏
Jeetje wat een dramatisch gedoe vooraf.
Stel je zelf eens de vraag, waar dat door komt......
Prima vehaal, je bent Feyenoorder om Feyenoord te steunen en als 12e man de ploeg naar de overwinning te schreeuwen.
Wat interesseert mij die berghuis, een voorbijganger die geen flauw benul heeft wat Feyenoord is en was en altijd zal blijven.
Een beetje chaos hoort erbij, maar ik hoop toch absoluut niet dat de wedstrijd gestaakt moet worden en dan zonder publiek over gespeeld. Zul je zien dat Ajax tegen die tijd weer beter in vorm is en je daardoor zo'n belangrijke pot verliest..
Veel supporters zijn inderdaad wat teveel op Ajax gefocust. Waarom toch? We zijn beter, veel beter! Laat die gasten lekker in hun eigen ellende gaarkoken! Met hun Berghius…
Ik ben het met je eens hoor en ik ga niet naar de klassieker wegens al deze onzin, ik ga thuis op de bank kijken.

Maar ik wil toch een kanttekening plaatsen. Die Berghuis heeft het ook op zich zelf afgeroepen. Altijd voorgedaan als Feyenoorder en het logo kussen en vervolgens naar de aartstivaal gaan. Sommige supporters zitten zo versmolten aan de club en die verteren het niet, hoe ziellig dat ook is.

En ik moet zeggen dat het lijkt of de media het ook uit de hand wil laten lopen. Ze zijn al dagen de boel aan het ophitsen. Als hier nou gewoon niet over gesproken wordt dan wakker je ook geen mensen aan.
Zijn transfer is eigenlijk toch gewoon mogelijk. Ik ben het alleen niet eens voor het bedrag dat Feyenoord voor hem kreeg. Dat had 15a20 miljoen moeten zijn?
De media zijn vooral gefocust en gigantisch bezigbde boel op te stoken.
Misschien zou minder aandacht idd helpen aan de andere kant de Algemeen Directeur en assistent-coach annex boegbeeld worden vermoedelijk bewust naar voren geschoven omdat men weet dat er een harde kern van behoorlijke omvang is (het is echt niet het 'kleine groepje' dat sommigen ervan willen maken) die onder alle omstandigheden, dus zeker deze, uit is op massale rottigheid.
Jij wekt nu de indruk dat het aan de media ligt, terwijl al dit gezeur uitsluitend de schuld is van een verzameling achterlijke gladiolen.