feyenoord-as-roma-1-0-13-04-2023-jim-breeman-sports-photography-1

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Politiebaas Rome: "Wie eruit wordt gepikt, kan sancties verwachten”

Van de redactie

Morgen speelt Feyenoord de beladen terugwedstrijd in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma. Voor het oog van bijna 70.000 Romeinse tifosi verdedigt de ploeg van Arne Slot een minimale voorsprong (1-0).

Op last van de Italiaanse autoriteiten zijn Feyenoordsupporters niet welkom in het Stadio Olimpico. Naar verwachting zijn honderden Rotterdamse aanhangers alsnog naar Rome afgereisd in de hoop een kaartje te kunnen bemachtigen. Politiechef Giuseppe Rubino doet een dringende beroep op de Feyenoordaanhang om zich te gedragen en niet naar het stadion te komen. “Wie eruit wordt gepikt, kan sancties verwachten”, aldus Rubino in Algemeen Dagblad.

De politiebaas geeft aan dat de veiligheidsmaatregelen strenger zijn dan tijdens de altijd beladen 'Derby della Capitale' tussen AS Roma en aartsrivaal SS Lazio. Ongeveer duizend agenten houden eveneens de historische binnenstad in de gaten en dan met name de plekken waar Feyenoordsupporters zouden kunnen verzamelen. Alles wordt eraan gedaan om een herhaling van de ongeregeldheden in 2015 te voorkomen. “Het was een vreselijke gebeurtenis. Het is onvoorstelbaar dat er mensen zijn die vanuit het buitenland naar een andere stad reizen om daar schade aan te richten aan monumenten”, zo zegt de politiebaas over taferelen van acht jaar geleden.

Volgens Rubino zijn Nederlanders zeker welkom in Rome om van de stad en haar cultuur te genieten. “Maar wie hierheen komt met de intentie om de openbare orde te verstoren, kan een ferm antwoord van de Romeinse politie verwachten”, zo zegt hij streng. “We zijn ervoor om de openbare orde te handhaven en zijn er dus ook voor de veiligheid van de Feyenoordsupporters in de stad.”

Feyenoord en AS Roma trappen morgen om 21: 00 af in een uitverkocht Stadio Olimpico. Naar verwachting zullen Feyenoordsupporters via allerlei omwegen alsnog proberen om entreebewijzen in handen te krijgen. Politiechef Rubino raadt het de Nederlandse fans af om naar het stadion te komen. “Wie toch probeert om binnen te komen met een illegaal kaartje zal eruit gepikt worden en die riskeert een sanctie.” De wedstrijd bekijken zit er dan sowieso niet in.

Delen

Reacties

Laat die doorgesnoven gekken lekker daar heen gaan en helemaal afgemat worden door de politie. In het systeem bij de politie van NL, stadionverbodje erbij en Feyenoord heeft er geen last meer van.

Hoe minder van die gekken in ons stadion hoe beter.
Hoop oprecht dat die 'gasten' daar zich normaal gedragen. Eigenlijk moet je er sowieso niet heen gaan. Elke idiote aktie in de stad zal zeker zwaar bestraft worden, en UEFA zal zeker een niet misselijke straf toepassen bij ongeregeldheden.
Wat heeft UEFA te maken met ongeregeldheden in een stad buiten een voetbalstadion? Helemaal niks dus.
Feyenoord staat altijd nog op zwarte bladzijde bij UEFA, en bij rellen etc waarbij door UEFA is besloten dat er geen Feyenoord supporters welkom zijn in Rome (en dus ook buiten stadion) wij zeker een probleem gaan krijgen. Simpel lijkt mij. Neemt niet weg dat die idioten er gewoon lekker moeten wegblijven... zo niet dan verrot worden gemept.