feyenoord-atletico-madrid-1-3-jim-breeman-sports-photography-13

Jim Breeman Sport photography

Opinie

POLL • Hoe moet het verder met de netten rond het veld?

Dennis

Inmiddels begint het een vertrouwd gezicht te worden in De Kuip. De metershoge netten die als scheidslijn dienen tussen de tribunes en het speelveld. Publiek en spelers, beide weggestopt achter hetzelfde fijnmazige draadwerk. Ieder een eigen kant.

Feyenoord besloot in april vorig jaar de grasmat aan alle vier de kanten af te schermen, als gevolg van de nieuwe en strenge protocollen op het gebied van speelveiligheid van de KNVB. Krap een jaar later staan de netten er nog steeds, waarmee het tijdelijke karakter langzaamaan aan het verdwijnen is. Vanuit de club en het stadion blijft het stil. Is het nog een kortdurende maatregel of is er inmiddels sprake van een nieuwe werkelijkheid? 1908.nl peilt graag de temperatuur bij het Legioen met onderstaande poll.

Poll: Hoe moet het verder met de netten rondom het veld?

Weghalen! Supporters gaan echt niks meer gooien

Haal weg joh, neem wat voorwerpen op het veld op de koop toe

Laten staan! Er zijn altijd lui die zich niet kunnen beheersen

Zet de netten alleen neer bij beladen wedstrijden

De directe aanleiding tot de aangescherpte KNVB-procedures was de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, waarin Davy Klaassen werd geraakt door een van de tribunes gegooide aansteker. De nieuwe voorschriften voorzien erin dat herhaaldelijke misdragingen vanuit het publiek, zoals het gooien van voorwerpen, kunnen leiden tot het definitief staken van wedstrijden. Vooralsnog kiest Feyenoord ervoor geen enkel risico te nemen.

Zondag speelt Feyenoord de belangrijke competitiewedstrijd in Arnhem tegen Vitesse. Maak de wedstrijd nu nog spannender! Meld je aan, claim de bonus, zet in en win 50x of 100x je inzet als Gimenez scoort! 24+

Delen

Reacties

Eerlijk is eerlijk, sinds de netten er staan zijn er geen incidenten meer geweest (op enkele fakkels op de tribuna na). Hoe anders is dat in bijvoorbeeld Utrecht, Arnhem of 020
Bij een niet beladen wedstrijd zijn er altijd gekken bij, lekker laten staan! Scheelt een hoop boete kosten en wedstrijd onderbrekingen!
Onbegrijpelijk dat mensen die netten willen houden. Tegen een Fortuna thuis kan het prima zonder netten
Heel storend op tv zijn de palen,die de netten verbinden.
Moet je nagaan hoe ruk die palen en netten zijn als je IN het stadion zit.
Tegen Vitesse bijvoorbeeld kan je de netten wel weghalen.
ook minder risicovol omdat ze in arnhem spelen gvd..ff vergeten
Klopt dat ging er gisteren ook heel gemoedelijk aan toe!
In de jaren 80/90 stonden er stalen hekken langs het veld toen de Kuip nog niet was gerenoveerd. Nothing has changed. Really.
Optie drie >>> Zo is Het Legioen veranderd. Alles is eng en gevaarlijk en de sfeer is k*t 🤢
Gewoon netten plaatsten die je in no time omhoog kan trekken.
Ik heb er geen last van, laat maar hangen als statement tegen de personen die mijn plezier elke keer verneuken met domme acties.
Ik was altijd tegen. Maar als je naar de rest van de eredivisie kijkt heb ik zoiets laat staan totdat knvb regels minder overdreven streng maakt
Hier sta ik ook achter. De manier waarop het in de poll staat is een beetje de schuld bij supporters leggen, terwijl het vooral de regels die gestoord zijn.
De knvb gooit niks op het veld hoor
De dag dat je ze weghaalt is de dag dat het weer misgaat…. Van al die boetes kan je zowat een speler halen.
Laat die netten maar definitief staan.
Net zie je amper alleen die palen zijn soms hinderlijk.
Bijna elk weekend wordt er bij een wedstrijd wel iets op het veld gegooid met alle gevolgen van dien en negatieve beeldvorming bij de thuisclub.
We leven helaas in een veranderende tijd waar bij bepaalde mensen normen en waarden tijdens emoties volledig vervagen.
Helaas maar het is niet anders
Gwn alle netten weg. De gene wie gooit 5000 euro boete en voor 3 wedstrijden dat vak leeg waar het vandaan komt
Zo die tussenstand in de pol had ik even niet verwacht
ik zou beginnen zoals met de europesche wedstrijden. waar de camera staat geen netten. het is belachelijk dat ook thuis kijkent nederland er last van moet hebben.
daarna langzaam beginnen met alleen bij beladen/risico wedstrijden netten teplaatsen en proberen er naar toe tewerken dat het weer helemaal zonder kan.
dan kan je in de tussentijd een beter systeem erin te bouwen dat iemand die ook maar iets gooit tepakken en diegene uit het stadion te zetten en meteen een verbod van een jaar. misschien ook iets van een boete. goed aanpakken, laten zien dat het klaar is!
Palen van transparant kunststof, bij mij is het zo dat die balk irriteert, niet dat je de bal 0.3 sec niet zie.
Het probleem los je er niet helemaal mee op, maar ben er van overtuigt dat het een stuk scheelt.
Ik vraag me dus af of die netten zo hoog moeten zijn. Als die netten 4 meter hoog zijn in plaats van 15. Dan gooien mensen toch ook niet meer. Dan heb je er op de 2e ring en op tv al een stuk minder last van.
Ik ben bang dat het direct mis gaat. Ik denk dat het beter is om ze te laten hangen. In De Kuip vind ik het niet eens echt storend. De palen wel. Op tv is het soms vervelend. Met name als er ingezoomd wordt. Jammer dan.
Dit seizoen nog laten hangen en dan over naar alleen de beladen wedstrijden.
Alleen neerzetten bij beladen wedstrijden. In hetstadion zelf merk je er niet heel veel van. Tenzij je er precies voor zit (een paal) maar als je via de tv kijkt zijn ze soms best storend. Helaas lijkt het soms toch nodig door een aantal debielen.
Ik zie soms in de Kuip iets niet goed door zo'n paal. Ik blijf het in de Kuip storend vinden. Hoe het op TV is weet ik niet.

Het was tijdens de Champions League heerlijk om zonder palen en netten te kunnen kijken. Dat voelde als een bevrijding.

Alleen neerzetten bij beladen wedstrijden. Tegen het rechterrijtje Eredivisie is het totaal overbodig.
Verrassende tussenstand… van mij mogen ze ook blijven hangen. Die netten zijn echt minder erg dan een gestaakte wedstrijd, die we niet af mogen kijken.
Kunnen we de kant van de camera’s niet wat lager maken. Daar zit toch een wat rustiger publiek. Ik irriteer me er echt aan op tv.
Zou niet willen zeggen dat ze op Z rustiger zijn, daar kwam die batterij zelfs vandaan. Volgens mij is er weinig verschil in wangedrag tussen de parterrevakken.
Ajax beker 2023 gestaakt door een aansteker vanuit vak Z.
AS Roma 2015 gestaakt door een opblaasbanaan vanuit vak Z.
Sporting Lissabon 2005 gestaakt ook door een aansteker vanuit vak Z.

De ellende komt juist steeds vanuit de camerazijde maar alleen bij beladen wedstrijden.
En die bekers bier en ander drank die over de boarding zal gaan als er gescoord wordt (ja vind het staken voor een plastic beker ook onzin, maar goed)

Laat maar lekker hangen die netten
Zouden er echt bij een 1-0 thuis tegen RKC diverse bekers op het veld terecht komen? Dat zou toch gestoord zijn? Dat is nou uitgerekend een wedstrijd om te kijken of het ook zonder netten kan.

Vooraf goed communiceren: Wordt die wedstrijd gestaakt, dan de rest van het seizoen netten.
Die netten zijn het probleem niet die zie je amper maar die palen beperken echt het zicht. Kan er geen constructie komen met een gespannen kabel of zo, als een gordijn? Die palen zijn echt ruk…
Lekker laten hangen
Wij hebben er geen last van en er word niet gestaakt
Zeker tegen de neuzen laten hangen
Maar espn kan wel iets doen aan die palen in beeld
Waar de camera’s staan kunnen er gaten in lijk mij
Hierdoor ga je weer aan Davy Klaassen denken? Ik ben super benieuwd naar hoe zijn carrière daar gaat in Italië. Hoeveel wedstrijden? Hoeveel goals? Weet iemand dat? Ik wil dat echt graag weten!