afgekeurd-spandoek-lazio-uitsnede

Nieuws

POLL • Is het Lazio-spandoek terecht verboden?

Van de redactie

Gisteren publiceerde 1908.nl het door de UEFA verboden spandoek voor het duel tegen Lazio Roma. Na overleg is door het sfeerteam van FSV De Feijenoorder groen licht gegeven om het ontwerp in de publiciteit te brengen.

Voor het spandoek is inspiratie opgedaan uit de film Clockwork Orange. Op het doek staat de tekst 'Look who came back to our lunatic Asylum!'. Vrij vertaald betekent dit ‘kijk wie er terugkeert in de psychiatrische instelling.’ Met het spandoek wilde de supporters op een ludieke manier inspringen op een eerdere opmerking van Maurizio Sarri. De Lazio-trainer bestempelde de Kuip tijdens de onderlinge ontmoeting in de groepsfase van de UEFA Europa League in 2022 destijds als een psychiatrische instelling.

Vlak voor het Champions League-duel tussen Feyenoord en Lazio Roma verbood de UEFA verbood het spandoek omdat dit een provocerende boodschap zou bevatten. Wat vinden jullie van het verboden spandoek? Laat je mening achter in onderstaande poll!

Poll: Wat vinden jullie van het verboden Lazio-spandoek?

Fantastisch doek, waar maakt de UEFA zich druk om…

Ik snap wel dat de UEFA dit ongepast vind

Schandalig doek!

Kan mij het schelen...

Delen

Reacties

Of het verboden had moeten worden, weet ik niet, maar het is wel een beetje smakeloos,
Dat ding op z'n hoofd is toch een apparaat waar ter dood veroordeelden op death row mee geëlektrocuteerd worden? Dat is in elk geval mijn interpretatie en daarmee vind ik het wel te ver gaan.
Nee, daarmee wordt de hoofdpersoon van de film verplicht tot het bekijken van beelden.
Het is weer een stukje creatieve kunst.
Ga vooral zo door.
Prikkel en kietel de uefa mafia bende.
Mad house Lunatic asylum. Een gekkenhuis, dat kan het zijn. Behoud die gedachte.
Ik zag het als een apparaat voor electroshocktherapie. Maar als er twijfel is gaat het net te ver. Dan had wellicht een priem in het oog lobotomie beter geweest.
Jij vind dat te ver gaan? Amper 50 jaar geleden werd dit door befaamde dokters toegepast. FF 10000 volt op je hersens, Weinig Ampere, dat overleef je niet, Volt wel. Weet jij veel. Zeker ook bang om visjes van de haak te halen? Als hij de kuip een lunatic asylum noemt, dan moet je niet opkijken dat daar een rake respons op terug komt. Er zitten geen italianen, dat mag niet, provocatie wordt door niemand gelezen. En degene die daar dan een trauma aan over houden? Het argument van de UEFA gaat volkomen mank. Wist ik veel dat een nieuwe generatie Feyenoord supporters liever met bloemetjes gooien, iedereen is vriend, en kumbaja met een gitaar zingen? En die hier dus een trauma aan over houden. Weet je wat ik te ver vind gaan? Jullie zeikerds!
Jij bent zeker ook vergeten je pilletje in te nemen?
Lekker boeien. We hebben gewonnen
Ik zie geen rare dingen op het ontwerp. Ik zie geen bedreiging of andere geweld-promotende elementen. Ik zie een man die in zo'n beugel zit waarbij je verplicht wordt om te kijken. Erg grappig bedacht als je het mij vraagt, zeker omdat Sarri zelf heeft gezegd dat dit een gekkenhuis is. Erg ludiek gevonden en geen enkele reden om te stellen dat dit kwetsend is of disturbend.
Ik zie iemand op een elektrische stoel, een ter dood veroordeelde dus.

Dope doekie hoor, maar kan me voorstellen dat de UEFA dat niet gaat goedkeuren.
Doorgaans zit iemand die op de elektrische stoel wordt gezet niet in een dwangbuis met oog-open-houders toch? Maar misschien waar jij woont wel natuurlijk. Haha.
Ja dat is hier in Alabama heel gangbaar haha.

Had niet goed gekeken man. My bad.
Dat is niet wat je er ziet. Clockwork Orange, aanrader trouwens om te zien. Maar mocht je alleen het deel willen zien wat hier te zien is:

https://youtu.be/uSQApGLbgNg?feature=shared
Dit maakt veel duidelijk haha. Thanks.
Ben niet zo'n filmkijkert.
Vind het echt een tof doek. 1 van de vetste die ze gemaakt hebben in jaren!
Niks mis mee. Wel een wk houden in landen waar ze mensen op hangen maar dit is dan te gek. Dubbele standaard
Oh ja de UEFA organiseert het wk.