arena-vuurwerk

Opinie

POLL • Wat vindt het Legioen van het besluit van de KNVB?

Dennis

Het restant van de afgelopen zondag gestaakte Klassieker wordt aankomende woensdag gespeeld.  Feyenoord en Ajax treffen elkaar dan wederom in de Johan Cruijff Arena, waar geen publiek welkom is. De wedstrijd wordt hervat in de 55e minuut bij een 0-3 stand voor Feyenoord.

Dit besluit werd vandaag door de KNVB bekendgemaakt. 1908.nl is benieuwd wat het Legioen van de oplossing van de voetbalbond vindt. Laat het weten in onderstaande poll!

Poll: Deze week de Klassieker uitspelen is de beste oplossing

Prima besluit! De wedstrijd dient op het veld tot een einde te komen

Verkeerde signaal! Ajax haalt hiermee voordeel uit het wangedrag van haar eigen fans

Het zal wel, de wedstrijd is toch al verziekt

Delen

Reacties

De knvb wordt net zo slecht geleid als ajakkes. Ben benieuwd wat er vanmiddag gaat gebeuren nadat die nepsupporters daar opgeroepen hebben om naar het stadion te gaan. Ik hoop dat de politie ze verrot slaat
Het is niet te hopen dat het per abuis snel 1-3 wordt en alles uit de klauw loopt ?!
Stel je nou eens voor he, Ajax gaat in een keer goed spelen en uiteindelijk spelen ze gelijk, dan hebben de hooligangs gewonnen...Ik vind gewoon dat feyenoord heeft gewonnen met 0-4 en Ajax minstens 4 punten aftrek klaar.
Ja en stel nou dat er gebeurt wat feyenoord wilde en het laten bij 0-3
En dan vervolgens op het eind van het seizoen 1 doelsaldo tekort komen om CL te halen of zelfs kampioen te worden.
Wat mij betreft is dit gewoon de enige oplossing en gaan we erop en erover.
Als we in 35 min 3x kunnen scoren waarom dan niet in 25+ min niet nog even 2 erbij en er 0-5.
Gewoon van eigen kracht uitgaan en afstraffen die hap.
En hoe kom.je erbij dat ajax wel misschien is beter ga spelen haha. Beter dat dit word her de komende weken niet bij hun want daar hebben ze de kwaliteit niet eens voor. 😉
Ik kan wel leven met de stellingname van Kloese. Maar zeker niet in het uitblijven van maatregelen van KNVB richting Ajax, aangezien het onder vlag van die club is fout gegaan
En-en.
Eerst de pot uitspelen, dan in de bus ens doorrijden naar Volendam.
Het grootste probleem in Amsterdam is het gebrek aan incasseringsvermogen. Er zijn jaren geweest dat wij tekenden voor een 14e plaats.... Nu moet even stoppen van het lachen.
Regels zijn m.i. bedoeld voor figuren die in plotselinge kwaadheid overspannen reageren en iets op het veld gooien. Nu is het een totaal andere kwestie, dit is moedwillig de boel saboteren met als doel later er beter van te worden. M.i. mag de knvb nu, in dit extreme geval, afwijken van de regels en andere sancties opleggen. Dat zou kunnen zijn: punten aftrek; 0-3 of iets @nders als uitslag; wedstrijd3n zonder publiek; verplicht netten ophangen; enz.
Even een vraag. Was het bestuurd van Ajax echt van deze aktie op de hoogte?
Als wij het van tevoren al weten, dan weten hun het ook.
Wat gaat knvb nu doen? Dit besluit is onvoldoende. 020 zonder de rest van het seizoen zonder 'supporters' spelen - uit en thuis -. Mochten er toch nog mensen het in hun hoofd halen de wedstrijd bij te wonen dan punten in mindering, volgend seizoen, want deze is dat geen sanctie. Als het daarna weer misgaat terugtrekken uit de competitie, de komende 5 jjaar en rerugzetten naar hoofdklasse zaterdagamateurs. Mogen ze zich vandaaruit weer zien op te werken via fe KKD naar Eredivisie. Als ze inmiddels niet failliet zijn.
Prima besluit woensdag weer fftjes 3 doelpunten in 30 min en Dan is het eindstand 0-6
Wat is dat ajaks toch een zielig klein clubje geworden. Te triest voor woorden, maar vind het ergens ook wel vermakelijk dat ze zich zo zielig gedragen het punt van medelijden heb ik nog lang niet bereikt.
Stel je eens voor dat je op een feest opeens met bekers bier gaat gooien omdat je iets te vieren hebt. Of dat je liedjes met kwetsende teksten over religieuze groeperingen bedenkt en deze gaat zingen in het openbaar. Of dat je op je werk blessures faket om het tempo eruit te halen en even een paar minuten niet te hoeven werken. Of dat leerlingen met z’n allen tegelijkertijd verontwaardigd op de docent af zouden stormen bij een te laag cijfer. Stel je eens voor dat er ieder jaar bij een festival zo groot als lowlands zoveel ME op de been zou zijn.
KNVB maak een statement en laat ze eerst tegen Feyenoord spelen en daarna tegen Volendam.

Karakterloze lui daar in die bossen.
Ze zeggen dat ze er alles aan gedaan hebben om het te voorkomen. Waarom hingen er dan geen netten zoals bij ons in de kuip? De knjb laat zich weer van z'n beste neuzen kant zien in dit geval.
@j@x-FC Volendam met enkel Volendam supporters gewoon daarna door laten gaan. Tegenwoordig toch 5 wissels, nieuw spelformulier dus Bergwijn kan die wedstrijd ook gewoon vers weer meedoen. Als ze daar vol willen gaan 30-35 minuten tegen ons rustig aan doen kan dan ook gewoon.
Ajax speelt bewust het slachtoffertje. Diep in hun hart zijn ze blij met deze maatregel. Maar voor de show wat tegen sputteren!
0 - 3 in 55 minuten is dus een 0 - 5 na 90 minuten. Reglementaire 0 - 5 lijkt me dus redelijk. Plus een wedstrijd zonder publiek.
En dan hebben ze nog het gore lef om het er niet mee eens te zijn
Ik lees overal: ajax is woedend, ajax is het niet eens, ajax gaat juridische stappen nemen, ajax vindt het competitievervalsing.. Ik vind het een grove schande dat ajax überhaupt wat te willen heeft! Het was een geplande actie, ze waren op de hoogte, er waren geen maatregelen genomen, ze zijn gewoon verwijtbaar en dan heb je je muil te houden en moet je stilzitten als je geschoren wordt. Onze klassieker is al verziekt. We hadden gisteren met 0-6 kunnen winnen. Misschien prikken we er overmorgen nog 3 in en dan hebben we dat alsnog, maar de glans is er al af door dit gezeik. Niet uitspelen en 0-3 eindstand was het beste geweest, ook als signaal, maar stel je voor dat je op het eind net een doelpunt te kort komt voor de schaal, dan wou je dat je deze had uitgespeeld. Dan is woensdag uitspelen het minst van alle kwaden. Wat zij wilden, uitstellen tot november, dat was helemaal onacceptabel geweest. Dan staat er immers een heel ander team dan nu en is dus ook het probleem waar Volendam tegenaan gaat lopen. Zij hadden woensdag een kansje gehad, over drie maanden waarschijnlijk niet meer. Dat zij dat niet pikken en gaan procederen geef ik ze groot gelijk in. Voor ons is nu messen slijpen en woensdag de klus afmaken. Ik hoop vurig dat Santi weer zo scherp is als gisteren en iedereen zo getergd is dat ze er nog 6 maken op dat half uur. Dat zal die jankbekken leren. Hoe haal je het in je snavel om het slachtoffer uit te hangen terwijl je 100% verantwoordelijk bent.
Ik vind jouw uiting best zeer goed en ik wil er graag aan toevoegen dat ál dit leed toegelaten wordt door een zeer zwak KNVB-beleid. Het word nu hoog tijd om paal en perk te stellen t.a.v. de zieke geesten in onze samenleving.
Ajax heeft ook totaal geen fatsoen hebben wel excuses aangeboden aan hun seizoenkaarthouders, maar geen woord naar Feyenoord over het gebeurde laat staan excuses
Dat had wel het minste geweest, maar ze durven ook nog net te doen alsof zij het slachtoffer zijn en wij gematst worden. Walgelijke club.
Geheel mee eens. Geplande actie, in opdracht van…… ze willen uitstel tot ergens in november. Niet te bewijzen, maar is dit stopzetten van de wedstrijd mogelijk in gang gezet door belangrijkere figuren bij Ajax. Anders zou je toch nu, na de beslissing van de knvb niet zo moeilijk doen. Of ben ik nu een doemdenker?
Nee hoor. Alles wijst er op. Mooi dat ze hun zin niet kregen met november. Hopelijk hoeft Volendam ook niet te lang te wachten en kunnen die ook nog smeer uitdelen.
Als het alsnog 0-5 of meer wordt dan ben ik gewoon heel blij hoor. Twee vernederingen in 1 week. Alleen alles minder voelt onrechtvaardig. Ik hoop dat onze spelers dit onrecht als motor gebruiken en dat ajax een gelaten sfeer heeft in het team
Ja inderdaad. Hopelijk wordt morgen de ultieme wraak voor ons
Ik zou zeggen steek die 3 punten maar in je reet en suc6 ermee.. ze wisten dat ze het zouden doen en nu worden wij de dupe ervan.
Knjb tentop
Wel ff niet hypocriet gaan doen dan.We willen nu in meerderheid dat de punten naar Feyenoord gaan, maar dan moet je andersom ook bereid zijn de punten in te leveren als het bij ons mis gaat
Hoezo zou het bij ons nog misgaan met die netten om het veld?
Wat een stelletje misselijkmakende longhonden zijn het toch ook hé.. Hoe hoog is de boete voor het gooien van vuurwerk en verzieken van de wedstrijd? En daarmee ook de competitie?!
Over verdere sancties heb ik ook niks vernomen
Misschien wel te maken met Nigel de Jong als directeur topvoetbal knvb ex Ajax ? Denk dat hij wel degelijk inspraak heeft gehad in deze
Dat is een aparte kwestie. Gaat waarschijnlijk de aanklager mee aan de gang. Dit was zsm het sportieve deel regelen. Terecht, want in regels staat ook uitspelen binnen 72 uur.
Laat ze maar naar de rechter stappen. Verliezen ze daar ook.
Als Volendam dat doet dan weet ik het nog niet zo net.
Er worden wel vaker wedstrijden verzet in het belang van andere wedstrijden. Bijvoorbeeld voor een Europese kwalificatie wedstrijd. Dus ik denk niet dat Volendam een kans maakt.
Gewoon 0 - 3 eindstand en hun 3 punten in mindering
Jammer ik vind dat de KNVB een voorbeeld moet stellen 3 punten in mindering anders zullen we in de toekomst meer van deze wedstrijden moeten spelen ziek
Strafpunten staat niet in de regels rondom staken. Kan misschien wel worden geëist door aanklager als straf voor alles wat er zondag is gebeurt met een doelbewuste sabotage van het voetbal.
De wedstrijd had natuurlijk nooit uitgespeeld moeten worden. Ik zie al direct diverse mensen wijzen naar wedstrijden van Groningen en Willem 2, maar de regelgeving faalt, en dus zul je dat ooit moeten doorbreken om tot verandering te komen. Het is een geplande staking om op die manier later verder te kunnen spelen. Wees niet dom en open je ogen.. geef die overwinning en weer door.
De bekerwedstrijd bij ons met dat aansteker incident had ook niet uitgespeeld moeten worden,ook al was dat de actie van een eenling
Je moet de regels aanpassen, anders kan je stoer doen, maar verlies je voor de rechter.
Gestemd op optie 3, maar voor Feyenoord is dit nog een van de minst slechte oplossingen.
Vergeet niet dat Ajax op de hoogte was en is van de vooropgezette plannen. Hieraan meewerken/te weinig voorkomen is niet alleen gênant, maar ook verwijtbaar handelen, en daar moet je mee uitkijken als beurgenoteerde club.
Daar mag de aanklager zich over buigen en een passende straf voor opleggen. Tot de winterstop geen supporters meer in de vakken waaruit de fakkels werden gegooid zou een goed begin zijn.
Het is toch allemaal te bizar voor woorden? We staan na 40 minuten 0-3 voor in die betonbak, wat bizarre euforie met zich mee moet brengen. Ik voel me nu eigenlijk alleen maar benadeeld nu onze overwinning zo van ons is afgepakt. En als kers op de taart krijgen de neusjes een zeer gunstig voorstel (lees: paar daagjes rust en tactisch heropbouwen) en dreigen ze in hoger beroep te gaan omdat ze een kansje ruiken het nog een maand uit te stellen in de hoop dat ze het wat beter op de rit hebben. Het zou prachtig zijn geweest, maar woede overheerst.
Laat ze maar in beroep gaan. Totaal kansloos.
Sowieso punt 3 natuurlijk. De wedstrijd is gewoon verneukt door die hopeloze verliezers. Maar als je dan alle scenario's hoort, is woensdag verder ballen tegen dit zootje ongeregeld nog één van de betere opties. Alleen een regelementaire 0-6 zou idealer zijn. Voetballer op later moment is veel slechter. Dus kan er wel mee leven. Rol ze maar verder op.