jbr-sports-photography-fc-volendam-feyenoord-0-2-19

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Besluit KNVB zorgt voor woede bij Ajax en Volendam: "Dit is pas competitievervalsing!"

Stan

Maandag werd bekend dat het restant van De Klassieker van afgelopen zondag aanstaande woensdag om 14:00 gespeeld wordt. Daardoor zal het inhaalduel tussen Ajax en FC Volendam, dat oorspronkelijk op het programma stond voor woensdag, verplaatst worden naar een moment later in het seizoen. Deze oplossing zorgt zowel in Amsterdam als het Vissersdorp voor veel onbegrip en woede. 

Ajax reageert als volgt op het besluit van de KNVB: "Het competitie- en bekerprogramma wordt nu door de KNVB aangepast voor minimaal vier clubs voor het laten uitspelen van een gestaakt duel. Niet alleen de clubs maar ook de supporters zijn hier de dupe van. Daarom overwegen wij juridische stappen."

Daarnaast laat Volendam-directeur Jan Smit op Instagram het volgende weten: "De KNVB heeft zojuist besloten dat de wedstrijd Ajax - Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld. Dat betekent dat de geplande wedstrijd Ajax - Volendam woensdagavond komt te vervallen. Zonder overleg! Dat is pas competitievervalsing!"

De bekende zanger herhaalt daarnaast dat ook Ajax het niet eens is met het besluit van de voetbalbond: "Zowel Ajax als Volendam zijn niet akkoord met dit belachelijke besluit!" De Telegraaf voegt daaran toe dat beide clubs gaan overwegen om een kort geding aan te spannen tegen de KNVB.

jan-smit-knvb-1
jan-smit-knvb-2

Delen

Reacties

Ze moeten daar bij Ajax lekker hun mond dichthouden! Dat ze überhaupt nog in de gelegenheid worden gesteld om ook maar een minuut van die wedstrijd uit te spelen, is al een beloning voor slecht gedrag en vreselijk slecht beleid!! “Ze hebben er alles aan gedaan”. Feyenoord en Volendam zijn hier beiden de dupe en worden hier beiden benadeeld en gestraft, daar waar Ajax nog een extra kans krijgt om het restant van de wedstrijd uit te spelen én de wedstrijd tegen Volendam naar een gunstiger moment wordt verplaatst (voor Ajax!). Als de klassieker zondag was uitgespeeld dan hadden ze zeer waarschijnlijk nog een doelpunt of 2 om de oren gehad, ze zijn gered door het staken van de wedstrijd. Feyenoord gaat nu een extra (restant van een) wedstrijd spelen terwijl het al een heel druk speelschema heeft. Ajax moet kei en keihard gestraft worden. Geld heeft het genoeg, dus een geldboete is een lachertje, ze moeten de urgentie tot optreden voelen!!
Sneu voor Volendam. Maar voor Ajax eigen schuld dikke bult. Staan achter en veroorzaken een opgeschorte wedstrijd.... omdat Feyenoord voor staat?? Hoe kinderachtig kun je zijn. Had dan de ballen gehad de zogenaamde fans te weren en de wedstrijd uit te spelen. Ze kunnen niet tegen hun verlies dus proberen ze het op deze manier goed te maken. En een leer eruit dan maar, voortaan deze twee maar zonder publiek laten spelen want het publiek kan zich DUIDELIJK niet als sportieve volwassenen gedragen .... Heel jammer voor de spelers van Ajax en de sport.
Nee hoor, er kan best met publiek worden gespeeld, maar waarom heeft Ajax nooit de aangetoond werkende oplossing van netten overgenomen? Omdat er in Abcoude Noord geen doorgesnoven randdebielen rondlopen in die graftombe? De KNVB had vanaf het moment dat Feyenoord de netten ophing alle clubs moeten verplichten hetzelfde te doen. Uniform beleid. Als er netten hadden gehangen hadden er nu één of meerdere Ajax-supporters in Beverwijk aan de huidtransplantatie gezeten. En dat hadden ze dan van het lichaam van de vuurwerkgooier kunnen 'graften'
Ze moeten dara hun grote muil houden, Ze hebben niks te willen, FC Volendam des te meer.
Even een vraag: Wanneerajakkes niet wil spelen , moet de knvb hen voor het duel van afgelopen zondagl toch als verliezer aanwijzen. Daarnaast voor straf ook 3 punten in mindering brengen wegens obstructie van de regels ën de ongeregeldheden. Neem die consequenties wanneer je lef hebt en je liever tegen die pikbroeken van Volendam wil. spelen. Antwoord: geen daden maar loze woorden en dreigen met de rechter. Had niets anders verwacht van die losers.
Los wat Jan Smit ervan vindt. Hij moet zich gedragen als een voorzitter en niet dit soort teksten met emoji’s op Insta zetten. Onprofessioneel en kinderachtig.
Bovendien moet Jan zijn woede niet alleen op de KNVB richten, dat doen wij wel.
Jan moet vooral beseffen waarom de wedstrijd tegen zijn vroegere lievelingsclub verschoven wordt: omdat de fans van jouw vroegere lievelingsclub de wedstrijd ajaks-Feyenoord gesaboteerd hebben Jan! Zij zijn de hoofdschuldigen, zij alleen. Die fans van die geweldige club waar jij destijds ook fan van was konden niet tegen hun verlies en spraken af om de wedstrijd te laten staken bij 0-2 of 0-3.
Daarom zitten de Volendamsupporters nu met de problemen, daarom moet jouw Volendam nu toezien hoe ajaks steeds beter in vorm komt. Leuk hè?
Maar die gozer is toch ook geen voorzittermateriaal met die inteelt melkmuil van hem. Je moet er als een ten Kloese toch niet aan moeten denken om met zo'n omhooggevallen volkszanger in onderhandeling te moeten? Of met zo'n van Halst met dat constant vragende hoofd, alsof alles hem boven de pet gaat. Wat waarschijnlijk ook zo is.
Ajax en Volendam lekker samen in een kamertje zitten uithuilen…

Ajax heeft sowieso niets te willen en Volendam moet z’n plek kennen als de regels van de KNVB voorschrijven dat een gestaakte duel binnen 72 uur dient uitgespeeld te worden.

De KNVB moet anders heel snel 0-3 als eindstand noteren.
Dan kunnen deze 2 huilebalken lekker gaan voetballen in die sabotage betonbak .
Zoals ze bij NOS podcast ook zeggen. Moment van Feyenoord ontnomen. We waren daar de baas. En als een stel losers besluiten ze dat het bij 3-0 genoeg is. Dat is calimero gedrag x 10
Ajax heeft niets te willen en mogen blij zijn dat de uitslag niet de eind uitslag is.
Hoe dan ook de knvb maakt het van kwaad tot erger in heel Europa zijn ze een lachertje.
Gewoon bij een 2 tegen 0 achterstand voortaan wat op het veld gooien dan kun je bij staking lekker een paar dagen bedenken hoe je de wedstrijd gaat aanpakken met de juiste wissels.
Bedankt knvb dit door jarenlange wanbeleid van jullie
Is toch heel simpel, s'middags om 14.00 spelen wij tegen ajakkes en savonds speelt Volendam tegen ajakkes.
Kunnen die zeikers tussendoor een broodje paling eten .
Eigen schuld , dikke bult.
Feyenoord, Volendam en alle andere clubs moeten wel eisen dat er met ingang van woensdag verplicht netten worden opgehangen rond het veld van de nareNa..
Ook de bestuursleden van die club zijn woensdag niet te vertrouwen zoals we weer gemerkt hebben aan hun houding: zonder een fatsoenlijk “sorry” voor de aangerichte ellende richting Feyenoord. Zeer onsportief allemaal, zonder een greintje gevoel.
Ik denk dat de palingvissers voor een goed prijsje nog wel wat netten willen leveren.
Het gaat nu eerst om de veiligheid van de Feyenoorders en die was gisteren absoluut niet gegarandeerd binnen de poorten van die snelkookpan!
Best jantje shit weet je wat competitie vervalsing is ?
Bewust een wedstrijd saboteren omdat je achter staat tegen je aartsrivaal !
Ga dus bij 020 klagen en niet bij de knvb !
Het zijn hun supporters die dit veroorzaakt hebben !
Woede bij Ajax? Bij die kNker club moeten ze hun smoel houden en meer niet.
Zeg dan gewoon ****** als je het zo fijn vind om er mee te vloeken terwijl kinderen er tegen liggen te vechten.
Ze hadden zich aan kunnen sluiten bij het voorstel van Feyenoord. Maar ja, zelfoverschatting is daar schering en inslag. Het protocol wedstrijd staken en uitspelen wordt nu gewoon gevolgd.

Vooral vervelend voor ons en Volendam, maar die snavels moeten heel erg stil zitten nu ze geschoren worden.
Die motten echt een snavel houden die …… ze zitten overal fout en wij de dupe van dit. Pleurt op want ze willen gewoon over paar maanden als ze wel beetje op de rit zijn knallen tegen ons. Nee knvb binnen 72 uur moet en anders 0-3 hebben ze nog mazzel.
Ajax is als Extinction Rebellion die naar de rechter stapt om het gebruik van een waterkanon te verbieden
Volgens mij meer zoals boeren die met hun tractor het provinciehuis binnenrijden, mensen met de dood bedreigen, snelwegen blokkeren en met fluwelen handschoentjes worden aangepakt.
Zo misplaatst is het niet. Hoezeer ik het eens ben met het idee achter Extinction Rebellion, vind ik wel dat als je elke keer een belangrijke verkeersader ontregelt door het te blokkeren, je het ook moet accepteren dat je een brandspuit op je lichaam gericht krijgt. En dat trotseren.
Ik meen toch gelezen te hebben dat de regel is binnen 72 uur uitspelen. Dat gebeurt nu toch. Dus de regel geldt ook voor Ajax, lijkt me. Dus kunnen procederen wat ze willen, maar als ze niet op komen dagen is het sowieso 0-3 en klaar. Feyenoord zorgen dat ze 14.00 u klaar staan.....niet meer en niet minder
En wie is verantwoordelijk voor deze situatie?
Juist Ajax
En wie wordt het meest bestraft?
Juist Feyenoord.
Typisch Nederlands de dader Ajax heeft meer rechten dan het slachtoffer Feyenoord
Dinsdag middag inhalen tegen feyenoord, en Woensdag inhalen tegen Volendam.
Mag niet ivm met de regels rondom rust
Hadden ze donderdag tegen Volendam kunnen spelen. Was schijnbaar gisterenmiddag al sprake van.
Moet minimaal 2 dagen tussen zitten...
Scenario dinsdag - donderdag bedoelde ik.
Slot wil niet op dinsdag dan heeft Trauner onvoldoende rust gehad.
Van die wedstrijd van zondag zal hij niet moe zijn.

Eerst al korte pauze na de 0-2, extra rust na 37 minuten, dan weer kwartiertje spelen, de echte pauze, en dan nog 10 minuten tot de definitieve staking.
Van een 90 minuten wedstrijd moet trauner 2 a 3 dagen herstellen. De spieren warmen op, zijn hoogste temperatuur, koelen af, hoogste temperatuur, koelen af, hoogste temperatuur en koelen weer af. Dat ik best zwaar en zou snel voor blessures kunnen zorgen
Ajax is de laatste die iets mag zeggen! Het zijn HUN supporters die de boel verstierden. ZIJ hebben de zaakjes niet op orde. En ZIJ wilden niet verder spelen.
De irritatie van FC Volendam is overigens wel begrijpelijk en terecht.
Heeft Jan alleen maar bijziende lezers op z'n kanaal?
De gemiddelde Volendammer is door inteelt op aarde gezet. En dan zou slecht zicht zomaar een van die symptomen kunnen zijn. Net zoals een dubbele rij tanden of slechte muzieksmaak...
Ik snap volendam helemaal, als Ajax niet akkoord gaat geef ons dan die 0-3 overwinning
Lekker dan, ik kan me de reactie van Volendam goed voorstellen. Ajax komt er mee weg, spelen een wedstrijd die zo goed als verloren is en krijgen tijd zich enigszins te herpakken. En waar halen ze de arrogantie vandaan om te klagen. De enige die winst haalt uit deze situatie zijn de Ajax supporters die krijgen wat ze wilden. Staken, uitspelen van een lost game en uitstel van de volgende martelgang.
Ik snap de raectie van Volendam helemaal niet, want Jantje Smit schrijft dat hij met Ajax optrekt om naar de rechter te stappen. Hij valt Ajax dus met zijn retoriek en zinsopbouw gewoon bij. Teveel kwikhoudende vis naar binnen gesnaveld die jongen. Of een lijntje teveel, want daar houden ze ook van in dat vissersdorp.
Jammer dan hadden ze zich zondag maar moeten gedragen!
Ik snap J. smit wel. Ze hadden tegen deze 👃👃 misschien wel punten kunnen pakken. Als het niet lukt binnen 72 uur dan de reglementaire 0-3. Iedereen tevreden.
Zou ook wel raar zijn als dit niet in overleg met Volendam is gedaan. Ajax moet niet zo verontwaardigd doen. Gewoon meewerken. Dit is jullie schuld.
Ajax gaat toch niet naar de rechter. Het eerste wat die doet is kijken of ze er echt alles aan gedaan hebben om eea te voorkomen gezien de situatie waarin ajax verkeerd. En dat hebben ze dus niet. Ze hebben bv nagelaten om netten op te hangen....
PUNTEN AFTREK, ANDERS HELPT NIET!!
Tjongejonge wat maakt die... KNVB het zich ontzettend moeilijk! Niet te geloven....!!
En de supporters staan steeds feller tegenover elkaar. Het wordt er niet beter op. Daar had de knjb wat aan kunnen doen.
Dan moet dat wel als mogelijke straf bij staking in het KNVB-reglement staan en dat is niet zo.
Dat het reglement nergens op slaat is een hele andere discussie natuurlijk.
Dus zsm het reglement aanpassen, en daar zal wel weer een jaar of wat voor nodig zijn, kunnen we eea in het seizoen 30/31 toepassen.
De KNVB volgt gewoon de regels die zij zelf hebben opgesteld voor gestaakte wedstrijden. Het zou heel raar zijn als ze daar vanaf zouden wijken; daarmee zouden ze gelijk hun onvermogen mee hebben aangegeven.
Maar dat er zo weinig is ondernomen vanuit de KNVB om pro-actief dergelijke situaties te voorkomen is wel heel erg naïef. Dat ze onvoldoende hebben kunnen inschatten wat er mogelijk had kunnen gebeuren en is gebeurt mogen ze zich zeker aanrekenen. Ajax- en KNVB-troetelbeest Michael van Praag zal wel met zijn NL Sportraad naar voren worden geschoven om eens goed na te denken over hoe dit maatschappelijk probleem moet worden opgelost.
Dus: zsm de regels aanpassen.......!!!!
Dat zeker, en dan niet op de manier zoals ze dat nu hebben gedaan, maar alle vervolgscenario's tegen het licht houden om te voorkomen dat één van de partijen een voordeeltje kunnen slaan uit de ontstane situatie. Moeten ze ineens gaan nadenken in Zeist, hmmm...
Ik begrijp Volendam wel, die hadden woensdag een goeie kans gemaakt. En Ajax begrijp ik ook wel. Die gokken dat ze in vorm raken en wij juist niet. Het is angst, niets anders dan angst. Ajax is een grote club, maar nu effe niet.
Ik begrijp Volendam niet. Die lagen ook niet dwars toen de wedstrijd eruit werd gehaald vanwege de Europese verplichtingen van ajax. En nu lopen ze te zeiken....
Volendam heeft zich hierop voorbereid en getraind. Snap hun zeker wel! Wat zou jij ervan vinden als De Klassieker opeens 2 dagen van tevoren wordt afgelast terwijl Ajax is vreselijke vorm is en je hard punten nodig hebt?
Maar Jantje Smit distantieert zich heel duidelijk niet van Ajax. Hij loopt gelijk op met ze. Dat snap ik niet.
Heeft Derksen al iets geroepen over de houding van Ajax, of is hij oververdovend stil?
Zijn er überhaupt al openlijk excuses gemaakt naar Feyenoord toe vanuit die droeftoeters?
Ajax moet gewoon stil in een hoekje gaan zitten en zich diep schamen.
Heel diep schamen en verder je bek houden daar in Amsterdam
De knvb heeft het zichzelf erg lastig gemaakt. Na Groningen-ajax vorig jaar en willemII - NAC dit jaar, was toch wel duidelijk dat de regels op deze manier niet werken en toch deden ze er niets aan.

Nu doen ze in principe het juiste door de wedstrijd binnen 72u uit te laten spelen.
Alleen benadelen ze hierdoor weer genoeg andere partijen.

Hierin lijkt alleen geen rekening gehouden te worden met het feit dat staking van de wedstrijd een vooropgezet plan was en dit hadden ze hard moeten veroordelen. Wedstrijd als gespeeld beschouwen, dikke boete, f-side leeg en verplichte netten langs het veld. Daarbij de regelementen herzien om dit in de toekomst te voorkomen.
ze moeten idd niet alleen de wedstrijd uitspelen maar harde maatregelen treffen tegen dat vak waaruit gegooid werd,bij ons was het een aansteker waardoor er nog steeds een vak leeg is voor die kutclub zou minstens hetzelfde moeten
Inderdaad, het bewijs ligt er dat het voorpgezet was van uit Ajax' harde kern. En dus moet Ajax daar afstand van nemen, zijn excuses aanbieden aan Feyenoord voor het (aan)getoonde gedrag van hun supporters en diep door het stof gaan. Maar dat past niet binnen de arrogante houding die zich als een gezwel in het diepste weefsel van die club heeft genesteld. En de KNVB is gewoon heel slap dat ze deze feiten niet gebruiken om een hard statement te maken tegen dit gedrag dat duidelijk getolereerd wordt door Ajax.
Die arrogante kutclub uit 020 mag alleen maar blij zijn dat nadat ze geen maatregelen hebben genomen het überhaupt nog uitgespeeld word,maar gewoon 2 doelpunten erbij ik bedoel 0-5 is goed genoeg toch
die maatregelen komen zeker toch nog?
zowel Ajax(waar halen ze het lef vandaan)als Volendam(die zwaar benadeelt wordt)willen een kort geding aanspannen,dan is er voor de KNVB maar één conclusie de wedstrijd Ajax-Feyenoord als gespeeld erkennen
Jan Shit kan beter bij zijn oma gaan uit-janken... eredivisie onwaardig clubje Volendam... echt de verloedering compleet met JAN Shit... competitie vervalsing mijn reet....😡
Onzin natuurlijk, Ajax heeft hier nul recht van spreken, maar Volendam toch echt wel, twee keer uitstel van hun wedstrijd vanwege Ajax. En terecht ook zij treffen Ajax liever nu in deze fase dan pas ergens in november.
Competitievervalsing is het zeker als ze Volendam verplaatsen. Enige juiste oplossing is een reglementaire 0-3 eindstand.
Ongelooflijk! Wat een arrogantie van Ajax ook. Zij hebben wel als laatste iets te willen en zeker iets te eisen. Zeker als je ziet dat de F-side deze hele situatie gewoon van A tot Z hebben gepland en uitgerold. Die halve zolen zijn beter georganiseerd dan wat er bij hun club op het veld rondloopt. Ze hebben zelfs nog het geluk dat ze nu Bergwijn op kunnen stellen, in hoeverre dat dan ook een toegevoegde waarde zal zijn.

Volendam is natuurlijk ook niet blij, want die zien kansen tegen dit Ajax. En die volkszangert dan in zijn berichtjes zogenaamd het met Ajax eens zijn. Ook heel smaakvol vormgegeven berichten.

Ik hoop echt dat Slot heel erg getergd is en dat op een goede manier over weet te brengen op de spelers, zodat ze in het resterende halfuur die gasten helemaal aan bonken spelen en er nog minimaal 2 bijprikken.

De KNVB moet er voor zorgen dat er geen Ajacied te zien is op de route van Feyenoord naar die graftombe. Als je ziet waar de F-side toe in staat is is een beetje intimidatie zeker te verwachten.
Bergwijn mag niet meedoen. Alleen spelers die zondag in de wedstrijdselectie zaten mogen meedoen. Ook mogen ze nog maar 1 x wisselen.
Niet dat Bergwijn het tij zou kunnen keren. Het is al heel wat als hij weet op welke helft hij moet spelen.
Maar goed, onze jongens moeten ze nu maar naar de slachtbank afvoeren. Dat hele bestuur nog dieper de shit in duwen. En ik wil die Berghuis zien huilen, want wat een verschrikkelijke gozer is dat zeg! Heb ik in de jaren dat hij voor Feyenoord speelde teveel een rood-witte bril opgehad, of is hij bij Ajax een stuk irritanter geworden?
In Turkije hebben ze een gezegde: Als je met een blinde slaapt wordt je scheel wakker. Dat zou natuurlijk ook aan de hand kunnen zijn met hem.
Bergwijn mag niet meedoen, moeten zelfde spelers en reserves zijn.
Dan twee opties. Of verder werken aan doelsaldo en er nog 3 of 4 bij schieten. Of allebei de teams spelen de bal 35 minuten rond op eigen helft en schieten de bal om de 5 minuten naar de andere helft.
Dat gaat Ajax natuurlijk nooit doen; die willen laten zien dat er verbetering in het team zit. Hopelijk tevergeefs. En stel dat ze dat toch zouden willen, dan moet Feyenoord daar nooit aan meewerken na de statements van hun bestuur. Gewoon nog drie doelpunten erbij van onze kant.
Die Ajacieden zijn echt niet goed hoor. Welke lamlul van Ajax brengt zo’n statement naar buiten?

Het is toch wel dit voorstel of niet meer uitspelen lijkt me…
Dat Volendam er wat van vindt is meer dan terecht.
Iedereen buiten de neuzen worden benadeeld!Maar dat die club dan ook nog schaamteloos in beroep durft te gaan en daardoor uiteindelijk die idioten,die die fakkels moedwillig gooien en hun eigen stadion slopen nog belonen ook?
En dan ook nog geen straf via de KNVB?

Toon ook als club ook een je verantwoordelijkheid en hou dat vak gewoon een aantal wedstrijden leeg.
Maar die arrogante bloedzuigers daar geven altijd iedereen de schuld en komen overal mee weg
Van Volendam begrijp ik het wel dat die er niet blij mee zijn maar de neusjes moeten gewoon wijselijk hun mond houden
Fokking asociaal gedrag van die Ajax directie.
Zwaar overtrokken reactie van die zingende paling! Ruim 48 uur van te voren zijn ze op de hoogte, ben slecht weer worden wedstrijden ook afgelast/verplaatst.

Kunnen wel onze jongens 2 x in een week binnenhalen uit Amsterdam
Het zal me niks verbazen dat wij alsnog het kind van de rekening worden en het naar 1 November verplaatst wordt
wat absoluut een schande zou zijn!
Dat gaat helemaal NOOIT gebeuren.
Maar echt hoe durft ajax dan nog te beweren dat de supporters er dan de dupe van zijn. Door die supporters zitten ze nu in deze situatie. Die club is zo klein zo zo klein
Gewoon omzetten naar een 0-10 overwinning voor ons....staat ook beter.
Ajax heeft niks te willen. Met woensdag uitspelen hebben ze al mazzel
Nog praatjes ook? Zie verder niks van een straf ofzo. Feyenoord verdient de overwinning en klaar. Die asocialen krijgen ook nog hun zin op deze manier.
Haha wat een rotzooi. Er is maar 1 juiste beslissing en dat is de wedstrijd omzetten naar een 0-3 overwinning voor Feyenoord
Smerige club dat Ajax. Ze laten echt hun ware aard zien. Die hoopte natuurlijk over een paar maanden Feyenoord weer te treffen als ze in een rustiger vaarwater zitten en in vorm zijn. Jankvolk. De enige recht heeft om te klagen, is toch echt Feyenoord.