Bevestigd
Arena gestaakt

Nieuws

KNVB besluit: restant Klassieker wordt woensdagmiddag gespeeld

Stan

De KNVB heeft besloten dat het restant van de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord van afgelopen zondag, aankomende woensdag zal worden ingehaald. Dat maakt de Eredivisie maandagmiddag bekend. Het duel, dat zonder publiek zal worden gespeeld, vangt om 14:00 aan.

De wedstrijd zal woensdag hervat worden rond de 55e minuut bij een 0-3 stand voor Feyenoord. Het gevolg van deze beslissing is dat het inhaalduel dat de Amsterdammers op woensdag zouden spelen met FC Volendam verplaatst wordt naar later dit seizoen. 

Voor beide partijen is dit niet de oplossing waar op gehoopt werd: waar Feyenoord het duel uberhaupt niet meer uit wilde spelen, had Ajax ingezet om het restant pas in november af te werken. 

UPDATE: Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad laat weten dat het besluit van de KNVB onvoorwaardelijk is. Dat houdt in dat de wedstrijd hoe dan ook woensdag gespeeld gaat worden. Ajax heeft dan ook twee opties: de wedstrijd niet spelen, of een kort geding aanspannen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ik krijg dat pessimisme maar niet uit m’n maag voor woensdag. Ik denk toch telkens weer ‘die bal zal er straks meteen in gaan voor 1-3, daar gaan we weer het zal toch niet’
Is het zelfde gezeik als paar jaar geleden dat de bekerwedstrijd ook 2 keer moest vanwege dat ze bij 020 zich gedupeerd voelde de wedstrijd niet te kunnen zien.
Maar Feyenoord nu ook akkoord dan met woensdagmiddag of gaan ze nog in beroep?
He, ze hebben het licht gezien. Ze leggen er zich bij neer. Knap hoor.
Voor de meeste mensen die werken een rottijd om te laten aftrappen. Ik heb een gelukje. Moet om half vier beginnen op woensdag. Ik zeg er gelijk ff bij dat ik part noch deel heb in de besluitvorming. 😅
Ik zet gewoon mn mobiel aan op mn werk jammer voor de rest dan ff 😂
Moet wel, anders kan ik absoluut niet functioneren.
Wedstrijd van Volendam dezelfde week spelen zonder Ajax publiek, Volendam mag kiezen wanneer.Of we geven ze gewoon 3 punten
Net zo scherp starten als zondag, dan verdwijnen we met een 0-4 of 0-5 overwinning uit die grafbak
Ze hebben niks te willen, ze mogen blij zijn nog uitgespeeld gaat worden.
Nu nog zien of hun ook netten krijgen en een fikse boete????
Wel echt fijn dat er rekening wordt gehouden met mensen die gewoon moeten werken. Top hoor
Ff een lange schijt aanval en je kan gewoon kijken
Natuurlijk, hebben ze, politie mensen hoeven niet massaal een weekend dag in te leveren en ze hopen dat zelfs onder alle relschoppers de meesten gewoon moeten werken en dus niets vervelends komen doen😜
Ik kan gerust zeggen dat ik mazzel heb. Ik moet woensdag om half vier beginnen. Ik heb overigens part noch deel in de besluitvorming. 😅
Tip : Eerst even de wedstrijd uitspelen woensdag Dan nog even een oefenpotje tegen de neusjes voor onze Ueda en anderen .De neusjes hebben immers spelers genoeg en moeten nog veel oefenen..Hoeft niet op de tv , mag wel
Prima! Stel je groot op en prik er nog een paar bij om de vernedering NOG groter te maken. Zie het als een kans zou ik zeggen.
Wat een waardeloos besluit van de KNVB. Hierdoor beloon je die neuzen dat je wat op het veld gooit. Daarnaast moet de regel er komen dat de wedstrijd altijd wordt uitgespeeld met/zonder publiek op dezelfde dag.
Kan niet, wil de politie niet, teveel kans op rellen . Gewoon stoppen en de club waarvan de supporters zich misdragen hebben de wedstrijd laten verliezen, bij rellen tussen twee supporters groepen gelijk spel en allebij een punt in mindering zodat ze effectief gezien allebei verloren hebben. Na staken onderzoek doen naar de daders en blijken deze mensen toch supporters van de tegenstander die hun opponent wilden naaien breng je nog drie punten in mindering bij de club van de dader
De enige juiste oplossing, er van uit gaande dat de knvb wilt dat wedstrijd wordt uitgespeeld is ajax - feyenoord hervatten op dinsdagavond... woensdag ajax - volendam door laten gaan. Bekijken ze in Amsterdam maar wie ze opstellen woensdag..
Mensen, ik heb in geen tijden zo genoten! Zit ik ver van Nederland (Azoren), zie op de laptop 3 fabelachtige doelpunten van mijn kluppie en krijg daar overheen 2x24 uur de mooiste kraker van mijn aartsvijand, dat arrogante zooitje uit die stinkende grachten te zien.
Het had slechter uit kunnen pakken als we in november hadden moeten spelen. Beste was gewoon directe winst 0-3 en klaar. Maar goed dat is nooit gebeurd naar mijn weten. De wedstrijden zijn altijd gewoon uitgespeeld. Hopelijk komt daar in de toekomst verandering in, zeker wanneer supporters zo de competitie gewoon kunnen manipuleren. Het voelt ook weer als een nieuwe wedstrijd. Als we die vanaf minuut 55 ook gewoon winnen, de 0-3 buiten beschouwing gelaten voelt dat ook een beetje als drie x op een rij winnen in Adam waar we de laatste 20 jaar tot voor deze pot maar 2 x hebben gewonnen. Dan kan je ze een extra dreun na geven!
Hunnie saboteert de wedstrijd om totale vernedering te voorkomen, hunnie doet huilie omdat ze de wedstrijd af willen maken, dan krijgt hunnie hun zin en dan is het nog harder huilie omdat het niet op hunnies gekozen datum is. Jaja goed verhaal. Hunnie moet even stil en af. Woensdag 0-7, tot ze jankend voor de buis zitten.
Ik zit hier de reacties te lezen, maar hebben wij niet wat boter op ons hoofd gezien ons (recente) verleden? Die netten hangen er toch ook niet zonder reden!
Is zo. Maar we hebben iets GEDAAN. Dat is in arrogant mokum niet gebeurd.
Verleden jaar beker thuis was er ook een incident, waarvan onze ploeg en supporters dusdanig van slag waren, dat de wedstrijd weggeven werd. Toen probeerde Ajax die situatie maximaal uit te buiten. Nu gebeurt een incident andersom, maar in plaats van schaamte en nederigheid, proberen ze ook dit keer er voordeel uit te halen.
Verschil is dat dit een bewuste sabotage actie was . Ze wilden de wedstrijd laten staken. Nog erger als een stel idioten die de boel verstieren uit frustratie
Beide clubs hebben bij ons aangegeven dat ze de wedstrijd willen uitspelen. Daar hebben we invulling aan gegeven", zegt Bluyssen tegen ESPN...
Grootste gelul weer van de knvb want wij wilden helemaal niet uitspelen..
Volgens VZ wilde Ajax dat ook niet. Wat een gelul weer vanuit Zeist.
Beetje triest dat 020 nog in beroep wil gaan ook. Arrogantie ten top. Het zou ze sieren iedere beslissing van de knvb te accepteren...
Ohja, en even vergeten:

Mocht het toch zo zijn dat het doorgaat, dan hoop ik maar dat het niet 0-3 blijft, maar dat het 0-7 wordt! En natuurlijk de reiskosten verhalen op die neuzenclub, om er voor ene half uur weer naartoe te moeten. Maar nogmaals, Feyenoord zou dit moeten weigeren. Stel als het opeens 3-3 of 4-3 wordt, dan kan je niet meer terug om verhaal te halen. Er zal nooit wat veranderen van wat de KNJB besloten heeft.

Ook FC Volendam zou de inhaalwedstrijd op een nog later tijdstip moeten weigeren te spelen. Tijd om als clubs ene statement te maken. Daarom ook die 3 punten aftrek en FC Volendam reglementair laten winnen en 3 punten geven. Punt!

Feyenoord, WEIEGER DIT BESLUIT!
Let's go guys! Afmaken die wedstrijd, minstens 2 goals erbij! De beste revanche voor de (poging tot) competitievervalsing is door te winnen met de verdiende 0-6 (minstens). Ga ervan uit dat Slot dit ook aan de jongens meegeeft.
Nu wordt Ajakkes nog beloond ook. En hun wangedrag ook. Vooral de supporters worden beloond op deze manier. Terroristisch gedrag belonen, en goedwillendheid kan de ******* krijgen. Maar zo gaat dat in deze verrekte klere wereld; Alles wat krom is recht lullen. Ik ben teleurgesteld en boos! Ik kan me bijna niet voorstellen dat er iemand bozer is als ik. Vooral op de KNJB. Ja, dat vind ik, want die vieze matennaaiers sekte in Zeist die daarover gaat houden altijd de hand boven het hoofd van die vieze jankmuilen dara in Jammerdam. Want die moeten hun zin krijgen, omdat ze daar de grootste bek hebben.

Ik ben niet gauw boos, maar dit slaat alles. Dit is de reinste competitievervalsing opdat die stinkneuzen woensdag zouden aantreden tegen FC Volendam. Zeer terecht dat FC Volendam een kort geding willen aanspannen, maar die kneuzen uit die betonbak hebben TOTAAL geen recht van spreken! FC Volendam en Feyenoord worden genaaid, terwijl ajakkes niets te zeiken heeft. En zeker niets te willen, aangezien ZIJ degenen zijn die NIETS, maar dan ook werkelijk helemaal NIETS (ook al beweren ze daar van wel) hebben gedaan om dit soort terrorisme te voorkomen: Geen netten, geen vak F laten ontruimen, HELEMAAL NIETS!

Als er IEMAND recht van spreken heeft, dan zijn het Feyenoord en FC Volendam wel. ZIJ zijn de benadeelden! Ik kan me niet voorstellen dat Feyenoord hiermee akkoord gaat! Feyenoord zou het uitspelen van deze "wedstrijd" moeten weigeren! Dit mogen we niet toelaten. En FC Volendam zou moeten aantreden woensdag tegen die jankerds uit Jammerdam. Dan zou ik nog wel eens willen zien hoe Volendam voor de dag komt tegen deze zielige club. En dan vind men het gek dat clubs over heel Nederland een hekel heeft aan ze: Hierom dus. Mede dankzij de KNJB.

Maar wij hebben natuurlijk niks te zeggen. We mogen zeggen en wensen wat wij willen, maar de beslissing ligt zoals altijd weer in Zeist.

Ajakkes zou zwaar bestraft moeten worden. Geen supporters meer de komende 5 wedstrijden, een behoorlijke boete voor het gooien van vuurwerk op het veld en vernieling verhalen op die nepsupporters. verder 3 punten in mindering op de ranglijst en de F side wedstrijden bezoeken verbieden tijdens risicowedstrijden. Sowieso overal netten rond het veld en een levenslang stadionverbod voor de daders van het vuurwerk gooien.
Het ligt me zwaar op het hart inderdaad. Ik kan zó ontzettend slecht tegen onrecht.
Je hebt het goed verwoord hoor. Veel mensen zijn het met je eens denk ik.
Ze.moeten de regels heel snel aanpassen want dit gaat zo niet natuurlijk. Laat ze eens een voorbeeld nemen aan de Engelsen..
Goed zo, maak van je hart geen moordkuil. Ik blijf erbij dat in een situatie zoals gisteren bij een 2e onderbreking het hele stadion ontruimen en dan de wedstrijd uitspelen. Dat is het meest eerlijk vanuit sportief oogpunt, wel rot voor de goedwillende supporters. En met maatregelen en straffen bij herhaling die op VOORHAND al bekend zijn. Nu wordt er om de hete brij heengedraaid
Doe niet zo dom door KNJB te schrijven. Net zo zielig als gepraat over neuzen. We zijn het antisemitisme toch onderhand wel voorbij? Of ben je vergeten wat dat denken veroorzaakt heeft aan alleen al 6 miljoen doden in WO2?
Precies. Dat domme gepraat over neuzen en vanuit Ajax over kakkerlakken schept het giftige sfeertje waar dit soort acties uit voortkomen. De tegenstander is daardoor niet gewoon een rivaal, maar wordt ontmenselijkt. In dit geval op een antisemitische manier. Ajacieden zijn gewoon mensen zoals jij en ik, alleen met een wansmaak wat betreft hun voetbalvoorkeur.
Het zal allemaal wel. Joden hebben an sich niets met oorlog te maken, want ze bestonden al vóór de oorlog, echter wel naar dat daar de meeste joden woonden. Ik doel daarmee niet op oorlog gerelateerde context, zoals jullie doen.

De associatie die jullie daarmee mij in de schoenen schuift komt juist uit jullie mond.
Net zo zielig als hoe jij soms reageert hier?
Plankgas erover heen woensdag, in het kader de puntjes op de I zetten!
Jammer dat er nu geen reactie van DtK is te vinden...
iemand nog gehoord of de supporters uit het desbetreffende vak ook gestraft worden ik bedoel bij ons mag een vak ook niet bij een aantal wedstrijden zijn dus dit moet ook minimaal daar gebeuren toch
Zoiets zou tijdens een internationale wedstrijd gebeuren. Denk dat de straffen je om de oren vliegen.
Die komen er mee weg daar hoor je niks over belachelijk
Ze zijn bang voor hun eigen aanhang schijnt. Zit daar vol met onderwereldgespuis die bij een beetje weerstand families gaan bedreigen. Maar het zou inderdaad van de gekke zijn als er geen sancties volgen tegen die stoere jongens.
Gewoon om 10 uur in de ochtend spelen, 30 min
Daarna gewoon in de avond tegen Volendam

90 min plus 30 min is gewoon een wedstrijd met verlenging. Kunnen ze best. Plus je kan gewoon 11 andere namen opstellen tegen Volendam.
Volendam is ook niet zo ver van Amsterdam. Kunnen ze op de fiets naartoe.
Maakt toch geen reet uit wie ze opstellen.
Bingo! Het beste voorstel tot nu toe. Hoeft luie Brobby niet eens te trainen voor die avond. En dan allemaal op de fiets . Behalve Brobby. Die moe en mag op de e-bike
Zelfde opstelling, inclusief de reservebank of mogen ze dat veranderen?
Nee zelfde, je moet het wedstrijdformulier van zondag aanhouden.
En als nu iemand van z’n fiets valt morgen?
Dus Ajax wordt niet gestraft? En ze geven Ajax en iedereen een vrijbrief voor competitie vervalsing. En het verzieken van voetbal? Dan is het te hopen dat Feyenoord er alsnog 0-6 van maakt. Dan is de vernedering nog groter met alle hulp van de KNVB en fris aan de start. Daarom is Feyenoord de ware kampioen!
Straffen gebeurt door een andere afdeling. Hier gaat de aanklager Knvb mee aan de slag. Dat komt echt nog wel.
Dus gewoon vuurwerk over die netten als we achter staan.
Gewoon die rommel niet meenemen wat denk je daar van. Altijd gezeik met die dingen
Wij vinden er met zijn allen van alles van. De enige die van belang zijn zijn onze helden.. Die mopperen niet ,die doen gewoon wat ze te doen staat. Ophouden dus met het gezeik .De helden lossen het op. Woensdag afspraak ( vooralsnog )
Gimenez moet gwn ff scoren, officieel zijn eerste hattrick voor Feyenoord tegen 020!!! Hoe lekker zou dat zijn
Dat Volendam bezwaar heeft is nog tot daar aan toe, maar de reactie van Ajax is beneden alle peil: onbeschaamde paupers.
020 en volendam hebben geen inspraak wat de KNVB beslist als het niet doorgaat moet ons clupie gewoon 3 punten eisen of door het hoger gerechtshof uitlaten zoeken dat dat *** 020 uit de competitie gehaald moet worden ze denken daar dat ze arrogant mogen blijven.
En die snotneuzen die dit veroorzaakt hebben die miljoenen laten betalen.
Waarom begint Volendam nu te janken? Toen die wedstrijd er 3 weken geleden werd uitgehaald hoorde je ze toch ook niet....
Dat was ook conform afspraak. Clubs krijgen namelijk 5% van de Europese inkomsten van NLse deelnemers en daar staat tegenover dat deelnemers aan Europese wedstrijden een keer uitstel mogen aanvragen van een wedstrijd om optimaal voorbereid te zijn voor een Europese wedstrijd.
Stel je speelt nu 3-3. Dan ben je gewoon gigantisch hard genaaid punt uit. Dit is verschrikkelijk gewoon
Dat klopt dan hebben we uit een punt XD
Wanneer komt feyenoord met een statement weet iemand hier wat van?
Geloof hier niks van. Gewoon voorbedacht door de KNVB en Ajax. Ajax die het hier zogenaamd niet mee eens is, maar toch moet doen wat de o zo neutrale KNVB zegt zodat het lijkt alsof Feyenoord niet de enige is die 'benadeeld' is, en zo het idee schetsen dat het een soort compromis is.
Dit is gewoon conform reglementen. Binnen 72 uur uitspelen. Ajax krijgt nu extra kosten want moet vanalles afzeggen rondom de wedstrijd die wel met publiek zou worden gespeeld tegen Volendam. Dat is het enige waar ze boos over kunnen zijn.
Wat een gezeik weer. Ze willen daar niet. Nou, volgens mij hebben ze helemaal niets te willen. En Volendam al helemaal niet. Heeft in de eredivisie helemaal niets te zoeken. Ik hoop maar dat onze club niet toegeeft. L
Ze hadden gewoon morgen moeten spelen.en dan de dag erna tegen Volendam.

Lekker belangrijk dat ze dan geen rust hebben.Dat hebben ze aan die mafkezen te danken van hunzelf.
Had liever een reglementaire 0-3 gehad maar voor het uitspelen van de wedstrijd is het beter dit komende woensdag te doen dan in november.
Jammer, laf van de knvb. Hoe wordt 020 dan gestraft? Ook netten? Puntenaftrek?
De KNVB gaat zelf niet over straffen. Ze kunnen alleen de regels toepassen. En dat doen se.
Komt er nog een strafzaak? Club is verantwoordelijk voor veiligheid in het stadion?
Ze hebben blijkbaar 2 opties. Niet spelen of naar de rechter. Het besluit is onvoorwaardelijk.
Stappen ze naar de rechter en heb je alsnog dat de pot niet doorgaat en ze dus hun zin hebben
Ja en dan valt dus één optie weg en dat is die pot later uitspelen. Oftewel dan wint Feyenoord.
Dat zou top zijn. Ben echter bang dat 020 naar de rechter stapt met volendam en dat ze gelijk krijgen de wedstrijd dan alsnog in november moet
wedstrijd uitspelen binnen 72 uur, anders reglementair 0-3.
Het besluit blijft van de knvb blijft staan. Ondanks dat de knvb het er net deze regels ook een zooitje van heeft gemaakt staat nog steeds omschreven dat een wedstrijd bij voorkeur binnen 72 uur moeten worden afgewerkt.
Allemaal leuk en aardig, maar wat als het ineens 3-3 of nog gekker 4-3 wordt. Zondag hadden ze geen schijn van kans meer gehad, nu kan een balletje ineens weer gek gaan rollen. En dan worden de "fans" nog beloond ook.
Die maken er geen 3 of 4 in een half uurtje en Feyenoord zal zeker scoren als ze dat proberen. Die onzekerheid is er woensdag echt niet uit bij die gasten.
Schaamteloos 020. Echt met geen pen te beschrijven. Alsnog punten in mindering.
Ik had niets anders verwacht van die club. Wat een lef daar om nog eisen te stellen.
Hebben de "supporters" toch lekker voor elkaar gekregen?
Hoe dom kan je zijn KNVB?!!!!!
Godskoleruh, daar hoef je toch niet voor gestudeerd te hebben om te zien dat dit de bedoeling was van die schijt ers?!
Dit is echt ongelofelijk, maar ja, zo zal het nooit anders worden natuurlijk.
Knvb kan niet anders dan de reglementen volgen. En die schrijven voor dat er binnen 72 uur moet worden uitgespeeld
Dus: zsm de regels aanpassen....!!!!!
Gewoon het reglement wijzigen. De stand bij het staken van de wedstrijd is tevens de eindstand en wedstrijd wordt niet uitgespeeld. Wordt een wedstrijd gestaakt wegens wanordelijkheden van de supporters dan krijgt die club tevens drie punten in mindering. Door deze maatregel gaan de “supporters “ hopelijk beter gedragen, want men zou toch niet willen dat je cluppie door deze maatregel geen kampioen wordt of in het ergste geval degradeert.
Nee, lijkt.mij juist heel dom. Dus als wij voor staan met 2-0 lekker fakkels op t veld gooien en je wint met 2-0. Gewoon niet staken is de remedie. Laat ze die gasten van de tribune halen en een levenlang syadionverbod geven plus boete van 10.000 euro plus meldplicht voor de komende vijf jaar. Hele vak leeg voor de komende vijf wedstrijden. Heel makkelijk.
Je moet juist niet staken. Daar zit de crux
Woensdag lopen we te balen, dat het maar een half uurtje was ;-)
  • 1
  • 2