feyenoord-o19-celtic-fc-o19-3-0-jim-breeman-sports-photography-105

Jeugd

Overzicht Academy: Onder 18 met ruime cijfers voorbij FC Utrecht

Feyenoord Onder 18 behaalde afgelopen weekend voor de eerste keer dit seizoen de volle winst. Op Varkenoord werd FC Utrecht met 5-1 verslagen. Ook Onder 16, Onder 15, Onder 14 en Onder 13 kwamen wederom goed voor de dag en konden allemaal drie punten aan hun totaal bijschrijven. De verslagen lees je hieronder.

Onder 21 deelt punten met Go Ahead Eagles
Feyenoord Onder 21 heeft gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. Op Varkenoord kwam de ploeg van trainer Melvin Boel in eerste instantie nog op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar het duel eindigde uiteindelijk in 2-2. Milan Hokke, die tevens na 57 minuten zijn tweede gele kaart ontving en dus met rood van het veld af moest, en Fabiano Rust waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Feyenoord Onder 21 – Go Ahead Eagles Onder 21 2-2 (1-0)
Scoreverloop:
35’ 1-0 Hokke
66’ 2-0 Rust
74’ 2-1 Steinfelder
75’ 2-2 Weijenberg

Opstelling Feyenoord Onder 21
Berger, Arnaud, Valk, Hokke, Candelaria (46’ De Blok), Zaal, Pušić (78’ Essanoussi), Groen (60’ Elmensdorp), Van der Heijden, Rust (78’ Fuaad), Van der Sluijs (73’ Breinburg).

Ruime winstpartij voor Onder 18
De eerste competitiezege voor Feyenoord is een feit. Na twee eerdere gelijkspelen tegen PSV en Sparta Rotterdam werd FC Utrecht op Varkenoord met liefst 5-1 verslagen. In de eerste helft stond er al een riante 2-0 voorsprong op het scorebord en kon de formatie van trainers Robin van Persie en Brian Pinas na de hervatting zelfs uitlopen naar een 5-0 stand. In de laatste minuut maakten de bezoekers nog de eretreffer.

Feyenoord Onder 18 – FC Utrecht Onder 18 5-1 (2-0)
39’ 1-0 Sneijer
44’ 2-0 Redmond
51’ 3-0 Sliti
54’ 4-0 Cruz
78’ 5-0 Redmond
89’ 5-1 Lombaye

Opstelling Feyenoord Onder 18
Haksteeg, Read, Giersthove, Sebbar (62’ Moses), Plug, Diniz Lima (30’ El Harmouz), Cruz (62’ Fuaad), Sneijer, Redmond (80’ Ezeb), Kraaijeveld (62’ Ulutas), Sliti.

Onder 17 verliest bij FC Utrecht
Feyenoord Onder 17 heeft op bezoek bij FC Utrecht de eerste nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Het team van trainer Davey van den Berg kwam in de Domstad in de slotfase van de eerste helft op achterstand en kreeg in het laatste kwartier van de wedstrijd zelfs de 2-0 om haar oren. Ondanks dat de ingevallen Teun van der Ent de spanning nog terug kon brengen bleven de punten op sportcomplex Zoudenbalch.

FC Utrecht Onder 17 – Feyenoord Onder 17 2-1 (1-0)
37’ 1-0 Menzo
77’ 2-0 Gondorf
82’ 2-1 Van der Ent

Opstelling Feyenoord Onder 17
Vloemans, Etienne, Schens, Wessels (78’ Van der Ent), Mparaganda, Mojanaga (59’ Treffers), Seintje, Agboluaje (78’ Boulahrouz), Neijenhuis, Van den Elshout, Ouarghi.

Onder 16 neemt punten mee uit Hengelo
Ook in de vierde competitiewedstrijd van het seizoen lukt het Feyenoord Onder 16 om de volle winst te pakken. Tegen het eveneens nog ongeslagen FC Twente/Heracles kwam de ploeg van trainer Erik van der Ven goed voor de dag en liep het voor het rustsignaal al uit naar een 0-2 voorsprong. In de tweede helft bereidde Feyenoord deze voorsprong uit en eindigde de ontmoeting in een uitstekende 1-4 overwinning.

FC Twente/Heracles Onder 16 – Feyenoord Onder 16 1-4 (0-2)
8’ 0-1 Hoepel
21’ 0-2 Bakkali
71’ 0-3 Hoepel
74’ 0-4 Onunta
79’ 1-4 Teganini

Opstelling Feyenoord Onder 16
Thomassen, Valentijn, Wijks, Roovers, Soewarto, Bakkali (67’ Nahany), Hoepel (73’ Akachar), Rueck (41’ Nobel), Amoah (62’ Nirk), Khan, Onunta.

Onder 15 bindt ook FC Utrecht aan zegekar
Het nog steeds ongeslagen Feyenoord Onder 15 heeft de stijgende lijn op bezoek bij FC Utrecht een positief gevolg kunnen geven. Nadat het team van trainer David Toxopeus kort na rust op achterstand was gekomen wist het zich hierna uitstekend te herstellen. Via doelpunten van Boaz Plantinga en Musa Kargbo werd de achterstand weggepoetst. Kelson Puati besliste negen minuten voor tijd het duel definitief door de 1-3 op het scorebord te zetten.

FC Utrecht Onder 15 – Feyenoord Onder 15 1-3 (0-0)
44’ 1-0 Attallihi
51’ 1-1 Plantinga
57’ 1-2 Kargbo
71’ 1-3 Puati

Opstelling Feyenoord Onder 15
Huizer, Silva Dias, Pieterse, Plantinga (61’ Ramos), Baks, Faik, Aserie (70’ Damen), Hornstra (61’ Leimena), Kargbo, Puati, Wilbrenninck-van Cuilenborg (70’ Tuur).

Onder 14 verslaat ook FC Utrecht
Feyenoord Onder 14 wist zaterdag in eigen huis tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht de derde achtereenvolgende driepunter van het seizoen te behalen. Al in de eerste helft legde de formatie van trainer Miguel Dingjan de basis voor de latere overwinning. Dankzij treffers van Zakhar Hetmanov en D’Angelo Dos Santos stond het bij rust al 2-0. In de tweede helft zou er op Varkenoord niet meer gescoord worden.

Feyenoord Onder 14 – FC Utrecht 2-0 (2-0)
24’ 1-0 Hetmanov
30’ 2-0 Dos Santos

Opstelling Feyenoord Onder 14
Frenken, Zwartjes, Pengel, Elfayda, Dos Santos, Miri, Hetmanov, Kramp, Nedd, Verhoeven, Koopmans.

Nieuwe driepunter voor Onder 13
Op Papendal lukte het Feyenoord Onder 13 om Vitesse haar eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen en zodoende zelf nog steeds ongeslagen te blijven. In de eindfase van de eerste helft bracht Nalu Broere zijn team op voorsprong. Na rust was het Jeyvaingell Wijntuin die de marge kon verdubbelen en hiermee de derde zege van het seizoen veiligstelde voor het team van trainer Martijn den Haan.

Vitesse Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-2 (0-1)
27’ 0-1 Broere
49’ 0-2 Wijntuin

Opstelling Feyenoord Onder 13
Neijssen, Saebu, Albertus, Costa, Broere, Aparicio, Wijntuin, Lopes, Kuijt, Albertus, Delgado.

Vrouwenvoetbal:

MO16 pakt punt tegen Spartaan’20
Ondanks dat Feyenoord MO16 niet overtuigend aan de wedstrijd begon, kreeg het wel de grootste kans van de eerste helft. Otylia El Belati had echter de pech dat haar poging tegen de lat belandde. De tweede helft zat vol strijdlust. Door een eigen doelpunt kwam Spartaan’20 op voorsprong, maar diep in blessuretijd kreeg het team van Lyanca Verrijp alsnog loon na werken en pakte het op de valreep nog een punt.

Feyenoord MO16 – Spartaan’20 JO15-3 1-1 (0-0)
77’ 0-1 Spartaan’20
80+3 1-1 El Belati