yv20221022yv20221022a1a07270

VK Sportphoto

Nieuws

Nog altijd geen uitsluitsel over Klassieker: "Wij moeten ook maar afwachten wat er uitrolt"

Stan

De KNVB heeft nog altijd geen besluit gedaan over de afhandeling van de gestaakte Klassieker van afgelopen zondag. Op het moment dat de wedstrijd vanwege het gooien van vuurwerk op het veld definitief niet verder werd gespeeld, stond Feyenoord met 0-3 voor. De Rotterdammers hopen dat de voetbalbond het met die einstand afdoet, maar staan daarin recht tegenover Ajax. 

Al sinds vanochtend vroeg is het competitiebestuur, bestaande uit Marianne van Leeuwen (KNVB), Jan de Jong (Eredivisie CV) en Marc Boele (Coöperatie Eerste Divisie) in overleg, met als hoogste prioriteit uiteraard het vraagstuk rondom het restant van de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Tot een definitieve beslissing kwam het echter nog niet, zo laat Dennis te Kloese weten tegenover het Algemeen Dagblad: "Er valt niets te vertellen, er is namelijk niets besloten."

Dat uitsluitsel zo lang op zich laat wachten is niet voor beide partijen, maar vooral voor Feyenoord niet ideaal. Samen met huisjurist Joris van Benthem heeft Te Kloese in Zeist in ieder geval laten weten dat de regerend kampioen pertinent niet mee wil werken aan de oplossing die Ajax in gedachten heeft. De Amsterdammers, vertegenwoordigt door Erik van Spanje, zetten in op een hervatting van de wedstrijd later in het seizoen. Die mogelijkheid is er echter pas vanaf november. 

De algemeen directeur van de Rotterdammers weet echter ook dat de club weinig grip heeft op wat er uiteindelijk besloten wordt: "Wij moeten ook maar afwachten wat er uitrolt." Eerder werd al bekend dat als er besloten wordt dat De Klassieker later moeten worden uitgespeeld, Feyenoord overweegt juridische stappen te ondernemen.

Delen

Reacties

Waarom schamen de Ajacieden zich niet voor het uitvoeren van de wensen van hun hooligans?
AUB KNVB doe die Ajax-bril eens af en begrijp dat Feyenoord hiervan de dupe wordt.
Gaat niet gebeuren natuurlijk, maar wat voor een puinhoop zal het worden als het, met een fris 020, alsnog 3-3 of erger wordt? Nogmaals, ik geloof er niet in, maar de pleu*ris breekt echt uit
Besluiteloosheid ten top. Ajax opteert er voor om later in het seizoen de wedstrijd uit te spelen. Je moet het lef maar hebben om dit voor te stellen. Het is aan hen verwijtbaar dat zij de orde in het stadion niet hebben kunnen handhaven, waardoor het uit de hand is gelopen en de wedstrijd is gestaakt. En dan ook nog het tuig de zin geven om hun TD te ontslaan om bij dat tuig in en goed blaadje komen te staan. Slappe knieën noem ik dat.
Dat zelfde tuig tegemoet komen, dat bewust de wedstrijd heeft gesaboteerd, te eisen dat Ajax de wedstrijd wenst uit te spelen! Je moet maar durven! Hoogmoed ten top. Dat is des Ajax!!
Marianne van Leeuwen (KNVB), Jan de Jong (Eredivisie CV) en Marc Boele (Coöperatie Eerste Divisie) hadden gister al meteen de koppen bij elkaar moeten steken. Dan was ook vandaag als datum voor uitspelen nog een optie. Maar blijkbaar is het niet belangrijk genoeg. Het gaat ten slotte maar over competitievervalsing...
De KNVB zet zich nu al compleet voor schut door niet snel een beslissing te nemen. Ze hadden dit gedrag vandaag al genadeloos af moeten straffen, op deze manier wordt het alleen maar instand gehouden.

Er is in mijn ogen maar één oplossing, 3 punten voor Feyenoord.
Ben vooral benieuwd naar de straffen die WIJ gaan krijgen wegens het provoceren van buitensporig geweld , omdat wij met opzet zonodig 3 goals moesten maken, en daarmee weldegelijk het korte lontje hebben aangestoken !
Het zou Ajax sieren wanneer het zijn verlies neemt en zich akkoord verklaart met een reglementaire 0-3 nederlaag. Zijn we klaar en kunnen we verder.
Die gasten kennen geen schaamte..
Ongelofelijk wat een slappe hap. Neem nou eens een beslissing.

Ik snap dat welke beslissing ze ook nemen, nooit goed is. De meest logische is het voorstel van Feyenoord. Bovendien zijn wij het meeste benadeeld door het staken. Dus KNVB kom op luister naar Feyenoord en sluit dit maar snel af.

Ajax heeft in deze even niets te wensen of te eisen. Die moeten eerst maar eens zorgen dat het weer eens rustig wordt en het niet weer gaat gebeuren.

Later in het seizoen uitspelen…. Belachelijk voorstel. Kunnen ze even de wonden likken. Wellicht nog een andere trainer aanstellen…

Bovendien zullen ze in het statement ook duidelijk moeten maken dat bij een volgend vergrijp punten in mindering worden gebracht. Als de KNVB dat niet doet ligt er tegen Volendam weer vuurwerk op het veld.
U kunt allen Jan van Halst bellen om deze geplaagde directeur een hart onder de riem te steken: nul zes 11303733
En voor mensen me hier van doxing gaan beschuldigen, het nummer staat op zijn eigen linked-in page.

https://nl.linkedin.com/in/jan-van-halst?challengeId=AQEqOnZoqYYZ7QAAAYrMhCD73X50xKWAXO0a9GxGrvs5caPBRqRvVX-RScW9-jJg1S3I7S4LhqZ-8FgB8S1lO9qXf1YPzw7rkQ&submissionId=676d7b05-2b27-8817-9b6b-59d239f40308&challengeSource=AgG_VpmQnHtNIAAAAYrMhDfpjxmFbw0odFzywtDzpKRXP42cG-CNHKS7z1OsJjg&challegeType=AgHwsLy0Pt_v5AAAAYrMhDfsvAM_i5HT9srSUUQvRnIgdwCf3pfEsYY&memberId=AgE8uj2hDPunDwAAAYrMhDfuj6HvlWTcYP4jkAO7gDnjTak&recognizeDevice=AgGLQit0x5Y6zgAAAYrMhDfxvKN6yN0c-x6eBClKJoaZeUGv-i-i
Vreselijk, is toch duidelijk gewoon 0-3 gewonnen. Ajax -3 punten dikke doei
Koninklijke Nederlandse J*** bond. Ongelooflijk
Tegen wie en waar zou die oefenwedstrijd zijn morgen? Ben namelijk toevallig in Rotterdam in de ochtend