arena-vuurwerk

VK Sportphoto

Nieuws

'Feyenoord mogelijk in verweer als gestaakte Klassieker later uitgespeeld moet worden'

Van de redactie

Dennis te Kloese is maandagochtend vroeg aangekomen in Zeist om te horen hoe het restant van de door vuurwerk gestaakte Ajax - Feyenoord van zondagmiddag eruit zal zien. De directeur van Feyenoord wacht met veel interesse de besluitvorming van het competitiebestuur af. De KNVB (Marianne van Leeuwen), Coöperatie Eerste Divisie (Marc Boele) en Eredivisie CV (Jan de Jong) moeten samen beslissen hoe het verder gaat met het laatste halfuur van het duel. Dat meldt het Algemeen Dagblad maandagochtend.

Wanneer het competitiebestuur besluit om het duel alsnog uit te spelen komen de Rotterdammers mogelijk in verweer. Zondagavond heeft Feyenoord al luid en duidelijk laten weten dat het namens hun betreft gewoon een 0-3 overwinning wordt. Mocht de keuze vallen op het later uitspelen, meldt het medium dat eventueel stappen naar de rechter niet uitgesloten zijn. De eerstvolgende mogelijkheid om het duel uit te spelen zou pas in november zijn. 

Arne Slot was in ieder geval duidelijk na afloop van de wedstrijd. "Het is hoe dan ook competitievervalsing. Ajax ging de minste fase in, omdat ze donderdag nog gespeeld hebben. Er zijn drie opties, uitspelen met publiek, zonder publiek of een reglementaire overwinning voor ons. Eerste optie is niet aannemelijk. Doordat dit gebeurd is, is de competitievervalsing al enorm." Later vandaag wordt de beslissing vanuit de KNVB bekendgemaakt. 

Delen

Reacties

Ben vooral benieuwd naar de straffen die WIJ gaan krijgen wegens het provoceren van buitensporig geweld , omdat wij met opzet zonodig 3 goals moesten maken, en daarmee weldegelijk het korte lontje hebben aangestoken !
Haha ja, zeg dat wel. Wij hebben eigenlijk dat vuurwerk gegooid en de betonbak gesloopt.
Er bestaat angst er bestaat lafheid maar hier zijn geen woorden voor, terrorisme?
Dit verdient niet alleen een keiharde aanpak maar is een "must". Een taak voor de bond. We kunnen niet nu en nooit toelaten dat het publiek uit gaat maken wanneer het hun bevalt of een wedstrijd wel of niet word uitgespeeld. Want zo staan de zaken nu.

Punten in mindering plus een zeer hoge boete helpt misschien (iets) maar willen ze echt dit gedrag stoppen: Een of twee seizoenen per direct verwijdering uit de Eredivisie en opnieuw beginnen in de KKD.
Dit hoort niet thuis in de ERE divisie, hoofdstad of niet.

Ik vermoed helaas wel dat Zeist een berg vuil onder het kleed heeft liggen (lees "lucky" corruptie) waarmee Ajakkes weer Zeist zou kunnen chanteren om deze overeenkomsten te openbaren daar ze dan toch totaal niets meer te verliezen hebben...en het toch al een zooitje is daar.
Radeloosheid doet mensen heel aparte beslissingen nemen en in rare bochten wringen. Gelukkig voor de KNVB staat er weinig zwart op wit over het wel dan niet bevoordelen van de Hoofdstad maar ook praatjes over het "handje klappen" ken de KNVB missen als kiespijn.

Dit is en word nog een heel heet hangijzer die echt moeilijk op te lossen zal zijn buiten het opleggen van extreme straffen met alle gevolgen van dien.
Tijd om met de billen bloot te gaan.
Groot gelijk hoor later spelen is voordeel voor hun
Gewoon aansluitend spelen op 020 - Volendam, kan je lachen ook.

Dat zal ze leren. Niks geen sportief voordeel.
Maar 1 beslissing mogelijk en dat is 0-3. Ook al zou het kunnen om deze week in te halen en zelfs zonder publiek, dat wordt weer een bende.
Zelfs Raffie zei dit al en ben het met hem eens.
3 punten in de tas en verder op naar de volgende wedstrijd.
Rustig jongens,

We spelen het restant gewoon gelijk aansluitend op 020 - Volendam. (18:00 uur).
Laat hun lekker hierheen komen, nadat ze tegen een club in de buurt gespeeld hebben.
Excelsior, Sparta
Wat ik onbegrijpelijk vind is dat ze bij Ajax dit niet hebben kunnen voorzien gezien hun situatie hadden ze dit ook aan moeten pakken voor de wedstrijd met ander woorden wat ten kloeze bij Feyenoord heeft gedaan net de rond het veld Dit hebben ze niet gedaan dus dikke eigen schuld, de 03 stand handhaven als eindstand en punten in mindering brengen maar ja we weten allemaal hoe het in Zeist werkt dat is snijden in eigen vlees Ik zit met spanning te wachten op de uitslag vandaag Ik denk dat het uitspelen wordt.
En terecht, mag hopen dat ze bij de KNVB niet zo ********** zijn om dit in November uit te laten spelen.
Ik mag het ******** hopen dat feyenoord in sterk verweer gaat als het in november wordt gepland
Dat november is echt BS! Schuif die Volendam Ajax wedstrijd gewoon naar die datum. Wat een onzin afleiding.
Lijkt me dat Volendam ook liever nu tegen Ajax speelt dan in november. Zij hebben er part noch deel aan.
Goed punt, dan kun je ook strategisch staking veroorzaken om een topper uit te stellen, bijv.
Binnen 72 uur uitspelen ook al moet Ajax woensdag weer, lukt dat uitspelen niet binnen 72 uur dan gewoon 0-3 als eindstand houden
Volgend mij is er maar 1 ding wat de knvb kan doen en dat is deze uitslag als eindstand aanmerken. En dan vooral omdat dit de wens is van Feyenoord.

Ongeacht dat feyenoord het restant weer favoriet is en waarschijnlijk gewoon zal winnen doet wat mij betreft niet ter zaken. Maar alle omstandigheden bij het opnieuw uitspelen op een later tijdstip van de wedstrijd zijn in het voordeel van Ajax.

- Feyenoord heeft een bijna fitte selectie, stel dat je straks 3 blessures hebt van basisspelers begin november.
- Ajax had de organisatie totaal niet op orde met veel onzekere spelers achterin. Dit kan alleen maar beter op een later tijdstip
- Ajax heeft veel energie verspeeld in de eerste helft, er wordt straks gestart met een fit elftal. Mocht de 3-1 dan snel vallen, dan zou Ajax vol gas kunnen geven een half uur. Iets wat gister na een eventuele 3-1 nooit had gekund.

Dus als deze wedstrijd wordt hervat straks geef je een heel slecht signaal dat “supporters” hun club kunnen steunen in een wedstrijd die niet loopt door hem te laten staken.
Binnen 72u inhalen, graag of niet. Anders gewoon een reglementaire overwinning voor ons. Feyenoord is dupe van Ajax die haar zaakjes niet op orde heeft. Iedereen wist van tevoren dat dit had kunnen gebeuren.
Als ze willen uitspelen dan binnen 72 uur. Lukt dat niet dan uitslag houden zoals hij nu staat. Jammer voor Feyenoord want een 0-6 had zeker gekund. Nooit akkoord gaan met uitspelen verder op in het seizoen.
Ik had zelf aan 0-10 gedacht... 😉
Helemaal mee eens. Lukt het om de wedstrijd woensdag uit te spelen dan prima. Moeten ze wel ajax volendam verzetten maar dat lijkt me niet zo'n probleem. Echter ik verwacht dat Halsema ook nog wel wat te vertellen heeft. Die zal er niet op zitten wachten om weer 5 ME pelotons op de been te brengen....
Uitspelen is zonder publiek, hè. Natuurlijk moet er politie ingezet worden, maar is toch wat anders dan een vol stadion.
Jij denkt dat dat geen rotzooi oplevert in de binnenstad? Zeker als ze er nog 3 om de oren krijgen is het weer rellen daar... Dat risico gaan ze nooit nemen dat er te weinig politie is....
Femke Halsema, 6 april 2023: probleem zit vooral bij feyenoord.

Nu mag ze lekker de zooi oplossen in haar eigen achtertuin
Gokske Nekkesnijder moet eens in haar eigen achtertuintje kijken.
Dr hele boerefamilie zit aan de coke.
Volendam gaat nooit akkoord, die spelen ook liever nu het een complete chaos is ipv over een of twee maanden.
De KNVB gaat Feyenoord nooit hun zin geven. Ze gaan 100% zeker voor stellen het restant uit te spelen laat oktober / begin november, wat te triest voor woorden is. Dat Feyenoord hier zelf weer moeite in moest steken is echt te belachelijk voor woorden, aangezien WIJ onregelementair bestolen zijn van een prachtige uitoverwinning door een stelletje laftakken.
Plus, Feyenoord begon toen het definitied gestaakt werd in hun spel te komen en de dominantie te tonen. Als de wedstrijd doorgespeeld gaat worden, is het alleen maar in ons nadeel omdat Ajax dan hoogstwaarschijnlijk in een andere (misschien betere) vorm terecht komt.
KNJB zal het vast weer gunstig laten vallen voor de neuzen.
Hebben ze gister al gedaan door het te staken terwijl wij door wilde spelen.
Maar hun en de knvb wilden dat niet.
Bang dat ze waren om compleet afgeslacht te worden.
Deze wedstrijd kan niet worden uit gespeeld. Dan geeft de knvb toe aan wedstrijd bepalende acties als die van gisteren....
Het is binnen 72 uur uitspelen en anders niet, die paupers hebben niet eens het fatsoen om hun excuus aan te bieden, het zal vast weer in ons nadeel uitvallen zoals zovaak, tijd voor onze Joris om in actie te komen.
Dus met andere woorden,Feyenoord mag weer met de bus naar A"dam rijden voor de laatste 35 min,en welke raddraaiers staan de bus dan op te wachten, laat Ajax maar naar de kuip komen
Mee eens maar de knvb kennende willen ze dus afwijken van die 72 uur, Feyenoord zit hier helemaal niet op te wachten, en dat paupervolk mag hier niet mee wegkomen, dit moet keihard worden afgestraft.
De KNVB zal nooit zover gaan dat het een wedstrijd na 55 minuten niet meer laat uitspelen. In dit geval is het duidelijk dat de 'supporters' maar van een kant konden komen, maar dat is niet elke week zo. Een wedstrijd nu voor 'gespeeld' verklaren schept ook weer een precedent. Helaas, maar ik vrees dat de KNVB, als gekend Ajax-bolwerk, daar niet aan gaat meewerken. Het zou hen wel sieren als ze die Ufo een keer voor drie wedstrijden verplicht leeg moeten laten. Want waarom hangen daar geen netten? Dit was gepland, en iedereen wist het van tevoren. Alleen al daarom kan Ajax nooit zeggen dat ze er 'alles aan hebben gedaan' om het te voorkomen.
Groot gelijk. Gewoon Feyenoord de 0-3 reglementaire overwinning geven.
Los van dat: Feyenoord heeft ook al aangegeven gister 'gewoon' de wedstrijd uit te willen spelen. Daar werkte Ajax niet aan mee. Feyenoord hoeft dan ook niet mee te werken als het voor ons ongunstig is. Dat is deze situatie namelijk sowieso al.
We zijn genaaid, echt compleet compleet genaaid. Lafaards krijgen hun zin dus. Zwak!
we zijn hoe dan ook gewoon zwaar genaaid, de slechtste fase van ajax moest nog aanbreken diep in de 2e helft(eurposese wedstrijd in benen) dit had een monsterscore kunnen worden
Idd. En ik ben het ook eens met SvenVanBeest. Maak er 0-5/0-6 van!! Je word nu op alle fronten tekort gedaan!
Top. Enige manier om die klote sauzen niet hun zin te laten krijgen is een reglementaire 0-5 en/of punten in mindering.
Dat zal het mooiste zijn. Maar het is altijd al knjb geweest.
Meer dan logisch, ik blijf het wel jammer vinden dat we daar niet met 0-5/6 gewonnen hebben