ajax-supporters-groepsapp

Nieuws

Ajax-hooligans plegen 'gecoördineerde aanval op de wedstrijd'

Van de redactie

Hooligans van Ajax hebben gisteren met een gecoördineerde aanval de wedstrijd gesaboteerd. Dat blijkt uit gelekte screenshots van een hooligan-appgroep van de Amsterdammers die eerder vandaag op internet verscheen. "Dus jullie gaan door tot het afgelast is?", was het bericht in de groepsapp van leden van de F-Side, die daar bevestigend op reageerden.

Ook laat het screenshot zien dat het niet alleen een geforceerde aanval was waarbij anderen verplicht werden iets te doen; het screenshot laat ook zien dat het ging om een bewuste actie. "2 minuten spelen, dan de rest van het vuurwerk", is de opdracht die werd gegeven.

KNVB-regels werken averechts en geeft macht aan relschoppers
Vorig seizoen op 5 april 2023 werd de Klassieker voor het bekertoernooi stilgelegd nadat een Feyenoord-supporter een aansteker op het achterhoofd van Davy Klaassen gooide. Het incident zorgde ervoor dat de KNVB met allerlei maatregelen wilde voorkomen dat dit nogmaals ging gebeuren. Nu, een half jaar later, kan mogelijk gesteld worden dat de KNVB-regels averechts werken. Door bewust bij elke wedstrijd een scenario op tafel te hebben waarbij de thuisploeg bevoordeeld kan worden door een wedstrijd te staken, geeft de KNVB een extra thuisvoordeel-element aan de wedstrijd.

Ajax in elke situatie bevoordeeld door de KNVB
In elke situatie die voortkomt uit het stilleggen en/of staken van de wedstrijd is 'de winnende ploeg' het slachtoffer. Een opsomming:

  1. Bij het stilleggen van de wedstrijd wordt het momentum van de wedstrijd doorbroken. Feyenoord controleerde grotendeels de wedstrijd gisteren in de ArenA. Door het stilleggen van de wedstrijd kreeg Ajax de tijd om zichzelf te herpakken. Arne Slot daarover: "Vergis je niet in hoe moeilijk het voor spelers is om na die onderbrekingen constant weer de concentratie op te kunnen brengen, zeker bij een ruime voorsprong."
  2. Bij het definitief staken van de wedstrijd en op een later moment uitspelen, zoals de reglementen voorschrijven, heeft de verliezende ploeg - in dit geval Ajax - een groot voordeel. Ajax speelde donderdag nog, en zoals Arne Slot aangaf was nu het moment aangebroken dat de Amsterdammers het fysiek echt zwaar zouden krijgen.

Feyenoord heeft aangegeven fel tegenstander te zijn van inhalen over enkele weken. Indien de Stadionclub daar vandaag alsnog mee akkoord gaat, geeft het Ajax een groot voordeel. Over een aantal weken staan beide ploegen er naar verwachting niet meer hetzelfde voor als zij er nu voorstaan, wat wederom een vorm van competitievervalsing is.

De KNVB zit in de knoop met deze casus. Er zijn slechts twee opties: uitspelen op het eerste vrije moment (1 november), of Feyenoord de 0-3 zege toekennen en de wedstrijd niet meer uitspelen. Ook in dit geval komt Feyenoord er bekaaid vanaf, want in dat geval krijgt Feyenoord wél drie punten, maar níet de mogelijkheid om aan het doelsaldo te werken. Feyenoord had mogelijk kunnen uitlopen naar een grotere overwinning, zeker gezien het feit dat de vermoeidheid bij Ajax groter in het laatste halfuur meer aanwezig zou zijn dan bij Feyenoord. Zij speelden immers donderdag nog een Europa League-duel, waar Feyenoord twee dagen meer rust had. In ogenschouw nemende dat de titel in de competitie bij gelijke stand beslist wordt op basis van het doelsaldo, zou dit zomaar beslissend kunnen zijn. 

Later vandaag volgt de KNVB met een definitieve uitspraak, maar hoe dan ook is de uitkomst duidelijk. Zoals Arne Slot gisteren vlak na de wedstrijd al stelde: "Er is per definitie sprake van competitievervalsing. De enige vraag is: wat gaat de KNVB doen om die vervalsing tot een minimum te beperken?"

Het is duidelijk dat de nieuwe regels voor problemen zorgen. Wat vind jij dat de KNVB moet doen?

Poll: Moet de KNVB de regels voor staken weer maken zoals het was?

Ja, het is duidelijk dat de huidige regels averechts werken.

Nee, ze moeten nog strenger worden (bvb puntenmindering).

Nee, houden zo.

ajax-supporters-groepsapp

Delen

Reacties

Ohja, wat d epoll betreft: Ik kan niet kiezen. Het is een combi van optie en en optie 2.
Zo dan! Zo zie je maar hè? Iets dat we al wisten, is bewaarheid. Vrekkenbende uit Zeist, lezen jullie mee?

Niets anders waard dan 3 punten in mindering voor deze club en Feyenoord de winst geven. En woensdag gewoon 020-FC Volendam. Terugdraaien die handel nu het nog kan.
Naar mijn mening moet voorop staan dat 'supporters' geen belang krijgen bij het verstoren van een wedstrijd. Een reglementaire 3-0 nederlaag zou in dit soort gevallen een passende straf zijn, tenzij er op moment van staken al een groter verschil in de score is. Dan nog kan het, zoals gisteren, in het belang van bepaalde supporters zijn om een wedstrijd te laten staken. Dan kun je het betreffende vak voor een x aantal wedstrijden leeg laten. Als het vaker voorkomt kun je opleggen dat een club x aantal wedstrijden zonder publiek speelt. Uiteraard moet je een club opleggen om maatregelen te nemen die herhaling voorkomen. Puntenaftrek ben ik niet zo'n voorstander van omdat dit mogelijk weer uitlokt dat 'supporters' zich voordoen als supporter van een andere club om die puntenmindering aan te naaien. Ik denk dat je puntenmindering alleen moet toepassen bij fraude of als een club weigert om maatregelen te nemen die zijn opgelegd.
De UEFA kiest er in dit soort situaties voor om als straf een vak leeg te laten bij latere wedstrijden of bij dezelfde wedstrijd in volgende seizoenen.
Lijkt me best een zinvol idee om de KNVB dat met de vakken van de F-side in de Arena te laten doen...
Rondo (Ziggo) vanavond met Dennis Te Kloese! Laat NL horen wat we allemaal denken Dennis.
Feyenoord heeft recht op punten. Ajax heeft recht op straf. De beveiliging in de Arena is al jaren lek. Ajax heeft zelf nalatig gehandeld na meerdere aanwijzingen te hebben gekregen van doelbewuste acties. KNVB moet gewoon hard optreden. Netten ophangen in de Arena tegen gooiende voorwerpen en deze verplicht laten hangen. Feyenoord kiest ervoor wedstrijd zo te laten en dat is prima gezien het programma etc etc. Ajax moet zich even goed in de spiegel kijken en concluderen dat zij even niks te willen hebben.
Resterende wedstrijd (40 minuten) op een middag in de komende week uitspelen. Zonder publiek. 3 punten in mindering voor Ajax. En Feyenoord handhaaft het verbod dat Ajax supporters niet welkom zijn in De Kuip. En andersom ook.
Voor de mensen die Jan van Halst nog een hart onder de riem willen steken in deze moeilijke tijden: **-11303733
Sjonge. Dé grootste fout in de huidige KNVB-regels is dat we malloten met vuurwerk op de tribune de kans geven om het verloop van de wedstrijd te beïnvloeden. Toch is bijna twee derde hier voorstander van deze malloten ook nog de macht te geven over het aantal punten dat een club heeft.
Ik kreeg een 'server error' te zien toen ik deze reactie wilde plaatsen, maar nu staat ie er alsnog twee keer...
Sjonge. Dé grootste fout in de huidige KNVB-regels is dat we malloten met vuurwerk op de tribune de kans geven om het verloop van de wedstrijd te beïnvloeden. Toch is bijna twee derde hier voorstander van deze malloten ook nog de macht te geven over het aantal punten dat een club heeft.
Puntenvermindering klinkt leuk, maar dan zitten er eerstvolgende wedstrijd snaveltjes bij ons op de tribune om op de een of andere manier de boel te verkloten.
Duurt lang. Zal er hard aan toe gaan in Zeist
Zal ook overleg zijn met de locale overheid. Ze kunnen wel zeggen ‘we spelen woensdag verder, of 1 november’ maar dan moet Halsema ook akkoord gaan gezien de politie-inzet.
Net zoals het gedrag met die aansteker de aanleiding was van nieuwe regelen eten lijkt mij duidelijk dat dit de aanleiding moet zijn voor aanscherpen van toekomstige regels incluis mogelijkheden tot punt aftrek. Binnen de huidige regels kan er maar 1 scenario gelden dat is dat het een 3-0 blijft of we spelen het dinsdag uit en is het Ajax probleem ze woensdag weer moeten. Ze hebben 25 spelers dus genoeg die fris aan de bak kunnen. Al zal dat wss niet gebeuren.
Gwn 0-6 toekennen en punten in mindering voor die graf j*den.
Schandalig zeg, die printjes, maar we moeten nier net doen, alsof dat alleen in die pisbak gebeurd.
De voorwaarden om zo een wedstrijd te verneuken zijn geschapen door de KNVB en je ziet het veel te vaak.

Dus KNVB: geef je fout toe, schrap deze bier en vuurwerkregels, maar stel direct OVERAL netten verplicht.

Clubs hiervoor straffen klinkt logisch, zoals puntenaftrek, maar dat werkt alleen bij de echte supporters.
Dat stelletje ******** die wedstrijden verzieken kun je daar niet toe rekenen, want ach die stumpers denken hun club te helpen. Ze kunnen er waarschijnlijk ook niks aan doen, hun club zou niet Ajax, Feyenoord of Groningen moeten zijn, maar de FC Josti.
Het gaat er om dat zij niet de voorzorgsmaatregelen getroffen hebben. Zij dragen hier volledige verantwoordelijkheid, vooral in de nasleep van het geweld en het aansteker incident, waar zij zo de mond van vol hadden.

Ik ben het ermee eens dat de regels aangepast moeten worden.
In alle eerlijkheid had ik, voor aanvang competitie, nooit rekening een 0-3 overwinning genoteerd voor ons.
Dat het scenario wordt geschetst dat eventueel doelsaldo, na 34 speelronden, doorslaggevend kunnen zijn en daarom 0-3 geen recht doet aan de mogelijkheid om een nog beter doelsaldo te kunnen krijgen, vind ik onzin!

Dan hadden we maar tegen Fortuna en Sparta moeten winnen. Hand in eigen boezem, want daar pak je onnodig verliespunten. Niet bij een 0-3 overwinning.

Lekker een reglementaire overwinning voor ons en door.
Wat haal jij er nu allemaal bij joh?
En dan ook nog hand in eigen boezem steken?
Pak jij lekker je koffertje en neem een enkele reis naar Reigercity.
Zo onzinnig en hersenloos, dat kan geen Feyenoorder zijn.
Doe even rustig man. Een 3-0 einduitslag is voor Feyenoord het best haalbare helaas. Het slaat natuurlijk nergens op dat dit kan, maar dat is een andere discussie
Er bestaat angst er bestaat lafheid maar hier zijn geen woorden voor.
Dit verdient niet alleen een keiharde aanpak maar is een "must". Een taak voor de bond. We kunnen niet nu en nooit toelaten dat het publiek uit gaat maken wanneer het hun bevalt of een wedstrijd wel of niet word uitgespeeld. Want zo staan de zaken nu.

Punten in mindering plus een zeer hoge boete helpt misschien (iets) maar willen ze echt dit gedrag stoppen. Een of twee seizoenen per direct verwijdering uit de Eredivisie.
Dit hoort daar niet thuis, hoofdstad of niet.

Ik ben vermoed helaas wel dat Zeist een berg vuil onder het kleed heeft liggen (lees "lucky" corruptie) waarmee Ajakkes weer Zeist zou kunnen bedreigen om deze overeenkomsten te openbaren daar ze dan toch totaal niets meer te verliezen hebben...en het toch al een zooitje is daar. Radeloosheid doet mensen heel aparte beslissingen nemen.

Een heel heet hangijzer dit die echt moeilijk op te lossen zijn buiten extreme straffen met alle gevolgen van dien.
Iedereen betaalt ooit voor zijn fouten. Of het nu 35 jaar heeft gwduurd of niet.
Ik zou van van de hooligansvak voorlopig niet meer open gooien laat hun maar voelen en een boeten opleggen op die vak
De pest daarvan is (en heb dat zelf al een paar keer mee gemaakt in de kuip) dat de mensen uit het vak wat gesloten is, voor een ander vak hun kaartjes kopen (wat begrijpelijk is, ik had het zelfde gedaan) maar daardoor straf je niet het vak, maar de andere supporters die dan daardoor geen kaarten kunnen kopen, de enigste manier is een vak te laten sluiten, mensen uit dat vak een stadion verbod te geven voor zoveel wedstrijden en goed handhaven, alleen dan kan een vak "dicht"
Altijd al geweten als het de moeilijk voor ze wordt ze weg gaan rennen.
Mietjes.
Ik persoonlijke zou tevreden zijn met het niet meer uitspelen van de wedstrijd en de het laten zoals het was. Gewoon uitslag 0-3 en de 3 punten 💪
Ik ga voor optie 4: na 2 keer iets op het veld (bekertjes tellen niet mee) het vak leeg. Bij een derde keer uit een ander vak de rest van het stadion leeg en doorvoetballen.
Of om het nog makkelijker te maken: overal netten verplicht.
Dan ben je wel van het gezeik af inderdaad, alleen los je de kern van het probleem er niet mee op
De kern niet nee, maar het lost wel hopelijk een groot deel van het probleem op. De kern van het probleem is iets lastiger op te lossen. Misschien wel onmogelijk.
Niet meer doorspelen en 0-5 als stand bijschrijven.
ehm hoeveel boete krijgt Feyenoord jaarlijks voor vuurwerk??

ik zeg gewoon een wedstrijden sanctie erop zetten als eerste waarschuwing:
-15punten (5 thuiswedstrijden x3 punten)
5 wedstrijden geen publiek

inderdaad wedstrijd afronden op reglementair 0-5
De enige goede oplossing was om gisteren de f-side leeg te halen en de wedstrijd verder te spelen.
Dan verpest je het nog steeds voor fans van goede wil die ook in dat vak zitten maar ik kan geen betere oplossing bedenken.
dat was leuk geweest maar uit veiligheid overweging natuurlijk volledig onhaalbaar geweest
Ik denk dat het voor de politie beter controleerbaar was geweest om een relatief kleine groep eerder naar huis te sturen.
0-3 eindstand, punten mindering, geldboete en een aantal wedstrijden zonder publiek
Als je als knvb een statement wil maken dan maar meteen hard aanpakken.
Als dit hard vindt...
Twee jaar geen eredivisie, klaar!
Ook dat vind ik prima 😁, of dat een reële kans maakt betwijfel ik
Punten nu naar ons, met het recht op uitspelen als de competitie daar aanleiding toegeeft. Dat recht alleen aan onze kant.
Dit zou voor ons de beste oplossing zijn, maar dit vergroot de competitevervalsing waarschijnlijk nog meer.
Aanleiding? O het doelpuntenverschil.. 😂
0-3 en 6 punten aftrek
Oh dat gaat niet, zo veel punten hebben die neuzen niet 🤣🤣🤣🤣
Niet zeuren en uitspelen, of zijn we de bekerwedstrijd alweer vergeten?
Appels met peren. Feyenoord wilde gisteren uitspelen/doorgaan.
Nee niet vergeten die werd toch gelijk uitgespeeld. Niet definitief gestaakt
toen werd er toch niet 2x keer wat op het veld gegooid, de wolf kwam het veld op om de supporters toe te spreken.
hier gebeurd het 2x, er heeft niemand de ballen de supporters tot orde te roepen, appels met peren
Onzin
Dat is een beloning en vrijbrief voor dit gedrag
Dus als je club de wedstrijd aan het verliezen is gooi je gewoon een fakkel op het veld, net zolang tot de wedstrijd definitief gestaakt wordt. Dit heeft de knvb helemaal aan zichzelf te danken, dat dit ging gebeuren kon je aan zien komen, als je meer dan een hersencel hebt tenministe.
Zeker na het uitlekken van deze screenshot moet de KNVB hier meteen paal en perk aan stellen. Wedstrijd als gespeeld beschouwen en hun niet de kans geven om over 5 weken met een uitgeruste selectie nog een half uur te vlammen. Boete geven en aantal wedstrijden zonder publiek (in ieder de f-side vakken leeg).
Meteen de regels herzien, nu hebben supporters van elke club een vrijbrief om een wedstrijd te beïnvloeden. Je club speelt slecht? Zorgen dat het gestaakt word en over een aantal weken kan er ingehaald worden wanneer de selectie er mogelijk heel anders voorstaat
Iedereen die zegt

Ja maar dan gaan mensen van de tegenpartij zich voordoen als Feyenoord supporter

Nou grote jongen als je in de Kuip iets in je kop haalt omdat te doen als je daarmee Feyenoord benadeeld

Geloof me

Dat doe je dan echt niet meer
Stijf uitverkocht vaak, lastig om überhaupt binnen te komen.
Klopt vanuit harde kern vak word je aangepakt door de fans daar.
Als je het vanuit familievak doet word je gepakt door stewards, daar kan je ongezien niks maken.
Punten in mindering lijkt me op z'n plaats plus had 020 gewoon nette kunnen ophangen was er niks gebeurt dus zij zijn nalatig geweest
Ik weet niet hoe mensen puntenvermindering in zien, maar dat betekent dat supporters van de tegenstander in het thuisvak zouden kunnen zitten en daar onrust stoken om maar je concurrent dwars te zitten. Imo los je dan ook niks op..
In dit geval waren er helemaal geen supporters van Feyenoord in het stadion, aanduidend dat het alleen hun supporters zijn. Maar wees ff eerlijk, als je dit zelf inplant omdat je weet dat je eraf gaat, verdien je minimaal puntenvermindering.
Grote jongen als jij dat dan nog in je kop durft te halen

Sociale controle noemen ze dat
man, man, man, alles, maar dan ook echt alles van en met die club daar zorgt bij mij voor irritatie, weerzin en afschuw…….het echec van gisteren heeft daar nog een flinke knauw aan gegeven………
Heel de F-side per direct overplaatsen naar het Pieter baan centrum.
Ongelofelijk triest, een nieuw dieptepunt is behaald en dit mag zeker niet geaccepteerd worden door de KNVB. Met dit extra bewijs voor het opzettelijk staken van de wedstrijd is puntenmindering en een directe winst het minimale geworden.
Stuur dit even naar DtK
Opdoeken die criminele club uit 020
Feyenoord wordt hoe dan ook benadeeld: stel ze verzetten het : Wedstrijd van Volendam verzetten (komt hun ook goed uit met aankomende pot tegen PSV), uitspelen woensdag zonder publiek. Sanctie d.m.v. Een boete + wedstrijden zonder fanatieke aanhang + resterende jaar met netten. Lijkt me de beste optie. Hierbij wordt Feyenoord wel benadeeld aangezien zij een besloten oefenwedstrijd op de planning hebben i.v.m. oefenen voor Atletico uit met nieuwe spits.
Overigens vind ik 0-3 afdoen de allerbeste optie, maar we kennen allemaal de knvb en het liefst verzetten ze het naar november om de joden beter in vorm te laten geraken.
Nou, Volendam had graag gespeeld, gewoon winnen met 5 - 0 is voor hun ook het scenario. Van PSV verliezen is geen schande nu. Ajax is, zoals ze nu spelen, rijp voor de KKD.
Die wedstrijd tegen volendam verplaatsen naar 1 nov kan niet, zij moeten dan voor de beker. Dus dan komt die wedstrijd ook pas rond de winterstop. Ook zij zullen dat echt niet willen, die willen dit ajax ook gewoon treffen, als die goed en compact verdigen en dan op de counter spelen maken ze ook gewoon kans op (een) punt(en).
Misschien kan tegen volendam wel eerder. Die hebben niet zo een vol programma. In het verleden werden de 👃👃 altijd voorgetrokken omdat ze de status van het land moesten hoog houden. Voorlopig spelen wij in de CL. Wij horen nu beschermd te worden.
Stel dat je nog 35 min doorspeelt en die taylor geeft Santi een doodschop. Het kan zo maar met die knipoog.
Volendam zal zelf vast wel eerder kunnen, maar ajax niet verwacht ik zo.
Die oefenwedstrijd is tegen NAC , Blijft om het even dan, alleen de rest er naar toe en de beladenheid is een aspect.