yv2023924yv2023924a1a01051

Opinie

POLL • Hoe nu verder na de gestaakte Klassieker?

Dennis

Het competitiebestuur van de KNVB beslist vandaag over het restant van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De Eredivisiewedstrijd werd zondagmiddag bij een 0-3 stand in het voordeel van de Rotterdammers gestaakt.

Ondertussen vliegen de meningen over hoe nu verder alle kanten op. Zo wordt er gezegd dat Feyenoord was uitgelopen naar een hogere score als de wedstrijd niet was onderbroken, al zullen we dat nooit weten. Pas aan het einde van de competitie – mocht het doelsaldo relevant zijn – kan worden beoordeeld of het wenselijk is om Feyenoord als winnaar aan te wijzen met een 0-3 eindstand.

Door het restant van de wedstrijd op een later moment uit te spelen creëer je een gloednieuwe uitgangspositie voor beide teams. Spelers kunnen weer fris aan de start verschijnen of er zijn eventuele schorsingen of blessures. De wedstrijd compleet overspelen behoort volgens het handboek ook tot de opties en zal vooral in Amsterdam de voorkeur genieten. Wat heeft jouw voorkeur? Laat je mening achter in de poll!

Poll: Hoe verder na de gestaakte Klassieker?

Het restant van de wedstrijd uitspelen zonder publiek

Feyenoord aanwijzen als winnaar met een 0-3 eindstand

De wedstrijd in zijn geheel overspelen

Delen

Reacties

Gewoon keihard optreden waar dan ook! Winst tegenstander, met een hoge uitslag, 3 punten mindering!
Nu hebben supporters waar dan ook de macht om een wedstrijd te saboteren!!

En trouwens dat bekertje bij de cornervlag zeer overdreven van onze Turkse vriend om daar de wedstrijd stil voor te leggen.
De dader die dat bekertje gooide hadden ze vrij snel te pakken, zou het zo'n end moeilijker zijn om de gooier van een fakkel terug te vinden?
Het stinkt naar een voorop gesteld plan, zeker als je kijkt naar de reactie van die loozers.
Of ben ik nu een wappie?
De enige manier om met dit domme gedrag af te rekenen is door nog harder op te treden niet alleen naar de mogelijke daders maar ook naar de clubs in dit geval moet je Feyenoord een overwinning geven van 10- 0 en ajax 10 punten in mindering brengen en dat moet gewoon de standaard gaan worden bij welke wedstrijd het ook fout gaat
Ik denk eerder strenger controleren aan de poort.

Nu is het zo dat in elke stadion er erg vrijblijvend wordt omgegaan met toegangscontrole
Eens......maar dan red je de wedstrijd niet om vanaf het begin te kijken!!!!!!
Dan maar net als op een luchthaven irisscan gaat poort niet open heb je pech gehad
Maar dat OVERAL hardere aanpak nodig is lijkt me ook dit seizoen vrij duidelijk
Ehm ook bij Feyenoord is het alle ruk wat dat betreft. Kom je met een stadionverbod bij de Kuip aan
Steward/beveiliger vraagt mag ik je fouilleren.
Antwoord: Nee.
Steward/Beveiliger: ok loop maar door dan......

Ik weet het niet he maar dan gaat er ook genoeg mis toch
Ik zie de wedstrijd wel graag uitgespeeld worden, maar dan nog deze week. Ik denk namelijk dat we de score nog hadden kunnen uitbouwen, al blijft het maar de vraag of dat ook zo is als we voor 35 minuten opnieuw gaan beginnen...
Het liefst zou ik gewoon zien dat de wedstrijd vandaag of morgen wordt uitgespeeld, dan ben je van het gezeik af qua deze wedstrijd.
Geen van bovengenoemde antwoorden is correct.
Die 0-3 komt het meest in de buurt, maar dan een reglementaire 0-5....
Daarnaast wegens het in gevaar brengen van spelers van de tegenstander (eerste helft), het creëren van een onveilige situatie en het in voorbereiding niet adequaat optreden van de bestuurders van de eigen club 10 punten in mindering en de rest van het seizoen blijft het desbetreffende vak / zijde leeg in het stadion leeg en geen enkele supporter mee naar uitwedstrijden..
Hoe vaak hebben wij wel niet thuis verloren van Ajax en best vaak nog zwaar onterecht ook. Kan me niet 1 keer herinneren dat er ook maar 1 van die wedstrijden is gestaakt. Die jankers staan met 3-0 achter en gaan dan bewust de wedstrijd laten staken. Man man wat een triest zooitje. Ik zeg 0-5 verlies en 2 klassiekers zonder publiek.
Vorig seizoen in de beker nog, maar toen was het in ieder geval nog niet moedwillig om de wedstrijd te saboteren.
Eindstand 0-5 en hunnie 3 punten in mindering brengen.
We spelen het restant direct aansluitend op Ajax - Volendam (verzetten naar 18:00 uur). Lachen man!
#3 punten voor ons, puntenaftrek voor hen ( en elke club waar de would be fans zorgen voor staken wedstrijd).
1. Supporters opsporen boete geven van 10,000 euro per gegooid object. Opbrengst naar een goed doel.
2. Supporters levenslang schorsen
3. Alleen een net voor het vak van waaruit gegooid werd. (Uitbreiden als andere vakken gaan gooien)
4. 5 wedstrijden zonder dat publiek in dat vak. Ik hou er niet van dat goede supporters worden beboet.
5. Reguliere nederlaag van 0-3, seizoen is nog lang genoeg om doelsaldo op te krikken. Plus alle andere concurrenten moeten ook nog naar Ajax
6. Boete Ajax 100.000 Euro Geef maar aan de politie en stewards.
7. Alle supporters die live keken minimaal 10 euro terug vragen aan ESPN want we hebben maar een half product gekregen. ESPN mag Dan de schade verhalen op Ajax.

Wat ben ik nog vergeten?
3 punten naar Feyenoord. En ajax 2 wedstrijden zonder publiek laten spelen.
-3 punten voor ajax voor wedstrijd sabotage. Als elk team even een slechte dag heeft en de fans het express laten stoppen is dat gewoon puntenverlies hoe vervelend het ook is. Dit is gewoon een sneue actie aangezien feyenoord 2 x hebben moeten stoppen terwijl ze op stoom waren. 0-5 overwinning -3 punten voor ajax en netten ophangen en de F-Side 5 wedstrijden niet welkom. Gepaste oplossing naar mijn mening.
-3 punten voor ajax voor wedstrijd sabotage. Als elk team even een slechte dag heeft en de fans het express laten stoppen is dat gewoon puntenverlies hoe vervelend het ook is. Dit is gewoon een sneue actie aangezien feyenoord 2 x hebben moeten stoppen terwijl ze op stoom waren. 0-5 overwinning -3 punten voor ajax en netten ophangen en de F-Side 5 wedstrijden niet welkom. Gepaste oplossing naar mijn mening.
Iedereen wist dat deze belachelijke regels zouden leiden tot strategische stakingen. We worden bestuurd door debielen, bij de Knvb net als in Den Haag.
Restant spelen, maar eerst moeten Ajax spelers worden afgemat, zoals ze er voorstonden ten tijde van staking. Historisch afstraffing moet worden voltooid, en de f side moet 100 keer naar de beelden kijken.
Toch nog 1% Ajacieden hier…. Een Feyenoorder die kiest voor ‘helemaal overspelen’ mag meteen opgenomen worden…
Die is flink op zijn achterhoofd gevallen...
Misklikte op de wedstrijd overspelen... laten we maar hopen dat dat niet gebeurd haha
Bewuste actie van de supporters. Dit moet harder aangepakt worden. Zeker omdat de belangen zwaar wegen voor de club als Feyenoord. We hadden ze gewoon een oorwassing kunnen geven van 0-6. Dit kan aan het einde van het seizoen nog van belang zijn als het om doelsaldo gaat.
Het beste zou zijn om een 5-0 nederlaag te noteren. Zelfs als we hem niet meer hoeven uitspelen, waar Feyenoord op inzet, worden die supporters alsnog beloond omdat een grotere nederlaag wordt voorkomen.
Niet alleen wint Feyenoord de wedstrijd maar dient er ook een waarschuwende boodschap van deze wedstrijd uit te gaan. Staken waarbij zoals in deze wedstrijd zo de nadruk ligt op het opzettelijk onderbreken van de wedstrijd met de intentie niet alleen om de directie omver te gooien maar gewoon echt te saboteren.
daar past een zwaardere straffen zeker bij financieel en ook sportief

ik zeg 5 wedstrijden zonder publiek en -15 punten
en een geld boete 250.000 euro
de neuzen hadden deze actie's van te voren helemaal gepland , daar moet je ze zwaar mee straffen , 0-3 eindstand en 3 punten in mindering , het kan toch nooit de bedoeling zijn om dit ongestraft te laten
Het gaat alleen maar over hoe nu verder. Niemand denkt meer dat we al een dag met 0-3 voor staan op ze. 😂😂😂
Hoewel we naar alle waarschijnlijkheid qua doelsaldo benadeeld worden, stem ik voor wedstrijd klaar. Aangezien de wedstrijd deze week toch niet meer uitgespeeld gaat worden. In november waar men nu inderdaad van spreekt staan niet dezelfde elftallen op het veld als nu, nu is het een team van los zand versus een lekker draaiend team. Dan is dat hoopje los zand waarschijnlijk ook een beter draaiend team.
De media maar lachen dat wij die netten hebben laten staan. Ik ben Dennis zeer dankbaar.
Wat mij betreft worden die netten verplicht in heel de eredivisie
In het stadion vind ik de netten niet eens storend. De palen wel. Maar het is noet anders.
Als we de wedstrijd pas in november moeten uitspelen dan massaal daarheen gaan!!!!
Zoals ik gisteren al heb gezegd, had de wedstrijd in een leeg stadion moeten worden uitgespeeld. Feyenoord heeft dit ook voorgesteld, maar de burgemeester zag dit om veiligheidsredenen niet zitten. (ook begrijpelijk). Helaas heb je over de hele wereld "harde kernen." Op zich is dat niet zo erg, zolang ze zich maar met het steunen van de club blijven bezig houden en niet opeens veranderen in ongedierte of spontane knokploegen laten ontstaan. (De ouderen onder ons herinneren zich vast nog wel de dood van Carlo Pikorni). Een oplossing bedenken is op zijn minst lastig. Begin maar met het weren van gemaskerd tuig en hoodies. Het moet toch niet zo moeilijk zijn (wel kostbaar) om groot vuurwerk al bij de toegangspoortjes op te sporen...
Hoe kan je nou een poll makken met geheel overspelen.
Ah, ook nog 2% 👃👃 gestemd🤭
Als ze de wedstrijd in het geheel laten overspelen dan breekt de hel los denk ik, dat kun je echt niet maken. Stel Ajax wint....... Het restant uitspelen zou inderdaad binnen 2/3 dagen moeten gebeuren anders staan de ploegen er heel anders voor ( al is de voorsprong vrij riant) en het is een hoop gedoe voor een half uur. Daarbij komt dat Ajax weer fit kan beginnen en dat misschien wel weer voordeel voor hun oplevert wat uiteraard niet de bedoeling zou moeten zijn.
Dus mijns inziens zal de eindstand gewoon moeten worden zoals die nu is of misschien als straf een 0-5 ervan maken.
Die had er in de poll bij moeten staan ipv geheel overspelen. 0-5 of beter 0-6. Afgebroken wedstrijd definitief afgelopen is reglementaire overwinning van 0-3. En het was al 0-3 dus 0-6.
Ja, doe maar 0-5. Dan ziet dat tuig tenminste dat ze hun eigen club benadelen. Deze regel moet maar standaard worden.
Hele match opnieuw spelen!
Heerlijk man nog een keer vernederen!!
Dat wordt dan pas in november heb je een hele andere wedstrijd helaas.
Dat wel. Maar stel ze winnen met 1-0. Lach je dan ook nog.
Ik mis 1 optie, 0-5 reglementaire overwinning voor Feyenoord.
Als je de huidige stand als eindstand neemt geef je toe aan deze vooropgezette sabotage.
Ik denk dat PSV dan in verweer gaat als het om doelsaldo gaat…. Wat de knvb ook beslist het is nooit eerlijk
Minimaal ook punten in mindering brengen voor wat die ´supporters´ erna hebben geflikt
Het is dat het schema het niet toe laat, maar anders door spelen en voor een nog grotere score gaan. Vernederen en verder kapot maken.
3-0 laten staan als eindstand en 3 punten in mindering bij de neuzen plus voorlopig geen supporters zowel uit als thuis van hun. Zo pak je ze het hardst aan die ********
Nou ja, wij hebben ook recent een akkefietje gehad met een aansteker, daar hebben we ook geen punten in mindering voor gekregen. Nu raakt ie toevallig een speler maar over het algemeen zou dat ook niet moeten gebeuren.
Haha, oh ja dan wordt punten aftrek wel lastig inderdaad
Zullen wel de hele dag vergaderen om het zo voordelig mogelijk voor die 👃👃 te laten zijn.
Ik mis de meest logische optie:

12 punten in mindering indien er geen netten hangen bij de betreffende club. De bezoekende club gaat op kosten van de andere club met de gehele staf naar OQ en ontspant een dagje met bubbels en krijgt 6 punten en een reglementaire overwinning van 0-8.

Onkruid moet je niet alleen verwijderen en bestrijden maar ook voorkomen.
Hoe jammer het ook is, maar die laatste minuten kunnen mij gestolen worden. Had leuk geweest wanneer er nog 2 a 3 bijgeprikt waren geweest, maar dat zal bij het verder uitspelen niet gebeuren.......... scheelt een hoop geld. Ajax is de grote verliezer, zeer waarschijnlijk kunnen ze alle kaarten gaan vergoeden.
Binnen 72 uur uitspelen (dat 020 tegen volendam moet is jammer dan). Zo niet, 0-3 als eindstand!
Absoluut niet in november pas uitspelen! Dat zal voor die snavels een beloning zijn.
Zat nog ff te denken. Ajax Volendam naar 19.00 en dan een kwartier nadat die wedstrijd is afgelopen de laatste 30 min tegen Feyenoord spelen. Is Ajax lekker moe. Bijde wedstrijden zonder publiek natuurlijk