UEFA Champions League groep E | 2023/2024 | Feyenoord Atlético Madrid SS Lazio Roma Celtic Football Club

Europees

Groep E • Atlético wint Madrileense derby; Celtic wint met tien man; Lazio speelt gelijk tegen Monza

Atlético Madrid heeft de derby tegen stadsgenoot Real Madrid met 3-1 gewonnen. De 30-jarige Morata, in het verleden ook lang speler van Real, opende al in de 4e minuut de score voor Atlético. Direct na rust schoot de spits ook de 2-1 tegen de touwen nadat Kroos namens Real nog voor rust zijn ploeg op gelijke hoogte zette. Griezmann tekende voor de 3-1, waarna Memphis Depay zijn rentree maakte na een spierblessure. Atlético bezit momenteel de vijfde plaats in de Spaanse competitie met tien punten uit vijf duels.

Celtic won zaterdag uit bij Livingston met 0-3. Een rode kaart na 28 minuten voetbal voor doelman Joe Hart stopte Celtic niet om alsnog met tien man de drie punten mee naar Glasgow te nemen. Hatate opende de score door de strafschop binnen te schieten in het eerste kwartier. O'Riley en Maeda tekenden in de tweede helft voor de 0-2 en 0-3. Celtic staat bovenaan in de Schotse competitie met zestien punten uit zes duels, twee punten voorsprong op nummer twee, St. Mirren.

Lazio kwam zaterdag in het thuisduel tegen Monza niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Immobile schoot een strafschop voor de Romeinen al na elf minuten spelen binnen. Nog voor rust deed Monza iets terug via middenvelder Cagliardini en bepaalde de eindstand op 1-1. Lazio bezit momenteel de vijftiende positie in de Serie A met vier punten uit vijf duels, een slecht begin van de competitie voor de Romeinen.

De eerstvolgende duels in Groep E:

Woensdag 4 oktober 18:45 uur: Atlético Madrid - Feyenoord
Woensdag 4 oktober 21:00 uur: Celtic - Lazio

Bekijk hieronder de samenvattingen van de tegenstanders van Feyenoord in de UEFA Champions League van afgelopen weekend.